Zdravo nekoja da imala dijarea vo bremenost vo 32ta nedela ? Od vcera imav nekolku pati me fakja panika duri i sega koga bev vo toalet samo malku i imav kako tecnost. Mi e strav ne daj boze da ne sum se otvorila . Drugo nesto nemam ni bolki , a sredata bev na pregled eho se bese vo red. Fala vi
Devojki 34 plus sum. Ima periodi vo denot koga bebeto mnogu mrda. Dali treba da se zagrizuvam ili odam na lekar?
Mislam deka ne bi trebalo da se zagrizuvas, kaj mene isto taka od blago, kafe, ovosje pointenzivni mu stanuvaa dvizenjata.
И јас мислам да не се загрижуваш Еве јас 40та сум си викам ќе се породам ли јас хаха бебево цело време клоца, се трти, нозе горе десно
Темата ич не е активна 31+1 од денес официјално Сеуште се држам но почна стомакот да ми смета за возење до кога возевте кола ?
Eve jas da vi se pridruzam 27+2 sum Zasega vozam kola normalno, od stomak do volan ima okolu 10cm pa valjda ke mozam uste nekoj period. Probaj navali go sedisteto malce
I jas da vi se pridruzam ne mi se veruva koga pomina vreme i dojde treto tromesecie sega sum 28+4 dena. Sega za sega vozam ama i izbegavam ako ima koj da me vozi. Pocnavte li da se spremate za bebinjata vo smisla na oprema kolicki i krevetce. Ima li nekoj od bebehome zemeno? inaku mene kako tret skrining mi nemaat zakazano
Мене матичната ми закажа трет скрининг кај неа во 32+6и тој се плаќал 1000 ден Подетално го гледале мозочето Се да е добро па за парите не е битно. Како што читам ретко кој прави трет скрининг тој бил исто како и секој преглед ама парите се послатки ако се нарече скрининг. Ќе видиме што ќе кажат во чеврток. ИНаче си возам и јас малку ми смета на желудник ама сум како полулегната па можам да си возам. Долги релации одбегнувам ми смета ми иде да повратам.
Jas kupiv kolicka, nekako taka ispadna. Drugarkive site pocnaa da mi kazuvaat kakva da kupam isto i koleskive i razgledav po prodavnici i kupiv od Joie. Epten me bendisa lesna kompaktna, mala koga ke se sobere. Plus i namalena bese 10iljadi i ajde rekov ja kupuvame kaj ke baram ponataka. Bebehome gi gledav ama iskreno mi izgledaa glomazni, teski koga ke se sklopat, ke nema da mozam sama da ja krevam koga ke sakam da shetam sama so bebeto. Ovaa na joie samo na edno se fakja i se povlekuva nagore odma se sklopuva
https://babyshop.mk/product/kolichka-trio-versatrax-pebble-ramble-gem-pebble-joie/ Ovaa e kolickata 3 vo 1. Istata ja imase i vo enci menci i vo topolino. Jas ja kupiv od topolino posto bese namalena na 31iljada.
Dali na nekoja od vas vi se ima pojaveno bolka kako zategnuvanje, kako secenje ama samo na ovoj del, mi se cini kako da e odma podkozno. Me zaboluva(sece) koga ke stanam ili koga se dvizam samo vo nekoja pozicija. Mozno e da kruzniot ligament ili nesto drugo? Neznam dali da odam kaj maticnata ne e nepodnosliva bolka samo tuka e koga stanuvam, koga se dvizam.
Pijam magnezium i bb sekoj den. Primetiv deka sedam na rabota 8 saati i loso mi e koga ke stanam, i gore nad zeludnikot kako zdrveno mi se pravi. Koga se razdvizuvam i lezam podobro mi e.
Dali na nekoja i se ima sluceno da nemoze da si ja zadrzi urinata dali pri smeenje,kaslanje ili kivanje i dali e toa normalno ❤️
Дали некоја мајка има искуство со застој на стомакот кај бебе, сега сум 34 недела и стомачето на бебето касни околу 10 дена. Др мерки се уредни.
Мене исто ми е како тебе. Под желудник дијафрагмата како тврда згрчена. Кај папук исто болка тој дел во движење или потпирање и некогаш кога се вртам во кревет во спиење.