Ем суви ем смрдени ќе бидат, јас не се поднесував по 10 пати на ден се бањав дури во купатило се тријам и мириса не се губи мирисот после тоа исчезна се осеќав како озонер иако на другите не им мирисав ама за себе смрдев искрено.
Па ова што се дочистува матката што течи гнасно, неможам да се поднесам поќе уште 10тина дена ќе заврши си велам.
А тоа доле башка што мириса, тоа се тие ситни работи да не кажам што никој не ги кажува после пораѓај па се чудиме што не снашло премногу работи се менуваат и се е на куп и не знаеш од кај да почнеш хаос во главата
ме пресмеа. Јас тоа го почувствував првите денови после породувањето откако си дојдовме дома. Навистина е одвратно
Zdr trudnicki ajde vie sto ste 30 nedela ako saka nekoja da kaze kolku tezat vasite bebuski moeto e 1800 tezina i dolgo 42
Utre sum polna 34 nedela nekako ovije nekolku dena poslabo go osekam bebe ne e Kako predhodno sto bese postojano vo dvizenje, vo ponedelnikot bev na kontrola se bese vo red bebe e 2441gr super napreduva, e Sega ova me zagrizuva zosto se namalenidvizenjata? I'ma li prostor za panika? Kako bese kaj vas vo poslednite nedeli?
Зошто правиш цтг? Сигурно имаш индикација, инаку цтг не е редовна пракса пред 36гн ако се друго е во ред
Намалени се зошто снемуваат простор веќе. Не е како во 25та недела да лупаат да маваат и толку активни да бидат
Јас сум 35та+2. 3 4 дена више имам зголемен бел исцедок,нема мирис, ни чешање, а баш завчера правев брисеви ми излегоа дека немам ништо. За тоа фала му на Господ. Али не разбирам зошто ова баш?? Да одам на контрола? Искрено ова ме уплаши.
Јас баш преска бев на клиника и се пожалив на ова истото дека ми тече ко млеко бело и ми се насмевна рече нормално е тоа во последните недели..
Еве и јас 28 недела.Со притисок висок.150 ми се качи,а со терапија до 130 иде.Ама мерам на еден апарат низок,мерам на друг висок.Нема средина.Бев на кардиолог онака ок се,ама мене пулс ми оди до 130 некогаш.Холтер не ми наместија.Се побркав со притисоциве.Не знам на кој апарар да му верувам.Метилдопа 3пати по едно на 8 сати пијам.Мерам после на еден ,покажува мн низок,на друг висок.И што да правам нз.Да намалам со едно помалце апче си велам да не ми се качи пак мн.А главоболка имам јака,и во сон се будам без воздух 2 сек.Многу се плашам.