Iston8mi od vcera veke pocnav na 2 nedeli deka prosliot pat imav pazni bolki i infekcija e sega kogi vi zakazaa brisevi
Jas dzabe si napraiv paniki mislev nes loso ima so ne mi kazuvat pa zatoa mi rece 33 brisevi poso citav tuka site 35 otpilika
И јас од денес 8ми, ме фаќа возбуда ама и страв дека веќе 19денови не сум била на контрола. Докторов за оваа контрола ми рече на 4 недели, среќа сега среда сум за конзилијарно на гак па бар блиц да видат дали е се ок. Може ќе се погодиме па ќе си се тешиме овде меѓу контракции Со Господ напред се надевам добро ќе поминеме, од сите различни искуства што ги прочитав баш ми е некако страв како ќе поминам...ваљда веќе од 32ра ќе ми вратат на 2 недели контроли вака 4 многу ми се гледа
Denes bebo slabo mi mrda. Mrda ama kako da se tegne i poretko. Povekje ika. Zavcera na primer cel den ne prestana da mrda. I ete vaka me fakjaat zickite I na gakjite kako krugce malo voda. I prethodno sum imala, mislev se podmocuvam ili sekret nekoj normalen e ne znam. Od ponedelnik ke idam na kontrola, ama nekoi denovi sum vaka spobudalena Aj utesete me
Уживај си во последните недели, без замарање. Прави се што ќе ти трга мисли непотребни. Кога ќе дојде бебе на свет тек тогаш доаѓаат грижите вистински иако и тогаш 90% се ирационални.
Дој друшке да си се гушнеме со истите паники Мислам душава ми е камен до среда ќе си шекнам моето само си се тегне, вртка па ќе се затресе. 3 пати дневно ика и така нив убаво им е нас не ни е лесно со филмовите. Кај мене се преместува ама нежно едвај се забележува ама знам дека вечер пак ќе ме откорне смени изгледа патерн почнува од 6 7 до 12 навечер па после пак е нежен @Isabel и јас си замислувам како конецот ми го кине грлото па таква параноја ме фаќа кога не сум дома, излегувам 1 неделно или 1 на две недели и се осеќам ептен некомотно ме фаќаат паники дишењето ми се убрзува плус бебе тогаш си се успива дека го мрдам со одењето плус си замислувам дека дома во вц ќе видам крв и готово срце во пети. Аххх само нека излезат живи здрави стресовиве не се добри
И кај мене е така, некој ден е поактивно, некој ден е помирно. Исто и со секретот се случува како подмочана да сум. За движењето и јас се плашев ама после два, три дена ќе ме руши. Така да има денови кога си е помирно и кога ептен се движи. Важно да го чувствуваш колку толку да не е воопшто да не мрда цел ден. Ако е така подобро на доктор. Јас стигнав 37ма и еве не знам да седам . Научена на лежење 5 недели, заборавив да седам, никако не ми е удобно. Плус, страв ми е за серклажот, да не му правам ептен притисок да ми го раскини грлото . А и како ми се излегува надвор да фатам воздух ама уште ми е страв, а и знам дека не можам да одам многу веднаш се заморувам.
Сите паника на најјако за истото Мене денес ме нападнаа лажни контракции, па и затоа паничам. Дали и вие ги чувствувате?
Мене и на контрола не ми се одеше, велев дур одам се движам подобро да си лежам. Ама од друга страна кога ќе го видев дека си напредува, цтг во ред, подобро така. @Nataliii јас имав лажни повеќе на почетокот на 8ми, а крајот на 8ми, еве сега и 9ти скоро ич немам . Да не испадни да се молиме за излегување сега
I kaj mene poslabo mrda i togas ko mrda samo strikno dole najdole od matka i mn neprijatno e amma zatoa do vcera se cudev so prave vo stomak citav imaat tie nekoj rezim i na dvizenje i spienje kolku tolku znaes deka e normalno ama pusto mora nes u mzook da se vtri da ne bide dosadnonego kaj tebe uste li e nozinjata nadole ili se svrte nezz kako da dojde pogore mn mi macno so e dole
И кај мене се почести, некој ден повеќе некој помалку, баш вчера бев на преглед и и ги објаснив моите се како менструални болки, некогаш и бубрег ме боли, ми рече нормално е, али кога се дешаваат не ми е баш сеедно секакви филмови дека се крати цервикс, дека се отварам...
@Isabel @BoNaNa123 јас баш вчера имав слабо лажни, денес едно време ептен зачестија, па паники, сега нема ништо Во четвртокот јас баш бев на контрола, цтг беше мирно, цервиксот дури ми го измерија и 29мм, ама ми кажа докторката уште 3 недели да лежам, додека да дојди нормален за тие недели. Сега ќе чекам да дојди пак четврток за наредна контрола, до тогаш ќе ме фаќаат паники
Која недела си? Сите сте почнале со цтг само јас зар не...а што е најтрагично ич не ги распознавам лажниве, знае менструална болка ниско доле да ме фати 30тина секунди ама немам стврднувања на цел стомак, некогаш само долниот дел кај што лежи бебо
И јас не сум почнала со цтг, само ми следат должина на цервикс, исто и моите болки се менструални без стврднувања, но ми рекоа нормално е
Kaj mene bese 28 vo 30+6 ama nitu ctg mi pravea nitu preporaka za toa da odmaram poveke koja si nedela i zosto tolku mn rano ctg samo utrogstan mi dadoa mene inace stvrdnuvanja imav kaj 30 nedela zatoa i otidov i plus lazni sega se posmirija od togas samo ednas imav lazni 32+1
@Fenix05 @BoNaNa123 @Kikikikiri0405 јас кога отидов на редовна контрола во 28ма недела сестрата прво ми направи цтг, после ме прегледа докторката и од тогаш секоја недела ми прават цтг. Ми рекоа дека тука порано се почнувало со цтг, колку е така не знам, може и поради кратењето на цервиксот. Инаку сум 31+2. Утрогестанот до која недела ви кажаа да го примате? П.С.и јас имам како менструални болки некогаш, ама најчесто ги чувствувам лажните како стврднувања, не се болни туку се непријатни.
Isto e mislam, go osekjam skroz dole kako da pretka da buricka A glavava bas ja osekjam gore desno od zeludnik. 32+1 sum. Inace i mene niso za ctg ne mi imaat spomnato, maticnava samo rece ke se vidime uste ednas megju 32-34 nedela za brisevi. Ne sum bila cel mesec kaj nea, ama zaradi boleduvanjeto pred 2 nedeli bev na klinika me zirnaa brzinski. Pa slednava sum ke vidime kako e