I jas se mislam za Ismaili vikaat ok bil, isto preku vrski, ama neznam stvarno kakov nikoas ne sum bila na pregled tamu samo vaka od dr sto ke kazat.
Jas sum isto vo Cair si zakazav preku maticen za kaj d-r Mladen bidejki kaj nego i sakav...megutoa terminot bese mnogu docna i nekako ne mi se cekase pa najdov vrski i otidov porano kaj d-rot, i epten mi se dopadna negoviot pristap.... denes sum pak kaj nego na pregled i ctg
Dobar li e? Jas uste neznam dali ke idam carski ili prirodno. Neznam ni koj dok da go odberam, a ne gi ni znam nesto mn doktorite tamu. Ama kaj i da moram da pocnam veke so ctg i pregledi tamu veke i zakasniv ovaa nedela moram da zemam upat zos matixnata na odmor odi od drugata, ama kaj koj dok e problemot
KOlku sto jas imam informacii za d-rite vo Cair dobri bile Baskim Ismaili, Dimitar Georgiev, Mladen Ristevski kaj koj i da ides od ovie nema da zgresis taka imam citano i iskustva sobereno od bliski luge....jas licno Mladen go izbrav bidejki e pomlad i dosta razgovara so pacientite Ismaili i Georgiev se postari i veke kako rutina im e niv ama mene licno mi znacese da imam razgovor so doktorot bidejki sepak mi e prvo dete nemam iskustvo.... Mladen e epten otvoren za komunikacija
Fala src na info. Inace za ova pomaldi postari jas sym sepak za postarite zos poveke iskystvo imaat toa mi e povazno sto znam. Najverojatno za ismaili ke se odlucam neznam. Ajde samo so lesno da ni bide.
Isto i dr Kirovski bi go dodala na spisok. Ma Cair site se dobri za razlika od Gak Bez ogled sto se postari dr Ismaili ima epten covecen pristap i se voodusevuva so tebe na ctg, te prasuva kako ti zvucese srcence i takvi slicni raboti, seuste ima humanost vo niv
da eve i jas sega se rasprasuvav kaj poznanicka sto rabotela tamu i mi gi preporaca kirovski georgiev i bajalski ama i za ismaili eve slusam ok komentari. Majka mi vika tebe georgievski te porodi t.e koga sum se ragjala jas hahaha vikam tu bre toa pred 30 godini kolkav e sega covekot hahaha ama ete si ima iskustvo covekot ako ne drugo.
мене овде колку ме нервира мојот гинеколог сакам предвреме упат да земем за ск зошто може вечер ке ме фатат болки и овде на брза помош ги пракаат во Куманово , утре мора да покажем заби инаку незнам што друго да направам, сите си закажувате кога а јас сакам до крај да го износам ама ми е страв помалце , утре прво цтг ке правам па ке видиме, фала богу брисевите се ми чисти. Многу ме сече доле стомакот, и кога удира болно е некогаш ребрата ми погодува, @MADO срекно не напушти ме фака ли паника , јас се бев смирена ама некако сега се подразмислувам што како и ме фака страв не само порагањто туку мало бебнце малце кога вратам филмот не беше многу лесно а сега со две ама само да се живи и здрави само тоа го молам Господ па ке се издржи.
Jas pravam kontroli kaj Kristina Skeparovska vo Cair zdravje i ona ke me poragja i sum prezadovolna od nejziniot pristap istrajnost da objasni se da pokaze
Пред 3дена ме фатија силни болки но си реков Ајде ништо не е синока исто пак така како за рагање а само што сум влезена во осми месец..болките ми траат 1-2мин Ама силни и потоа ништо нема..незнам дали е нормално имал ли некој сличен проблем.
тебе кое ти е по ред бебенце зошто велиш како за рагање болки, мене ме сечеше стомакот и сега кога нагло станувам и се вртам ама тоа не се контракции, беше ли на доктор нека те цирне ке види да не се отвараш.
2дете ми е и знам како е и половини и стомак се ме боли се јавив и да утре ке одиме на лекар да видиме што е бидејки и со првото во осми месец исто така Ама тогаш ме фатија мн често не престануваа па ме задрзаа у ск неколку Дена инфузии инекции и се затворив бидејки бев отворена Ама сега се само кратки..
ајде не му се плаши, ништо можеби лажни контракции се , плус и ти поминале ама сепак појди си на доктор.
мајки 8 месец бремена сум ..прв пат синока ми се случи после мала нужда мокренје се избришав на тоалет имав крв како светла ... во мокрчата немаше дената бев на ехо ми кажа дека е се во ред инаку мојот матицен е на одмор и се врака за 3 дена сакам да го почекам ... бебето си мрда го осекам.. незнам што да правам... дали се можеби пукање на капилари иили хемороиди неззз
Posle ova imase pak krv? Jas bi ti sovetuvala za sekoj slucaj kaj nekoj drug na eho samo cisto kontrolen pregled da napravis. Mora zamena da ti ima maticen. Ama stom bese svetla pretpostavuvam ne e nisto za panicenje i strasno.
ne e nesto strasno ako denes nemas se smeta deka od premnogy sedenje ili odi pesaci ili legaj pomalce sedi.
Овој е Георгиев, не е Георгиевски. Мене ми се виде човекот како на возраст 50-55год, не ми делуваше ептен како пред пензија...Веројатно не е истиот доктор. Инаку, во врска со Чаир, од матичниот што зимате упат преку мој термин тоа е само за преглед. Значи одите барем пола саат порано, правите цгт, па со резултатот влегувате и правите преглед кај докторот. Кога зимате болнички упат (за пораѓање) на тој неможе да пишува конкретен доктор. Бидејќи е државна установа, само врски дебели за да дојде на пороѓај баш тој доктор што го сакате. А за преглед преку мој термин можете и сами да изберете доктор.
Sum zgrssla za istiit pisuvav georgiev dimitar, denes sakazsv kaj nego pregled ama togas e bidam 37 nedela neznam dali e kasno, znaci pola saat porano da sum tamu. Kako i da e pred toa imam uste ede pregled kaj maticnata. A bas gledav na net na moj termin nema georgievski samo georgiev valjda e toj beznam