Денес сум на прво Цтг , дали пред прегледот да се напијам кока кола ? На обично ехо секогаш пијам за да ја разбудам
Па јас не би ако треба докторот ќе те прати да испиеш нешто и да се размрдаш (другаркава сега што се породи така и рекоа да сврти некој круг малце и вода да пие па да се врати пак)
И јас го имам овој проблем, абе ковчињава на стапала мислам ке ми се скршат ако се растегнам, рацеве ко на баба со ишијас сабајле ми треба пола саат да ги раздвижам, а ноќно време кога се вртам лево десно карлицата ми пука, као врат кога крцкаш, хахахахахаха
Јас мислев само јас сум ваква последниот месец, мене какви сценарија ми идат, па на моменти кога ке се стабилизира психата од хормоните, си викам боже ајде уште малце и да ги гушкаме, живи здрави и они и ние
Коментарите што доаѓаат од такви жени , се најчесто одговор на траумата од истото, и лечење на комплексите сега на други, затоа не сечиво мислење треба да ви е валидно, поготово што малце сме и примитивни како народ по природа. Без разлика голем стомак, мал стомак, ваков изглед онаков, секоја една со тоа што носи, мало животче во неа е убава, затоа што расте една чиста душа во нејзе, енергијата е убава сама по себе, а на коментарите ставете им блок.
Devojki mi treba eden pomos od vas Bev vo wc mokracata bese kako zelena . Se isplasiv dali e toa plodova voda ili sto mislite.. Posle toa ptidov uste dva pati mokracata bese normalna . Sto mislite dali da idam na itno odma ili da ne panicam
Што имаш јадено денес? Дали ти е темно зелена или? Обично плодова вода тече константно доколу е во прашање таа и би течела иста боја нон стоп.
Svetlo zeleno eve sega bev uste ednas sega e pak normalno svetlo zolsto. Neli za plodova voda ne osekas koga tece ova bese mokraca neznam taka mislam moze gresam
Мене кпга ми пукна водењак исто осеќав како добиено кога имам тече и не се сопира никако. Штом ти е нормална нема простор за паника но следи сепак како ќе биде.
Денес на ЦТГ беше ок. Матичниот според мерки на бебе ме води 37/38 недела Според последен циклус сум 36+4. Секако ќе морам царски ама ќе морам да чекам до 38
Што да се прави со лажниве контракции. Ме утепаа откако влегов у 9ти. Паники ми прават дека ќе се породам, а не ми е се наместено, сортирано, допрередено. Како мислиш никој друг не знае ништо да направи. Денес му оставив на маж список со спакувани работи, што за мене од болница, што за бебушка за од болница, што за баткото голем за мекици што да биде дотеран. Ми вика не ми прави шубе како после да ќе одиш да раѓаш. Него му е шубе, мене па најлесно. 37 + 1 Летна времето
Jas gi imam od 36 nedela i sekoj den si vikav gotovo ova ke izleguva. Eve utre vleguvam vo 39 sekoj den so lazni kontrakcii site simtomi deka e pred poragaj , a poragaj nikako da pocne