Ajde da pisam i ovde Devojki, 39+3 sum, vcera i denes imam precesto lazni kontrakcii, snosti skoro cela vecer se stvrdnuvase stomakot i ic ne sum spiena... Sabajlevo osekav pokreti na bebe i vo tekot na denov, no pak imam precesto kontrakcii... Bolki nemam, no se dosta neprijatni stvrdnuvanjata, ne mozam da se namestam nikako... Preeska posle podolgo stoenje me zabole kicma okolu 10tina min, no sednav i pomina. Dali ova e nagovestuvanje deka se blizi poragaj (konkretno cestite lazni kontrakcii), ako ima nekoja takvo iskustvo? Na ctg sum vo ponedelnik naredno
Може да е, може да не е Лажните контракции сами по себе се вежба за матката, а и за бебе, за кога ќе дојдат на ред вистинските. Не се показател за породување. Многу е се индивидуално. Со лесно како и да е за кратко ќе се гушкате со бебе
Jas celo vreme mislev lazni ama vajlda ne se ctg bese mirno ama pri vaginalen pregled skrateno grlo i otvorena 1 prt e sega mozelo i cel vikend da teram moze i ne, ko ke odis kazi si deka te bole da te proverat za sekoj slucaj. Kaj mene se malku pojaki od menstrualni ama se izdrzuvaat dole napred i vo grb
Да ве поздравам, и да се приклучам на клубот на новогодишни бебиња мене терминот ми е во среда, тогаш ќе одам и на преглед. Сега за сега немам некои болки, многу сум нестрплива
Zdravo na brisevi 34 nedela izleze deka iam eserihija dali smeta nesto na poragjaj ili na bebeto? Dali moze da e priroden proagjaj ili mora carski ?
Имаш вагинална бактерија и ќе ти препишат терапија антибиотик и вагиналети најверојатно. Тие се антибиотци од долу шо влијаат на бактеријата.
Девојки некоја да имала температура во трето? Ептен сум загрижена имав 37.6 од 7 наваму не падна со парацетамол па отиде 38, пред 1ч земав уште еден пуштив клима и се умотав се препотив 5пати до сега ама некако оди цело време околу оваа бројка 37.5 не симиња под се плашам за бебко, пишав раното на докторов рече не оди во болница утре сабајле ќе правам крвна слика и ќе видам што ме спотера сега во 38ма недела ама некоја утеха дека не може да му се случи нешто
Ne se sekiraj, do sabajle ne se pokrivaj mn ne se oblekvaj tusiraj se so mlaka voda. Vo 7 pravo kaj doktorot pa pisi ni so ke ti rece.
Ne se grizi mila, zastiteno e bebeto, jas na moja drugarka zab i vadev vo 37ta nedela, otecena pola faca ko celo selo pceli da ja kasale, ke se porodese na stol Bev so nea posle licno i do maksilo na klinika, dadoa antobiotik posto ogromen otok imase. Si znaat doktorite ic ne se sekiraj. Tebe ke ti e loso, on vnatre uziva i pliva. Tusiraj se, paracetamol vidi ako dozvolat. Denes moze crp da e mirno, no ako i utre-zadutre ne si dobra, napravi togas nova krvna so crp da vidis kako dvizi. Pobrzo da ti pomine
Прашање. На моменти осеќам како струење на долниот дел или позади зависи ама секунда како lightning crotch оноа на добиено што се дешава,дали е дел од контракции нешто знак некој? Немам болки други 38нед сум
Здраво, да ве прашам дали некоја се соочила со атоиичен дерматит во третото тромесечје од бременоста и што ви помогна ?
Каде ти се појави? Јас имам секоја зима по рацете, катастрофа ми стануваат... пред бременост и кортико мачкав за да ми се повлече повеќе. А сега ставам што помрсна крема и мелем. Пробај со мелем...
Почетно ми се појави на лактите, па следно на нозете напред странично од препоните, па следно беше позади колена и вчера и под задник. Секој ден од четвртокот/ петокот наваму на ново место а заради празниците кај матичниот гинеколог не можев да отидам. Многу чеша и црвено е воспалено со рани
Здраво мамички. Дали може да има некоја последица од инекциите за зреење флостерон... Имам контракции болки од вчрера и скратен цервикс почеток на 34 недела сум и итно ме задржаа на болница со флостерон и утрогрстан 2×1. Исплашена сум дали се штетни флостеронот и што доколку болките не престанат и мора да ме породат а инекцијата сеуште не делувала на плодот. Ве молам секое искуство споделено ми значи
Ne e steten flosteronot, naprotiv dobro sto si go primila i ako dojde do poroduvanje, bebeto ke bide spremno za samostojno disenje. Ne moze da bide steten, mn trudnici go imame primano. Moze ke se smiri so terapija,relax..♥️