Здраво високо кај желудник, под ребра осеќам ко вибрации/треперење дали е тоа недостаток на магнезиум со оглед на тоа дека навечер се будам од грч во листови на нозе? Или е предизвикано од движењето на бебето
Здраво дечки. Дали на некоја и се случувало да ја фаќаат нагони за повраќање и мачнини навечер во поодмината бременост? 7ми месец сум и во рок од 4 дена не можам да заспијам ако не повратам на сила од што ми е тешко
Последните 2 недели пред пораѓај мене така ми беше, не само навечер цело време, од 36та до 38ма недела, ослабев 1кг од што неможев да јадам.
Р баш вака ми р мене среде ноќ по некоку часа сон откако станам како кочница и болки во препони и тврдо меше долу
Сакам да ве прашам каков магнезиум користите? Јас сум на една кесичка магнезиј директ 375 мг пишува, но наутро пак ме фаќаат грчеви. Дали е нормално или пак слаб е магнезиумот, мала доза и слично
Јас го користам на Multi essence, Magnesium Direct 400mg magnezium + B complex. Насабајле и навечер по една кесичка .
Земи магнезиум цитрат, јас пиев во апче од 400мг утро и вечер немав грчеви, нз од која фирма мм ги земаше на парче од Еурофарм по 10тина ден 1 апче жолти беа.
Хелоооу од некна си ја осеќам дундата , подуена и ко напнатост таму доле, и пробавме секс -не оди, болно е . 7ми месец сум, сте имале такво чувство на зголемена и подуена Д.? Или тоа е пред раѓање
Ако немаш често односи ќе боли едно нешто што открив при зголемен вагинален секрет да имам односи и нема да сум како помочана, а и полесно се осеќам после односи Уште малце ќе ви се придружам во темава
Во оваа бременост одамна така ја осеќам, уствари не само да ја осеќам туку и е подуена Јас сум 8ми мес и откако ни дозволија односи, си имаме и ми пријат баш Отпрвин не смеев оти ми беше ниска плацентата.
Блазе си ви јас неможам да го намолам мажми од 7м не сме имале а пак сега дека веќе сум 36+3 се плаши да не ми предизвикал контракции ми вели има време и за секс вие бидете добро
Некоја искусна да каже како да го мотивираме бебчо да излегува? 39+2 сум и некако абер нема а тешко и жешко е
Драги мешиња вчера имав прв преглед со рака... Ауууу... Не сум ич отворена ама докторката сакаше да провери... Грозно и болно