Јас дознав дека имала пострлката моја калцификати пред некоја недела, а таа си била одамна така да се дури со бебуш е се во ред,мрда, го осеќаш и си напредува не си прави стресови џабе Калцификати или стареење да кажеме на постелка. Баш пишував и јас кога е втор степен ама ете кај некои и од 20та недела е 2ор степен и така се тера.
Докторов на ехо го гледа бебево, уште си е понапредно по 6 7 дена, како што е цело време, има добра килажа, сè си е ок, е сеа нешто рече као некои бели мали кругчиња кај плодовата, па одма си помислив да не е тоа, калцификати, мада не спомна ништо такво и викам да ве прашам тука што е како е. Сеа како се ближи пораѓајот, возбудата си го праи своето. Ама во право си, нема потреба од стресови, ако има нешто и докторов ќе каже
Да се пријавам цела ноќ без спиење, да речам само дремнав малце. Сабајле синко ме разбуди со клоцкање и се прерадував, ама еве го сега пак е мирен . Во 1 закажав за цтг нема да можам да издржам,можи и порано да појдам. На неделите бебуш одговара си се развива супер,ме чуди стварно од што може ова да е
Ti mislis taka deka ne pravi razlika ako trebalo da pie koka kola ke i kazel doktorot tamu. ako si saka da dojde do normalni rezultati bi trebalo da pie samo voda dovolno a ne so koko kola da forsira nesto za da dobie ocekuvan rezultat.
Не ме разбираш, тоа не можеш да го форсираш, ако бебе е успано секако ќе биде и јадена и пиена и непиена и нејадена. Барем за таа работа не можеш да исфорсираш никако.
Денешното ЦТГ во ред. Кока кола не се напив ама вода пиев и малце поткасна 1h пред ЦТГ. Другата сестра денес ми го местеше. Не влегов кај докторот мн беше гужва, само го виде и кажа дека е во ред. Следно во сабота. И не успеав да го прашам од што можи да беше вчерашното такво. П.С. Вчера не бев подолго јадена и вода слабо имав пиено.
Kaj mene isto bese poslednite nekolku dena mn slabo mrdase, kolku I da jadev blago i piev koka kola sepak epten malku Recisi I voopsto ne reagirase I bez da mi kazat na ctg jas znaev, ednostavno ne ja custvuvav Kako predhodno,mi bese epten strav I sama pobarav da me porodat trebase so 38 polna I nekoj den ama ne sakav da rizikuvam I da cekam se porodiv vo 37+6
На колку време одеше на цтг. Наредно ми е во сабота да не ми е многу далеку. Колку што се сеќавам и ти имаше проблем со притисокот, можно е и од тоа да е. И јас сега имам покачен притисок и почнав терапија со метилдопа.
Da imav pritisok poslednite dve nedeli I samo tolku bev na terapija, e Sega denovite koga bebeto slabo mi mrdase I pokraj tetapijata ne mi se spustase ne bese visok 140 so 90 ama sepak ne deluvaa mi preporacuvaa da zgolemam doza ama sepak sama si resiv da me porodat I otidov na carski so pristisok 140 so 90. Sabota da daleko e no ti I sama mozes da si procenis Kako e bebeto Dali se dvizi Dali mrda I koga go stimuluras Kako reagira, kaj mene poslednite denovi so I da pravev ne mozev bas da go razbudam I panikata mi preovlada...
И мене со терапија ми е околу 130/140 со 80. Ќе го следам повеќе ако треба ќе одам на одделение на ЦТГ сега сум 36 барем уште недела да истуркаме да биде се ок
Super sto e sve vo red i kaj mene isto bese taka me terase sestrata da pijam 1 casa voda zasto slabo imav pieno toj den. Od 36 nedela se ide sekoja nedela na ctg ili ako ti si osetis deka nesto ne e vo red pa si ides na kontrola da si bides mirna, mene taka mi kaza moj ginekolog
Здраво мајкичкии, која недела го направивте третиот скрининг и кога мислите дека е најидеално. Бидејќи сакам да го направам и кај матичниот гинеколог и на приватно како за второ мислење Ви благодарам однапред
Мене матичната ( и многу други трудници)ми кажа дека третиот скрининг е преглед малку подетален само и мене матичната ми наплати колку за обично ехо, али ехото беше подетално, траеше подолго
Zdravo mamicki,34 nedela i 4 dena sum,e do pred dva dena bebceto go osekav mnogu poslino za razlika od ovie dva dena nekako ne mi udara kako predhodnite..go osekam no nekako kako poslabi da se dvizenjata,inaku da napomenam deka imam postelka na presen zid.Dali ima mesto za panika na pregled sum vo sreda.Pozdrav
Женички прашање Утре влегувам во 8ми месец а мешето не ми е баш големо големо, дури луѓе што не ме виделе одамна викаат е кај ти е бе стомакот, па по нет гледам други жени во исти недели веќе цела топка а моево некако не и одма филм во режија на Милчо Манчевски: - детево во овие 18 денови не ми напредувало од некоја непозната причина - плодовата вода ми се стопила магично и затоа не ми се познава Има ли некоја со ист "проблем" како мојов? П.с бебар ми е цела бременост нискичко доле оптегнат може и тоа влијае? Или да си најдам занимација во животот за да не режирам
Od moe iskustvo Kako najgolem panicar I hipohondrik pri vakvi prasalnici odma odam na doktor za mirna glava. Taka da Ako te Maci izodi napravi Edna kontrola Ako ne drugo bar pomirno ke spies I ke si pospokojna, jas stalno si vikam mirot I spokojot nemaat Cena...