Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Buck0

Buck0 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    70
    Иста сум и јас само кај мене е од лева страна. Од страв двапати правев уринокултура све ми е уредно а од болки некогаш не можам да станам.

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.200
    Допаѓања:
    148.386
    Добро утро. :tmi:
    Несоници и киселини ме изедоа. :puke:
    Многу ми е тешко и не можам да спијам, башка ако полежам на десна страна повеќе ме заболува, а не е болка од колк.
    Бебо е многу активен, јас се осеќам скапано и преуморно.
    Инаку 32+2 сум, сум влегла во 8ми, денес ми текна.(facepalm)
    Променливо расположение имам и не секогаш можам да издржам да слушам било кој да ми зборува нешто и да ми дели памет. Како се држите вие?

На MinnieM, Isabel и Fenix05 им се допаѓа ова.
  3. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Dobro utro i na tebe
    So spienje i jas imam problem preku nok sum budna a denski spijam. Jas sum 34 nedela bolki cesto i eve dva dena me fatilo nekoja mrza sto nisto ne mi se pravi samo lezam i spijam preku den se nadevam deneska ke se razdvizam malku

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.911
    Допаѓања:
    1.651
    Isto nesonici samo bez kiselini sega za sega. Edno gajle pomalku a za spienje umrev. Bebe aktiven noke, izgl noken zivot ke vodi hehe.

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.200
    Допаѓања:
    148.386
    Девојки болка доле како да ме сече, сега почна, плус бубрег ме боли десен втор ден по ред, најверојатно е настинка, доста често се наоѓам откриена со гол стомак у спиење, а времево веќе не не служи, да пијам ли парацетамол, не ми се десило до сега, а бебо е толку активен, мир не ми дава. :|

На Pikacuuu му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Isto i jas taka bev tolku mn bolka imav od desnata strana sto se potev od bolki. Koga bev na lekar mi kaza deka so bubrezite ne bilo nesto vo red morav anzibiotik da pijam. Dali te tera na sekoj 5 minuti vo wc jas vo rok od 1 cas 5 pati idev u wc

7. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Ajde zenski pomagajte imam tvrd stomak utre vleguvam vo 35 nedela. Ne me boli samo cudtvo kako da mi pukne stomakov i mi se losi. Dali se ova lazni bolki ili nesto ne e vo red. citav na internet pisuva deka normalno e

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Нормално е , јас ги имам константно од 28ма :) на цтг нема контракции а сепак тоа се случува. :)

На LadyC и Pikacuuu им се допаѓа ова.
  9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Brexton Hicks, лажни контракции, ќе имаш почесто вака до крај, се спрема матката за пораѓај :)

На Pikacuuu и LadyC им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.200
    Допаѓања:
    148.386
    Идам да доста често. И кога ќе ме клоцне баш мислам ќе се измокрам у секунда у гаќи. :tmi:
    Пиев панцев 10 дена, плуќата ми беше партал, ама ова ми е најверојатно од прелада зашто многу се откривам навечер и често се наоѓам со крената пижама над стомак до под гради и грбот цел гол. Смрзната што се вика (поготово овие неколку ноќи доста залади) .
    Не ме боли инаку цело време, болките се од вчера до денес привремени...

На Pikacuuu му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    611
    Здраво девојки, од денес почнувам 30т недела, освен што понекогаш се будам навечер и помекогаш ме боли грбот од лежење на страна, вака физички добро се осеќам( да не се урочам :$ ) но мене друго ме загрижува, клоцањето! Како по слаби да се ударите овие два дена, јас мислам дека треба цело време да клоца јако :) прво ми е и само се уфилмувам.. дали е нормално? И дали ги броите клоцањата како што пишува по апликацииве за трудници ? :)

12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.529
    Допаѓања:
    8.880
    Ич да ме броиш! Е баш сега бев на доктор и прашав вика абе трудниците ќе ги излудат тие глупости седи цел ден брои клоци. Доволно е да осеќаш било каква активност на бебо (моето прави салта, палачинки врти во стомак а класична клоца не ми удира веќе 10тина денови). Значи следи активност а не клоци и на нет да отвориш вика движења на бебето дека се важни а не ударите

На DaisyDream, MinnieM, Isabel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Баш 30та и на мене ми се намалија 4 дена ударите после тоа се ујачаа истото и 32ра недела само тогаш 2 дена. Највројатно успани се повеќе растат и затоа. Сега мислам дека низ пупак ќе излезе како јајце цело напред да носам.

На DaisyDream и Ouranio.toxo им се допаѓа ова.
  14. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Дали ви се случува да немате енергија?
    Мислам немам сила од кревет да потстанам како жив мртовец се осеќам.
    Плус киселини и цела ноќ не спиена.
    34 од денес како ќе се издржи

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Провери си железо како ти е.

16. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Прошлата недела проверував, хрмоглобинот 125 серумско 10.
    Како што сум анемична цел живот ова е премија за мене

17. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Нормално е се, како да си ја опишала мојата бременост. Не се плаши и јас се оптеретував со цервиксот лежев по моја иницијатива за на крај да го зголемам 52mm, па за да се породам природно какви не акробации правев не ми мрдна цервиксот. И мене ми е права бременост и бев преплашена за на крај да сфатам дека сум била будала!

18. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Сите зборите цело време за цервикс, јас од утре сум 32ра недела и до сега мерки за цервикс не ми спомнале ниту еднаш. Само вагинално ли се мери?
    На втор скрининг во Систина др. Гордана ја прашував да не е бебето прениско бидејќи тогаш само долу ниско го осеќав и ми кажа не, нормално е, супер си е поставено, ако сакаш ќе ти измерам цервикс вагинално ама гледам и вака дека е се супер и не ми мереше |(

19. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Чим Гордана ти кажала верувај дека е супер, иначе не мора вагинално се гледа и на ехо

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Мене Гордана се со абдоминално ехо ми мери цервикс и со првото и со ова исто и верувај матичната кога ме гледаше со вагинално исти беше резултатот. Си ја знае работата затоа и толку брзо прегледува, јас никогаш не сум се задржала повеќе од 3 минути кај нејзе за преглед, само за скрининзите.

На Giinna и Fenix05 им се допаѓа ова.