Epiduralna kako davaat, baraš, doplakjaš, treba vrski ili ednostavno plakjam pa stavaat? Za gak prašuvam. Vtora bremenost mi e, tamu bev so prvoto isto, ama pojma nemav dali davaat ili ne, taka otidov bez vrski, koj se padne toj. A i na školata idev za trudnici, togaš imaše. Ništo ne kažaa za toa
Девојки еве веќе 2 часа како на моменти ми се згрчува цел стомак некое време па ќе ме опушти и по некоја минута пак, а кога ќе легнам на страна бебето мрда и не ми дозволува на страна, доле имам само некое сечење тап бол но не многу јак..да паничам да одам ви болница или тиа се оние лажни контракции.
Ako so tek na vreme se zgolemuvaat bilkite a se skratuva vremeto pomegju niv, si za na klinika sekako, dokolku e celo vreme ista nema ništo. Koja nedela si?
Болот во јајниците е постојан и со исти интезитет. Многу ме стиска бебето надолу кога станам да одам мислам ќе ми испадне. Според последната контрола треба да сум 36+3
Да, даваат ако побараш. Мојата цимерка без никакви врски им кажала дека не може да ги издржи болките замолила за епидурална и и ставиле. Како ќе ти се погоди лекарот
Девојки у струмицс има ли некоја шо се породила скоро? Природно, зашо секој шо кажува царски е и било ич неубаво, не се задоволни од персонал од ништо..
Женски ај совет ако некоја била во слична ситуација. 37+2 сум, постелката е скроз зрела веќе две недели, протоците за храна се многу мали. За две недели ни 200 г не накачило. Докторката рече ќе биде среќна ако успееме да догураме до 38ма.. во меѓувреме да следам редовно движења, па ако забележам нешто да реагирам. Што да очекувам деновиве? Контракции се уште немам никакви на ЦТГ.
Мене не ми е јасно нешто. Ко шо викат ако изгураме до 37ма 38ма 39та па нели од 36та е 9ти месец, како и да е шо е толку лошо да се роде дете и во 37ма или 38ма?
Истото и јас го мислам, потполно се согласувам зошто по секоја цена да се чека особено и ако бебето е со добра килажа
36та е 9ти месец ама бебе родено пред 37ма е прематурче. Белите дробови им се целосно развиени 37ма недела. Најубаво е ако е можно до полна 37ма да се носи, односно 38ма.
Кажете ми како да контролирам хормони .. денес за секоја ситница плачам незнам што ми бидна .. не ми се мрда нигде, а ако знам и зашто плачам добро ќе биде ама јок што ќе беше ова незнам .. бебо не престана да мава изгледа од толку што ја вознемирив .. како ли да си помогнам незнам .. од утре 29недела дали некој исто вака му се случува ??
Лоша вест - не можеш да контролираш, тоа е ,ке помине како и да е. Добра вест - можеш да си олесниш,движи се,шетај,оди на воздух,дружи се со луѓе за да ти е полесно.
Јас со првпто се породив 36 +1 спзреани бели дробови и грамажа 3000 гр... супер беше к за два дена не пуштија... е сега викаат има случаеви каде не се па најдобро да се истера полна 36 да почне 37ма ...
Не само на ситници и за глупости душо моја плачам. Нормално е хормоните се вкрај пуштени на најако. Јас со сите бремености си плачев од почеток до крај ама со ова е најстрашно. Не знам за тебе ама јас кога ќе си се исплачам мислам дека малку ми е полесно па после некое време пак нова тура плачки и така секој ден
Јас прееска може 1h неможев да запрам .. таман смири се ајдее за 10мин пак .. катастрофа што ќе беше ова јас незнам Денес бевме на ручек едвај чекав да дојдам дома во кафана на сред маса очи со солзи ми се наполнија ми идеше да рикам .. зашто? Кознае ..