Форумџика на годината

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.613
    A dali koga lezite na strana nekogas vi e neudobno? So trudnicka pernica spijam, ama pak nekoja tezina osekjam, mislam go smackuvam bebo.
    7 mesec sum, uste ne e ni tolkav, stomakot ama nekoi denovi lesen mi e ne go osekjam, stanuvam sednuvam i lezam najnormalno, nekoi denovi edvaj se mestam i stanuvam ko pred poragjaj da sum

2. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    8.791
    :hai: да, кога ќе се намести лошо баш ме боли на вртење и станување, а на страна кога си лежам со перница под меше за да не ме боли стомакот дека влече надоле движењата му се како да пробува да се одглави од под урнатини и ме фаќа жал :D:D:D ама ваљда само така ми личи дека е потстиснато малце.

3. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    1.609
    Haha ne si sama, sekogas mislam deka go smackav. Zal mi paga nekogas se vrtam se mestam ama pri spienje koj e svesen tocno kako spie. Mislam gajle nemaat ama ete nasi losi misli.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.613
    @Besbes24
    Isto i mene zal me fakja, go zamisluvam kako se bori za prostor :D i samo se premestuvam. Normalno e i jas mislam, maz mi mi vika deka premnogu razmisluvam, porano ni pernici imale, spiele kako ke stignat vika. I vo pravo e :)

На Kikikikiri0405, Ouranio.toxo и Fenix05 им се допаѓа ова.
  5. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    610
    Да , и мене ми е неудобно, ме боли и кичмата и исто стомакот ме влече, па се вртам де лево, де десно :D.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Eve jadete urmi za polesno da se porodite

Во студијата учестувале 69 жени, кои јаделе по 6 урми дневно, во период од 4 недели пред терминот за породување. Во контролната група пак имало 45 жени, кои не јаделе урми.

Жените кои јаделе урми имале значително поголема отворенот на грлото на матката при приемот во болница, споредено со жените кои не јаделе урми. Бројките биле соодветно: 3,52 см споредено со 2,02 см кај жените кои не јаделе урми.

На Hopeeee, DaisyDream, Fenix05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Искрено ова мислам дека е точно зошто кога јадев по 5 урми 10 дена да се накачи плодова вода и контракции ме утепаа и тоа мушки дури и кога се движев осеќав тежина доле и нелагодност.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.526
    ]
    A zenite so rizik na gestaciski dijabet dali smeat da jadaat tolku golema kolicina na hurmi? I jas slusnav deka mnogu preporaclivo e za otvaranje na grloto. No insulinoy mi bese vo granica. Sega ne znam dali smeam da jadam hurmi koga ke dojde vremeto da rodim

9. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    8.791
    Изгуглав дали сметаат при гестациски дијабетис, овде вика 3 се дозволени и дека не влијаат на зголемен шеќер, секако пред тоа консултирај си се со докторот.
    Dates fruit is known for its great nutritional value and two to three servings of dates fruit/day are beneficial for patients with diabetes.
    Data shows no negative influence of dates, they do not increase your blood sugar level or lead to weight gain. Dates are nutrient-dense and if they are had rightly, factored in as part of your daily calorie allowance and not as an add-on, then they make for an excellent energy-giving serving of fruit

На Kolumna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    5.888
    Може некоја од вас да ми каже дали осеќањето на тврд стомак краткотрајно е контракција или движење на бебе?

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Јас колку што знам лажни контракции се кпга цел стомак е тврд и стега неколку секунди и после пушта. А движењата на бебе се гледаат како се удирање,тегнење на една страна. :)

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    1.609
    Isto mislam lazni kontrakcii, veke pocnav da imam 24 nedela sum. Cel stomak tvrd, drzi nekolku sek pa popusta odednas mek. Pretpostavuvam deka se lazni osven ako ne se raboti za ness dr.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Почнав да спремам за бенушко аливчина.34 недела се надевам не е рано.
    Најдов нешто од синко постариот ама имаат жолти флеки.
    Ги перев на 60 со пред перење ама уште останаа.
    Некоја идеа со што да пробам да излезат?

14. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Со сапун за флеки да пробаш, оној од дм или друг па после пак во машина?

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Искрено да ти кажам јас на флеките ставав сјај и да поседат малце и на перење ги ставав и сите флеки се извадија ова свекрва ми ме научи :) до сега сите флеки ги вадам со сјај,пред тоа вениш,па друго пробувај и пак си стоеа.

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  16. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    394
    Здраво, да ве прашам дали знаете што е во 38 недела веќе амА и претходно како движење на бебето ама со ритам што е тоа и дали ви се случувало. Трае може 5 минути и престанува. Како удирање наеднаш и пак се повторува не е класично мрдање. Фала

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.173
    Допаѓања:
    147.908
    Девојки у маркет сум, добив болки големи напред во јајници и во грб, ми се слоши и се наежив, ме донесоа до кола. Кажете дали да паничам или се лажни?
    Еве седнав , ги имам пак ама не се јаки толку многу.
    34 +0 сум

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    13.448
    Јас еден ден имав такви болки и следниот ден прокрварев и се породив. Не сакам да те паничам, но оди на дежурен.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.601
    Не видов дали доби и друг одговор. Во 28ма недела, демек одговара мешето за 26та, па испитувања хемостаза, д-димери и еден куп други. Контрола по 2 недели. Според матичната повторно заостанува, во тој момент веќе 3 недели. Ајде контрола кај други доктори и во приватна клиника.
    Испадна се во ред.
    Мислам јас и порано се породив ама со бебето си е се во ред. И супер си напредува.

Ако имаш опција и за второ мислење можеш за сигурност да одиш.

На Maja92@ и OctoberG им се допаѓа ова.
  20. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    2.442
    Да не е икањето, сега во поголемиве недели некако повеќе се чувствува.
    Итака си во кола подобро нека те види доктор да си раат. Се надевам не е ништо :hug:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.