Isto i mene vo 28ma ureaplazma..pisuvav deka deka zemav eritromicin 7 dena posle toa stavav vaginaleti 7 dena pa probiotik stavav za vaginalna flora pa makmiror vaginaleti za da ne se pojavi kandida. Vo 35ta nedela na brisevite pak pozitivna na ureplazma. Vo sistina sto me vodi doktorotot mi kaza ok si primila terapija ne ti davam druga posto pak ke izleze pozitivna. I toa jas sile sekiram za porajgajot da ne se prenese na bebeto ama doktorot ima zapisano vo istorijata vo kompjuter deka sum pozitivna pa mozda planira nesto da prevzeme na porajgajot. Pisi sto ke ti dade i kaze maticnata
Се чув со гинекологот што идам кај него приватно ми рече една доза сумамед со пробиотик и после 10дена од испиено последно апче контролен брис .. вика до сега си ја немала цела бременост ако помине сега со сумамедот добро ако не ништо неверувам дека ќе направи проблем до 36недела за 5недели цервикс секако е супер 34мм .. ќе видам и матичната што ќе ми каже утре и баш ќе ти кажам
I jas se plasev mnogu za dolzinata na cerviksot. Sega se plasam samo za prenesuvanje na bebeto pri porajgaj, da ne treba da mu davaat antibiotok stom ke se rodi, zal me fakja
Јас ќе бидам секако царски така да кај мене само останува на крај да не направи беља последниве недели .. иначе на братучедка ми прородно се породо исто имаше ништо немаше проблем со бебо и сл
Исто и мене 34+ ми се јави ми дадоа сумамед 6 дена и polygynax вагиналети. А дека се во кутија по 3 дали значи дека мене ми е дупла доза дадена?
Па да одат по ист барем би требало. На пример, Матодија Трајчевски е вторник и само тој ден е во амбуланта после се горе во сала.
Според мерките на ехо му каснеше една недела, јас се породив пред месец и пол и се си беше во ред со бебето. Толерантно е недела плус-минус. Исто и според ехо бебето тежеше 2500, а се роди 2930 во 36 недела.
Здраво на сите 30та недела сум , сакам да ми предложите некој добар доктор или докторка за пораѓај на ГАК или Чаир ? Каде е по добро … Можеби рано прашувам ама чисто да знам
Mene site mi vikaat đabe ti e dogovor, odmori kje bidat, nema da se potresat oni za dogovorot sekako kje si otidat koga im e redot, t.e. koga im čini, ja sum 28+3 denes, sto pati prašav, istoto mi go kažaa site
Мене денес ми ги препиша матичниов рече дека се безбедни за време на бременост и доење Не ги најдов во аптека ми ги нарачаа за утре да ги земам
Не знаат уште сега кога им е одморот? Еве Илиевски почеток на Јули ќе одел, рекол Август дека ќе е тука. Мада и јас не верувам на тие договори. Имам две блиски другарки, едната во Чаир (плати), докторот викенд фати некаде и ја остави демек да ја гледаат други "подобро". Затоа второто го роди после во Систина. А и друга на Гак, мајка и бивша акушерка таму и со врска за таа и таа да ја пораѓа... таа исто отидена некаде (летно време) и други ја пораѓале, сјајно и она не помина. Има и такви на кои им се погодило... Јас сеуште не сум го прашала докторот дали ќе ми е тука (во Ремедика), ама да не е он ќе изберам друга која ќе е тука...
Ete vidiš, ništo od dogovor haha Mstičnata mi de pravi blesava, ne pozbavala nikogo, nemala nikoj da mi preoirača, vrski nemam, ko prošliot pat kje bide očigledno, maltretiranje, vlečkanje, koj padne, padne...
Џабе чекаш на матичната... или преку луѓе што ги знаеш и знаат некој.. или да си фатиш сама некој и да му дадеш пари. Така функционираат во државна... Јас со првото бев без врски во Чаир, така отидов кој падне падне и душа ми извадија. Се што не можат да направат со жениве што се со врски, прават на тие што се така дојдени... изживување. Ептен треба да си некоја лесно и брзо што раѓа, да е без врски.. па да си презадоволен од државниве