Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    928
    Како си? Цело време си со скратен цервикс? Ти се смирија контракциите?

2. Miracls897

Miracls897 Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Цервиксот на втор скрининг 22 23 недела ми беше 35мм, потоа во 27 повторно ми измерија 35мм. Наредно во 30та не ми измерија цервикс за сега во 34 да биде 23мм. Болки имав константни како напони за во вц, но ајде си мислев ќе ме фача некој стомачен вирус да не паничам... Но кога појдов 34 недела кај матичен гинеколог покажа болки на цтг и 23 мм цервикс.. на болница ме пратија и итно ме задржаа со услов ако не се смират болките да одам ск на клиника. Ме боцнаа инекции за зреење, дијазепам од 10мг, антобиотик во системче и ми дадоа утрогестан орално и нео пенатран вагиналети... сега имам болки послаби на 1ч некаде... ме проверија сеуште не сум почната да се отворам.. сеуште лежам на болница . Ви го испраќам првото цтг кога имав болки ако некој може да каже колку било и е опасно...

Прикачени фајлови:

3. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    928
    Не се секирај, штом си во болница си заштитена, ќе истераш до крај :sun: тука сме за поддршка. Многу сме со гратки цервикси тука хихи си се бодриме постојано

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Miracls897

Miracls897 Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Немав воопшто никакпв проблем црла бременост сега ме лупна гром од ведро небо наеднаш... а има мн болки ма цтг во прво пто го прикачив? Иначе поддршка и до тебе ти која недела си каква е ситуацијата кај тебе

5. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    928
    Навистина не знам да ти одговорам, никогаш не сум била на цтг. Моментално сум 30+6, лежам од 21ва со скратен цервикс и сум под голема терапија со но спа, магнезиум, ферона и утрогестани. Се скратува грлото уште, но немам болки, контракции или отварање… цервиксот ми беше 7 недели 23/24мм сега ми е 16мм… ти си супер, ќе те стават на терапија и ќе си влезеш во многу безбедни недели

6. Miracls897

Miracls897 Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Јас се префорсирав на работа, патував до 40 мин наработа плус терен и тоа е.. добро е што мириваш стегам палци бебушки да издржат и да ги куртулиме овие маки па после идат други обврски и тој е текот на животот... фала ти на поддршката малку ми олесна

На Evangeliaa22 и Maja92@ им се допаѓа ова.
  7. EvaZ

EvaZ Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Здраво девојки, со болки сум во стомакот цел ден 33 недела, бев на доктор прегледано и бебе, должина на цервикс, отвореност цтг се во ред и се нормално но болкиве еве уште се присутни ве молам за помош секаков совет е добредојден.

8. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    403
    Да не си измрзната, циститис да не е? Мене и пред и сега во тек на бременост ми се случува со болки во стомак. Само брусница, топло и вода.

9. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    928
    И јас кога имав млаки болки долу како менструални, направив уринокултура и излезе бактерија. Би препорачала и тоа да испиташ ако можеш. @EvaZ

На EvaZ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. EvaZ

EvaZ Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Па не знам немам никаков проблем при мокрење... имам упат за крвна слика и мокрача ке видиме како ке излези. Сега еве само со лежење сум и течности ама болкава сеуште е присутна..

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    928
    Иста бев и јас, никаков симптом немав при мокрење, некоја чудна тапа болка само кај бешиката која траеше ден два, дури и бев на ехо да видиме за секој случај, ама сѐ беше во ред, после направив уринокултура и излезе бактерија

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  12. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    403
    Мене па не ми излегува бактерија, само шо викаш малце болка ниско како притисок. Два пати бев ми кажа гинекологот измрзнета си, ми даде cysticare таблети и повеќе брусница и топло ми кажа да пијам.

13. EvaZ

EvaZ Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Мене како цел стомак да ме боли околу папокот ни се зголемува ни намалува болката ама цело време си е присутна .. А при обична проверка на мокрача ти излегуваше нешто во седимент или чисто ти беше?

14. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    928
    Не памтам искрено, уринокултура е секако најсигурно, кога ќе однесеш провери си и тоа

15. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Meшиња што сте при крај... јас 37 ја терам, дали осеќате жешко , па ладно да ве стресе па пак топло, периодично не цел ден
    Ноќно време испотена се будам

На Besbes24 и Ema.Sk им се допаѓа ова.
  16. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    4.776
    Како јас да пишувам исто, мислам дека е нормално. 37+3 недела сум
    Не знам веќе како да се облечам навечер, ако сум по маица ладно ми е, ако сум во пижами со долги ракави, се потам, ајде уште малку па бетер ќе биде со бебе. Ќе си смрдкаме :D

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    1.608
    Pa problem so soprugot, mene zesko nemu ladno za spienje hahah.

На Ema.Sk и Maja92@ им се допаѓа ова.
  18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.410
    Допаѓања:
    13.423
    Само жешко :D
    Постојано испотена, после пораѓање знам дека е и бетер. Нормално си е.

На Ema.Sk и Maja92@ им се допаѓа ова.
  19. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Некој искуство со зголемена плодова вода... Ми рече докторката не е толку страшно, може само водењакот да ми пукне порано, 34 недела сум. Бебето си е ок си напредува 2600 е ама за мојата конструкција било малку поголемо во килажа. Се надевам ќе издржам до 36та барем.

20. Radiolog

Radiolog Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    32 недела сум и осеќам некоја вагинална нелагодност и болка особено при лежење кога треба да дадам напон да се свртам или станам, мислење?