Sega sum so bolki pak od leva strana nisko kaj dolniot stomak, samo vo sedeci stav ke mozam da zaspijam. Maliov se mrda, ama da se svrtam na leva strana sansa nema, bas jaka bolka, duri i noga leva mi se zdrvuva. Mi ima pritisnato nesto ubavo
Zenski kako gi custvuvate bebinja, jas vo ponedelnik vleguvam vo deveti i mazulence e poprilicno aktivno, si skoka se mesti. Kaj vas kako e?
И моето е се поактивно од ден на ден, 31+5 сум. Веројатно до крајот ќе биде се повеќе, при спиење понекогаш ме разбудува мислам дека земјотрес има добивам и болни удари , се тегне ми го изобличува стомакот де на едната де на другата страна
се почесто ке го чувствуваш .. дури и најмалите покрети бидејќи веќе е големко ... јас од кога влегов во деветти (сега сум 38-ма недела) секој ден го чувствувам поинтензивно и мислам дека стомакот нагло ми порасна .. ми го изобличува стомакот ,удира во ребра (некад неможам ни да седам ) ама ако нека си е активен барем уште 2 недели ..
Добро е, не сум единствена со болки во грбот. Ама луѓе бе, не ли е рано малце? Тек сум 28 недели, а уште пред еден месец имам мака, едвај на работа издржувам да седам 8 саата. Можно е да е така бидејќи е напредно? Минатата недела (значи во 27недела) беше 1310гр. машала, сега којзнае колку е. А јас имам само 4 кг накачено од старт на бременоста?
Секако дека болките се нормални .. Плодот си врши притисок. . Пробај во тие 8 часа почесто да стануваш да се размрдуваш .. Немој да се стискаш цело време..
Од утре 32г.н до сега немам ни една дај боже така да остани се мачкам со коиосово масло и путерот од хип !
A sto pprezemate vo vrska so otekuvanje na nozete? Stapalata mi otekuvaat. Stavam ladni oblogi, soleno ne jadam mnogu..
Jas sum 33ta i uste ne mi se pojavile, se nadevam i deka nema se mackam so pavloviceva mast (original) vo koja imam staveno neven i kapki AD.
@only44you i Ti ne srekno napusti lele ne mi se verua cestitki neka ti e ziva i zdrava golema da raste malata sekogas so majjka i tatko da bide, lele ja ne sum nisto isprala nitu spremala za mene od utre 9ti aj od ponedelnik, mi e strav brisevite sto ke ispadne inaku mi kaza ginekologot se e zatvoreno inaku mnogu bolese zemanje bris ja sum zaboravila kako bese uhhh malce panika me faka ali samo zdravo i pravo da se rodi se ke se izdrzi.
Citav nekoja spomna acidi boricid koristat, ama kako ne sum sigurna, dali kako oblogi, prasaj vo trudnicki muabeti.