Извиниии сакав @Maja1986. За ресторанот да ја тагнам. За на работа знам тетка биберче се океј, спакувани се секоја посебно ама мислам се поскапички.. знам прават превкусни мекици кај зелен пазар по нарачка, јас работам во голема фирма па планирам маж ми така да земе плус јогурти и сирења (обично така правиме) ако излегува математиката подобро
Zenski vie sto ste od 37 nedela dali gi osekate bebuskite da mrdaat? Jas deneska sabajle i preku den mn malku se plasam dane ne e nesto vo red Citam ovde na net stoi demek od 37 nedela samo spijat ne se tolku aktivni . Kako e kaj vas
Може доцнам со одговор, ама да не е чепот случајно? Истиот проблем го имам и јас, ама не се секирај не се смачкува тукутака Јас почнав со припрема за торбица, иако имам уште 9 недели. Прашањето ми е, ко ке дојде време со што да ги исперам алиштата на бебето?
Od moeto istrazuvanje na forumov, Persil tecen za bebe, go imalo vo Kam market I ova Frosch za fleki za ponataka go koristat mnogu. I jas sum 31va. Samo alista kupuvav ama ne mi se pereni uste. Od pogolemi raboti seuste nisto nemam. Cekam Black friday ako ima asalni popusti. Kade planiras da se poragjas?
Akoo taka treba. Prirodata ne napravila taka da gi ragjame. E sega ako zaglavime, fala bogu sto postoi Carskiot. Ama ako mora. Daj boze prirodno da gi rodime
Немаат толку место затоА и не мрдаат,само тегнење можеби ќе осеќаш и тоа поретко, али ако ти е на мисла оди на цтг нека те ѕирнат, али памтам и дека во 38ма кпга ми пукна водењак ич не ни мрдаше скроз бебе спиеше наместо да прета и излага, а цтг мирно ми беше и после 12 саати од пукнат водењак. Сега со ова исто еве од 35та па навака не е толку активно.
Хмм сега ме замисли..па мојава уште поактивна стана овие 2 недели, не застанува, тегне ли тегне стомак, удира, баш е активна како да и здосади па и се излегува, а за лажниве да не зборам, пре често ги имам пред пораѓај треба да е по смирено бебето?
Не мора да значи со првото си мрдаше до последен ден од кога пукна водењак се смири дури . Еве го и ова бебе сега мрда ли мрда само особено на цтг шутира,а дома може некогаш и понежно да мрда да се извадиш од памет.
Значи зависи од бебето почна со цтг? На колку време те закажува докторот? Јас само еднаш бев до сеа, мирно беше што е нормално, рано беше, 35та при крај бев.
Zenski dali osekate pritisok dole kako da izleguva sega bebevo ama bes porodilni bolki. Toa go osekam deneska cel den bev na ctg sve vo red ama neznam zasto taka pritiska bebevo nadole 37+4
Штом си била на цтг и ако те виделе не е дека се пораѓаш, самото бебе тежи и ствара чувство на птварање и излегуваље, бар кај мене е така а нема врска