Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.123
    Јас сум 28 + 4 мила:D ептен сме блиску:inlove: за прегледи некои викаат се прави скрининг 3 ама мене до сега ништо не ми спомна ни матичниот ни приватниот специјалист, па денес сум на контрола ќе видиме што ќе каже

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.622
    Допаѓања:
    1.455
    Јас сум 32 недела, освен скриен шеќер и сега брисеви во 35та недела и ништо друго.. Ми остана уште еден преглед на гинеколог за брисеви и толку, брзо летна овој пат (facepalm):x

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.123
    Значи брисевите се во 35? :) Баш тоа ме интересираше :D Инаку направив и јас во 25 скриен шеќер значи сега лабаво ќе биде

4. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.622
    Допаѓања:
    1.455
    Да, да.. Со лесно нека ни е до крај :D

На merriel0 и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  5. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    А кои брисеви се испитуваат во 35та освен стрептокока? Дали се повторуваат оние од 12та недела или некои други се?

6. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.898
    Допаѓања:
    1.532
    Jas vo 30ta pravev tret skrining. Vo 28ma hemostaza i ddmeri i mi prepisaa kleksani. Isto i poradi zgolemen sekret pravev brisevi.

Ako se ti e vo red i uredno ne treba nisto. Mozes skrining samo, jas na drzavna go napraviv

7. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    35 недела сум од утре 36та... како ги осеќате бебенцата овие недели... моевп неш слабп тук го има тук не.. иако приличнп е бебе мирно во меше..не е некое што удара гура штп викаат некои мајки незнам дали и кога спие... ова се си спие и кога се разбуди се преметне левп деснп се истегне и тоа е тоа

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  8. .brm.

.brm. Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    36
    Ама баш исто. Бебушка е мирна. Се превртува чат пат. Башка веќе и просторот им се намалува. Јас ниеднаш не доживеав силни удари, искривувања на стомакот или како што викаат ноџе да се види. Од петок сум 36та и последно на преглед кога бев ми спомнаа само 10 пати во текот на денот да го осетиш макар нежно, е доволно. Неделиве дека повеќе станувам за во тоалет приметив дека си мрда и преку ноќ, ама тоа не е мрдање за да те разбуди од сон. Најверојатно си се активни и навечер само не ги приметуваме. :inlove:

На WhiteCat33 и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  9. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Значи има и такви бебенца.. и јас истп ништо не ми се подига за да видам дека е ноже ило раче... буквално малку напрчи газето се помести нежно и то е то... јас од утре 36 почнувам.. и овие два дена чат пат осеќам менструална слаба болка ...

На Јасссс му/ѝ се допаѓа ова.
  10. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.503
    Допаѓања:
    2.628
    Ај да се добредојдам во групава и јас официјално. Не ми се верува дека стигнавме и до тука. Само нека е све на арно и да ни кружат на сите најубавини па за скоро ќе се гушкаме со милините наши :inlove:

Денеска бев за скриен шеќер во Авицена, ама многу ми беше гадно од течноста единствен спас ми беше да си заспијам во чекална.. и секако заспав. :lol:

Утре на финален комбс па инекција и контрола кај матичната наредна недела. Одвај чекам да го видам бебче цел месец ја немам веќе видено...

Алал ти вера, ја у слободно време си ги држам другарките зашто ми тежат на стомак :whew: чудно ми е баш некако кога ќе ме видат странично не изгледа дека високо ја носам, ама помеѓу гради и стомак цела дланка ставам ...

11. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Првото го носев така високо, а ссга ова си е надоле цело време ..само нрка се живи и здрави

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.136
    Допаѓања:
    10.518
    Јас денес бев на преглед и и викам на матичнава многу ниско го носам бебево. Она ми вика не постои ниско, високо носење ако грлото на матката е ок, супер си е се.
    Иначе ме испобуни, јас сум 31ва недела и ја прашувам дали е 7ми ими влезена сум во 8ми месец, ми вика 8ми на средина си, зашто ние рачунаме 10 месеци носење бебе, а не 9. Ваква искочив а имам родено веќе едно :drunk:

13. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    1.374
    7ми месец од 28 до 31недела, 8ми месец нели е од 32 до 35 недела, а 9ти месец од 36 до 40? :?::?: јас вака знам

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  14. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.503
    Допаѓања:
    2.628
    Баш се зезав со другарка на темава, маркетиншки трик :lol:

15. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    198
    Ако било се' во ред со тие од 12-та, само стрептокока. Ако имало некаков проблем се повторуваат.

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.136
    Допаѓања:
    10.518
    Па и јас така знам, мислев во петок влагам во 8 ми, ме збуни цела вика не не 8ми на средина си, којзнае како сметаат :^)

17. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.622
    Допаѓања:
    1.455
    Од 31ва недела до 35та недела е 8ми месец
    Јас сум 32+2 недела , лажни контракции имам овој пат а со првото ич не осетив

18. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    411
    Не се повторуваат
    доколку сте вие во ред немате чешање, миризба, пецкање, болови при мокрење и претходните брисеву ви биле ок тогап обично само од вагината ти земе брис.

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.162
    Истооо, само еднаш успеав да фатам клоцање на камера, мирничко, се надевам нема да е бесно кога ќе се роди здравје:D

20. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Јас и ти сме следни ... во термини сум последна од мај ама нз зш и како и од каде ама осеќам дека ќе е порано викам бар велогден да дочекаме

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.