Mesinjava vi tezat li zenski? Jas ne mozam poveke od 1-2 saati da sedam, kako pretezok da mi e i sakam odma da legnam. Od sabajle sum ok , posle 16casot vekje samo lezam. I nekoi denovi polesno, nekoi denovi mnogu tesko mi e. A tek 33 nedela sum
Ма веќе секој ден ми е тежок. И во ниедна положба не ми е добро. Кога седам ме боли половината, кога лежам на грб киселини имам, кога лежам на страна грчеви во кукови Слатки маки, ајде уште малку
Тежи тежи како не, во последно време телово ми бара одмор, ми се лежи и спие ама јас сум си активна во денот и тоа бајаги, полесно ми е така. Измеѓу одмарам ама повеќе сум на нога па не приметувам дека толку ми натежнува стомакот. Прави си како си се чувствуваш, ако ти треба одмор повеќе одмарај, слушај си се себе.
Не , не ме болеше кичмата, единствено треба многууу вода да се пие да не те боли главата , мене ме болеше главата два три дена , пиев ефридол за неа
Честиткии да е живо и здраво. За малку па во ист ден, јас се породив вчера Со лесно и од мене на другите мамички
Јас па не осеќам некои потешкотии. 36та сумм, цел ден малтене сум на нозе. Дури страв ме фаќа колку лесно се осеќам, ама можеби тоа е затоа што цела бременост ја поминав активно со многу движење и сега некако не осеќам поголеми промени за разлика од пред месец-два. @Pikacuuu @Little_girl честитки мајки, да сте живи и здрави бебињата, големи да растат и брзо оздравување пишете тука или во породилни како сте поминале.
Мене меше не, чудо ама па нели и ве прашував овде дека не ми е толку големо, но затоа доле имам страшни болки кога движам повеќе... некако и ниско си го носам со главчето е напикан доле па рачиња тегне во јајници и мене повеќе проблем тие болки ми прават отколку самата тежина.
Во лежење немам фала богу само на вртење ме боли лев колк и тешко ја вртам ногата (грчеви ме фаќаат многу во колковите) ама кога стојам одам.......или кога станувам додека се раздвижам не можам да ги кревам нозете ги влечам
Oo jas ne znam kolku vreme mnogu mnogu pomina otkako padna cepot pa 3 nedeli mislam a mi rekoa deka kaj prvo dete edna nedela a treto 3 dena. Znaci toa ne vazi. Isto i bolkite ne znaci nisto.
2cm отворена, рекоа до сабајле ќе се видиме,болки в половина имам воздух снемувам. За колку време се отвора ,читав и слупав 1цм=2ч Дали е точно ?
Се е до телото индивидуално. Со првото бев отворена 2цм така и отидпв на пораѓај само ми пукна водењак и со провокации за 5 саати само уште 3цм се отворив. Сега со второво 5цм за саат време нема правила