Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Во систина ке се пораѓам , докторката рече таман е Понеделник ке бидам 38 + 6

На l-a-d-y-di и LadyC им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    За втор царски ич не се секирај!
    Веќе е местото мртво, и онака не го сеќаш ни сега, нема да имаш никаков проблем. :)

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.612
    Devojki bolka desno pod rebren lak, ama od pozadi, vo grbot. Me ubi od bolenje denes. Imal li nekoj vakva bolka?
    Se furam da ne e zolcka kamenja nesto :whew:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    И јас имам веќе 4-5 дена болка позади од десно под плешка и мислам дека ми е од бебенцето оти претходно ич не ме болеше...

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    1.149
    Девојки имате ли зголемен апетит.Јас сум 37 недела,сред вечер станувам за јадење, посено благо.До сега сум 12кг.поправена.

6. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.722

Па види, не го измислив јас тоа верување. Како што сум слушнала така сум пишала. И поинтересно ми е да верувам дека е така, па што ако верувам во тоа да не сум заостаната случајно? :D

Инаку бев на преглед, брисот од стрептокока е чист, успешно влезени во 33та недела. Сега останува да се докупат уште неколку работи и да бидиме спремни за пречек на малото.
    Практикувам јас да купам се што треба да не порачувам по никој оти ем нема да ми погоди , ем дупла работа си отворам јас да излегувам да барам одново.

На sweetie 981, Kikikikiri0405, DaisyDream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    96.845
    Ти можеш да веруваш и оти кучето лета на пример, твое си е, ама еве ако се водиме по тоа верување мојата требаше да се роди со коса до половина на тие киселини.
    Поздрав :hai:

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. firequeenn

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.722
    @Emy867 Верувај во што сакаш ама нема ништо чудно и во моето верување, барем јас така мислам. А колку има логика времето ќе покажи.:)

9. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.470
    Допаѓања:
    8.767
    Јас имам 4 другарки кои ги утепаа киселини и родија бебчиња со мнооогу коса. А исто и 3 мајки кои се поситни па како растат бебиња со ноџиња директ во органи, желудник и имаа плус мака од тоа така што си држи вода не се само бабини деветини и е скроз ок верување. :hug: ќе чекаме нашиве да излезат па ќе споделиме каква фризура имале :D

На BoNaNa123, l-a-d-y-di и firequeenn им се допаѓа ова.
  10. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    295
    Мене уште на ехо ми кажа ова бебе има многу коса, а киселини ме тепаат уште од 20та недела :envy: така да донекаде држи вода :D

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    75
    Zdr zeni dali moze da se jadat japonski jabolka, bidejki nekade procitav demek ne bile dobri za trudnici inaku sum vekje 9 mesec od bremenosta.

12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.470
    Допаѓања:
    8.767
    Еве одговор од 2020 според ова изгуглај да си потврдиш.

Прикачени фајлови:

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    Девојки, вие што сте со второ бремени претпоставувам дека може да ми помогнете повеќе, ради рана појава на колострум во градите...
    Јас имам од поодамна колострум, ама осеќав некоја болка на десната брадавица некое време, кога ја гледам ми подотекла и од неа тече исто колострум (морав да стиснам да видам што е) .
    Се десило ли на некоја градите у бременост да и се благо изреметат, да се направат како топчиња со колострум, да не поразлични од претходно или да си одам на доктор јас?
    Се ми поминува низ глава...(facepalm)

14. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Доење заради вторава бременост прекинав и кај е ќе се породам ама градите ми се уште меки. :bandit:
    Да пробаш лист зелка да ставиш на местото ако е топло и болно ќе ти олесни 100% додека видиш на лекар што ќе ти речат. Мислам дека не е нешто страшно пред крај си и ти па се спрема телото. (fingers)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.470
    Допаѓања:
    8.767
    Ај да помогнете вака на неупатена, на самата града (на пупките) имам како жолти корупки не сум фатила ништо да тече, не ни знам од кога почнува,aма после бањање ми се такви како перутави цели, пожолто станува па после бањање си се сушат.
    Да не треба да мачкам нешто со време? Болки скоро и да немам меки ми се ме јадат мисли да не е знак дека ќе немам млеко кога ќе се роди? :shake:

На Kolumna и LadyC им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    Не. Ич тоа не се замарај.
    Колострумот е жолтеникав. :)
    Ти се спрема телото за доење. :inlove:
    Меки се и кај мене, само кај мене еднава пупка ептен расцуте и уште од сега на стискање некако пушта од повеќе страни...
    Се ќе биде ок мами без грижи :l: :* :hug:

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. firequeenn

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.722
    @Fenix05 И мене со првата бременост така ми се направија брадавциите како суви, како првут да имав на нив. После тоа имав млеко во мојот доенечки стаж.Само што тој пократко траеше ради х причини.
    Имам деновиве стегање на стомакот што трае по неколку секунди и пушта. Вака 2-3 пати во денот се дешава. Знам дека се лажни контракции чисто пишав да знаете дека се јавуваат.33та недела сум.

На LadyC и Fenix05 им се допаѓа ова.
  18. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.526
    Jas pocnav so mackanje od pocetok na 8mi mesec so lanolin od Medela. Site moji drugarki mi kazaa porano da pocnam pred da mi pukaat. I ti pocni od sega podobro

На LadyC и Fenix05 им се допаѓа ова.
  19. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.612
    @LadyC @Fenix05 Ako tece bas ubavo i imas zelba sobiraj vo sterilen spric i zamrznnuvaj, mozes da go davas posle na bebe. I mackaj lanolin ete steta nema.

https://vm.tiktok.com/ZM6JWBnew/

Po videa sto gledav, ne e ubavo pred 37 nedela da se stiskas da sobiras so sila, zatoa sto se stimulacija moze da se napravat kontrakcii na matkata, se laci hormon i moze lazno da prati poraka do mozokot deka dois i da se porodis. No ako sam tece, moze da se sobira bilo koga.

Jas nisto nemam. 34ta, ni porasnati gradi, ni zgolemeni bradavici, ni boja smeneta, tapa do daska sum :)

На Fenix05 и LadyC им се допаѓа ова.
  20. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Јас немам колострум..мора да се појави претходно? 37ма сум. Не осеќам ни промена на градите, ниту ми се помеки ниту потврди.

На Kolumna му/ѝ се допаѓа ова.