За втор царски ич не се секирај! Веќе е местото мртво, и онака не го сеќаш ни сега, нема да имаш никаков проблем.
Devojki bolka desno pod rebren lak, ama od pozadi, vo grbot. Me ubi od bolenje denes. Imal li nekoj vakva bolka? Se furam da ne e zolcka kamenja nesto
И јас имам веќе 4-5 дена болка позади од десно под плешка и мислам дека ми е од бебенцето оти претходно ич не ме болеше...
Девојки имате ли зголемен апетит.Јас сум 37 недела,сред вечер станувам за јадење, посено благо.До сега сум 12кг.поправена.
Па види, не го измислив јас тоа верување. Како што сум слушнала така сум пишала. И поинтересно ми е да верувам дека е така, па што ако верувам во тоа да не сум заостаната случајно? Инаку бев на преглед, брисот од стрептокока е чист, успешно влезени во 33та недела. Сега останува да се докупат уште неколку работи и да бидиме спремни за пречек на малото. Практикувам јас да купам се што треба да не порачувам по никој оти ем нема да ми погоди , ем дупла работа си отворам јас да излегувам да барам одново.
Ти можеш да веруваш и оти кучето лета на пример, твое си е, ама еве ако се водиме по тоа верување мојата требаше да се роди со коса до половина на тие киселини. Поздрав
@Emy867 Верувај во што сакаш ама нема ништо чудно и во моето верување, барем јас така мислам. А колку има логика времето ќе покажи.
Јас имам 4 другарки кои ги утепаа киселини и родија бебчиња со мнооогу коса. А исто и 3 мајки кои се поситни па како растат бебиња со ноџиња директ во органи, желудник и имаа плус мака од тоа така што си држи вода не се само бабини деветини и е скроз ок верување. ќе чекаме нашиве да излезат па ќе споделиме каква фризура имале
Мене уште на ехо ми кажа ова бебе има многу коса, а киселини ме тепаат уште од 20та недела така да донекаде држи вода
Zdr zeni dali moze da se jadat japonski jabolka, bidejki nekade procitav demek ne bile dobri za trudnici inaku sum vekje 9 mesec od bremenosta.
Девојки, вие што сте со второ бремени претпоставувам дека може да ми помогнете повеќе, ради рана појава на колострум во градите... Јас имам од поодамна колострум, ама осеќав некоја болка на десната брадавица некое време, кога ја гледам ми подотекла и од неа тече исто колострум (морав да стиснам да видам што е) . Се десило ли на некоја градите у бременост да и се благо изреметат, да се направат како топчиња со колострум, да не поразлични од претходно или да си одам на доктор јас? Се ми поминува низ глава...
Доење заради вторава бременост прекинав и кај е ќе се породам ама градите ми се уште меки. Да пробаш лист зелка да ставиш на местото ако е топло и болно ќе ти олесни 100% додека видиш на лекар што ќе ти речат. Мислам дека не е нешто страшно пред крај си и ти па се спрема телото.
Ај да помогнете вака на неупатена, на самата града (на пупките) имам како жолти корупки не сум фатила ништо да тече, не ни знам од кога почнува,aма после бањање ми се такви како перутави цели, пожолто станува па после бањање си се сушат. Да не треба да мачкам нешто со време? Болки скоро и да немам меки ми се ме јадат мисли да не е знак дека ќе немам млеко кога ќе се роди?
Не. Ич тоа не се замарај. Колострумот е жолтеникав. Ти се спрема телото за доење. Меки се и кај мене, само кај мене еднава пупка ептен расцуте и уште од сега на стискање некако пушта од повеќе страни... Се ќе биде ок мами без грижи
@Fenix05 И мене со првата бременост така ми се направија брадавциите како суви, како првут да имав на нив. После тоа имав млеко во мојот доенечки стаж.Само што тој пократко траеше ради х причини. Имам деновиве стегање на стомакот што трае по неколку секунди и пушта. Вака 2-3 пати во денот се дешава. Знам дека се лажни контракции чисто пишав да знаете дека се јавуваат.33та недела сум.
Jas pocnav so mackanje od pocetok na 8mi mesec so lanolin od Medela. Site moji drugarki mi kazaa porano da pocnam pred da mi pukaat. I ti pocni od sega podobro
@LadyC @Fenix05 Ako tece bas ubavo i imas zelba sobiraj vo sterilen spric i zamrznnuvaj, mozes da go davas posle na bebe. I mackaj lanolin ete steta nema. https://vm.tiktok.com/ZM6JWBnew/ Po videa sto gledav, ne e ubavo pred 37 nedela da se stiskas da sobiras so sila, zatoa sto se stimulacija moze da se napravat kontrakcii na matkata, se laci hormon i moze lazno da prati poraka do mozokot deka dois i da se porodis. No ako sam tece, moze da se sobira bilo koga. Jas nisto nemam. 34ta, ni porasnati gradi, ni zgolemeni bradavici, ni boja smeneta, tapa do daska sum
Јас немам колострум..мора да се појави претходно? 37ма сум. Не осеќам ни промена на градите, ниту ми се помеки ниту потврди.