Јас во првата бременост плачев оти повеќе си имав стаено од ручекот во мојот тањир а на маж ми помалце тоа го запамтив како нај без врска, и сега плачам пак, ама повеќе на нерва ме мава отколку на плачење шо мислам дека е полошо
Јас се вознемирувам, вријам, се нррвирам од чистење.. оти ем не можам сама... ем тррба помош а џабе старите се дома ни еднаш не се качи да речи дај да помогнам...чисто ти р вика.. епа ќе е кога си чистам... Ама коа се породам здравје е тогаш ќе кажам се што ми лежи доколки ми попува над глава
29 недела веќе. Кажете ми колку пати имате стврднување на стомак? Јас ноќеска накај 00h може во 1-1ипол часа може имав 10 пати стврднување на цел стомак .. дали е нормално? Пијам 2х375мг магнезиум сабајле и навечер. Предходно ми се стврднуваше по пример 10 пати на ден, а ноќеска ме фати некако паника.
женички скоро 32ра недела и оваа недела имам срашни болки под гради,гушење со болка во грб,тешко и отежнато дишење едвај земам воздух и имам истовремено болки во дијафрагма. Киселини премногу користам гастрогард и кисела вода јадам мали оброци. Кога се движам пешачам цел стомак ме боли и мие тешко одењето. Некој страв ме фаќа како ке функционирам вака секој ден потежок.
Zdravo devojki dali e normalno 33 nedela i 5 dena sum nekako denes pomalku se custvuva koga mrda bebeto predhodnite nedeli povekje falavi
па да, кај мене исто варира јас сум 34+2 некои денови повеќе се осеќа а некои само како истегање зависи и од времето и од храната што ја јадам
Јас сум 36+2 и веќе имам мака со спиење.Кај не можам да се вртам па и додека да заспијам мака мачам. По цела ноќ на периоди спијам. Мене ми е чудно,ококу 6,7 ќе заспијам и јас и бебе па до кај 10 немаме гајле тогаш се одмарам најмногу
Полна 38 сум.. бев денес на ехо бебче одговара 38 +6 според тежина.. постелка е 2 степен... не го прашав докторот мор али да дојде до 3 степен за да насѕапи ппраѓај или нема врска.. само искоментира дека нема индикации за пораѓај како што му изгледа и дека ќе си седи бебче
Да.. кога прави некои движења имам и менструални болки, па и некои чудни штипења од внатре. Кога ќе ме заштипе, незнам што да направам... се вртам на страна и чекам да помине, што и да е тоа
Добро штом е така, јас долго време стоев, изгледа се напика ниско и немаше место а сакаше да мрда и баш ме заболе.
31недела денес ми искочија брисевите и имам уреоплазма 10^4 .. дали некој се соочил со уреоплазма во 3ти семестар до сега сите брисеви чисти од кај па сега дојде јас незнам матичната ми е денес само прва смена ќе се слушнам утре да видам што ќе ми даде да пијам ..