Ne sum bila vo takva situacija ama ti preporacuvam da se smiris i da uzivas. Site sme za nesto zagrizeni ama ne do tolkava mera da imame negativni misli. Fokusiraj se na pozitivnite raboti, uvizaj, gali mese, izleguvaj poveke, druzi se, kupvaj za bebeto raboti.
@Pikacuuu Бев на контрола 34 +3 ама по ехо бебе 32 +2 недели 1922. Докторката вели цело време така си расти 2 недели помалце ама напредува спрема тие недели и сега термино како да го продолжува вели за да почнам на болница нели кога влегуваме во 9 ти таа вели покасно кога и по ехо ќе биди бебето како за 9 ти тогаш. Фактички наместо 10 октомври негде 20 ти се поместува, секако ако дочека до тогаш. Отворена 3 цм се зголемило. За постелката рече дека почнала со калцификации ама од што сум примила 2 зреења нормално било.
Дај Боже кај сите. Ти што мислиш има логика ова што го продолжува влегувањето во 9 ти? Јас мислам дека можи така детето си е помало и дека пак си останува датумот ист.
Toa nemoze nieden doktor da kaze so tocno koga Eve na moja prijatelka i go namalija terminot namesto kraj na Oktomvri i rekoa na 10 pa bas ke vidime dali ke dojde porano sto ne veruvam.
Уште од 20 недела негде почна помало за 1 недела прво па после за 2 јас прво си велев ај покасно останата бремена ама не знам, како и да е сега ми вели докторката фактички кога ќе бидам 38 по менст како тогаш да сум веќе во 9 ти. Абе шашман веќе ако неедно друго измислуваат.
Zdr aj da ve prasam jas nesto Dali koga odmarate (ne e cesto ama ponekogas ) si go slusam srcevo kako mi lupa strav me faka meram pritisok sve e vo red
Здраво,дали некој може да ми каже,180 откуцај на срце на бебе на цтг,мислам дека и горе одеше едно време.Дали е опасно.Со оглед на тоа дека сум Германија,па многу и не прашав,но и ништо конкретно не кажаа.Се испаничив баш после тоа.
Да не се прејадуваш? Знае после потешка или пообилна храна да ми рипне пулс до кај 110 и да го слушам во грло ако е често консултирај си кардиолог за да си мирна (мене ми го предложи ова матичен гинеколог ама сфатив од што е и веќе е океј оди до кај 80 90 макс општо )
Ne nebev jadena cistev po doma i sednav posle da odmoram si go slusav srcev ama ne e prv pat mislam deka do jadenje ne e
Zenskii pomoss pak dosagam jas Imam bolki dole desno do vcera piev antibiotik zaradi bubrezite toa se resi sto moze da e ova sega
Dali e od bubrezite uste se plasam dane e nesto strasno kako na primer slepo crevo sto mislite vie ve molam za pomos
Може бебе таму притиска, или исфрлаш камче. Слепо црево ќе повраќаш или огромни болки се не можеш да утнеш бар така ми кажувале. Крај краева утре оди ехо на стомак едно нека ти направат за мирна глава
Jas koga bev na kontrola kaj mojot ginekolog mi dade antibiotik za bubrezite. Dali znaete sto moze da se pie koj caj pomaga za bubrezi i sto sme da se pie vo bremenost osven kamilica neznam sto smeam da pijam
Само брусница сушена или брусница со јаболко на Роза Канина има во Зегин. Тоа е докажано дека е безбедно.
Slepo crevo imam videno postar rodnina koj ja sece rakata so pila i go sieja bez anestezija ni A ne rece a od slepo crevo se vitkase od bolki. Pretpostavuvam ne e slepo crevo ama za posigurno odi 1 eho neka te vidat.