Во првата бременост нагло ми се намалија во 9 месец. Примав и терапија ама не ми се подобрија. Кога се породив сами по себе ми се вратија во нормала. Во вторава бременост истото почнува да се случува, се супер крвна слика само тромбоцитите намалени на крај. Од денес 35 недела почнуваме. Времево летна во две трепкања. Брисеви на дневен ред денес. Убав ден имајте големи мешиња
Неее, само бев преокупирана цел викенд Го натерав маж ми да китиме за Нова година уште сега пошто знам дека после со беби тешко ќе е, па да исчистиме се дома, па шкафот со алишта на беби да средам се да испеглам, торба за во болница да спакувам, па читав еден куп статии и видеа гледав околу пораѓај во вода дека одлучив така да се породам и сега веќе може да здивнам, спремна сум у секој поглед само го чекам да дојде
Zenski pritisokot mi e 109 so 69 vaka se custvuvam super go merev zasto srceto mi lupase mn. Treba da se javam na lelar ili da go dignam so kafe i cola
Мене тој ми е редовен оваа бременост се смеам дека е висок горниот зошто општо ми е 90со60 а пулсот цела бременост ми е 100ка. Матичната ми рече ако ми прави проблеми да консултирам кардиолог ама јас не осеќам потешкотии, прашај си
Не е страшно не се секирај. Земи кока кола и плус нешто солено ќе го покачиш. Јас многу често имам низок до степен што како пијана се осеќам, главата ми паѓа. Ама подобро низок отколку висок. Да не ти падне на 50, тоа веќе не е добро иначе сега немаш гајле опушти се А за срцебиење и јас го имав истото чувство мн често и пулсот се ми е по 90 и нешто ама во бременост е нормално да ги имаме тие работи затоа немој да се секираш
90 со 60 нормален и сега ми е така. Не се плаши на понизок, ако е повисок не е ок. Пиј кока кола, мене и Кацарска во Систина ми велеше да си имам секогаш со мене бар мало шише ради шеќер и притисок.
OVA GO NAJDOV NA INTERNET KOLKU E TOCNO NEZNAM NE SE RAZBIRAM VO TOA Ако вредноста накратко падне под 100 отчукувања во минута, може да имате контракција во тој момент.
Kako se osekas ti imas bolki ili nesto drugo Koja nedela si. izvini sto te prasuvam sakam samo da znam sto bi me cekalo pred poragaj (da znam deka veke se blizi)
Прашај слободно 38 +4 сум бебето е помало, болки имам навечер демек припремни се ама од кога се припрема кај мене и веќе немам трпение. Постелката зрела, грло намалено, отворена 3,5 цм уште одамна почнав по малку да се отворам. Чепот ми падна и докторите се чудат дека за 3 то а така тера Ти која недела си?
Jas sum 36+5 Isto taka sekoja vecer sum so bolki, ama koga idam na pregled mi kaziva deka se uste e normalno dole ni skrateno ni otvoreno. celo vreme si mislam gotovo za dva dena ke dojde site simtomi sto gi citam na net za pred poragaj gi imam Isto imam celo vreme nekoj vaginalen iscedok kako schleim ama bes krv
Јас во сите 3 бремености сум со ниски. Најниски ми беа 76 после пород со првото дете. Сега, во 30та недела ми паднаа на 92 од 106 и матичната ме прати во болница на консултација со Др. Он ме прати на трансф. да направам 2 испитувања дали е имунолошки или нешто што се вика тромбоцити на цитрат и рече зависност од рез можеби ќе треба да примам кортико стероиди на недела две пред пород. Не ми даде железо да пијам. Кога стигнаа рез рече дека се е ок и до 60 се толерира. Ако ти значи нешто, еве го рез. Инаку во Загреб живеам
Lele e taka jas od 27 nedela sum so lezenje i se i sesto da ne se rodi porano, i koga dojdov 36 konecno se oslobodiv rekov neka se raga ama eve ne saka, se napraveno ne saka a veke mi e i strav sega so 2 zreenja sum zrela postelka i da se rodi zdravo zivo rajat da sum. Mi idese da i recam da brcni prsti da me podotvori
Mene od 34 nedela mi kazaa deka postelkata pocnala da staree. znaci cim kaj tebe do 38 taka guras so bolki slicno sve kako kaj mene , sigurno i jas ke guram do kraj
Jas seto od navedenoto od vcera nekogas mi se pojavuva samo na desna strana kako ispaknatina ama pretpostavuam od beba e deka celo vreme e tamu ama kolku citam poise poise me fakat paniki sto e kako e 30+4 na kontrola cetvrtok pa ke vidime ne se zgolemuva intenzitet nitu e na tocno vreme