Здраво мамички и идни мамички. 36та недела сум, но бебево ми е многу високо, точно под градите ми е сместено Прашањето ми е дали можам да направам нешто да се спушти или природно си доаѓа тоа? Тенкјууу
Дали некоја се соочува со потемнета кожа околу ареолите? И зголемени во целост брадавици воедно? Дали е оваа состојба минлива или останува засекогаш и по пораѓај?
Кај сите е така, ќе се вратат во нормала после доење, до душа јас до две години доев не верувам до крај да беа така ама првата година сигурно.
Уште не сум влезена во оваа тромесечие ама баш сакав и јас ова да прокоментирам. Скоро маж ми кога ме виде и изреагира леле колку ти се зголемени брадавиците Јас претходно не се имав приметено, кога се загледав хахах сама се засмејав стварно ептен големи и темни
Да и мене уште од средина на прво тромесечје ми се зголемија и затемнија. Ама сега во трето имаше уште еден бран затемнување... Исто и доле.
Женски цервикс во 29та недела искуства? Денес ми измерија 28мм па малку ориентационо искуства ако може
И јас тоа се двоумев, крај на јуни со почеток на јули треба да биде, и кога фати толку жешко дефинитивно одлучив по кратки ќе биде, нема потреба на ова жешко и тешко време да го вариме бебето во долги, прекривка секако ќе носам
На еден вебинар баш педијатарот рече дека бебето треба да се облекува како нас. Дека во Македонија ги прегреваат бебињата со многу облека. И јас мислам дека не е потребно на 40 степени бебето да биде по долги. Рече дека и за доење смета, бебето наоблечено, плус добива уште толку топлина од нашето тело и ќе заспива брзо и недоцицано. Сепак веројатно ќе ни дадат совет и од таму
Тоа се едни од работите кои ги препорачуваат самите сестри. Пријателка во Чаир што се породи ми пренесе, а и вработена во Зегин истото ми го кажа. Сепак ти како си сакаш.
Се согласувам. И јас еве на крај веке, од цел комплет и долги и кратки, јас само боди би му облекла ама сепак се ќе носам па нека одлучат сестрите
Zdravo trudnici, 30+3 sum imam strasni vrtoglavici proprateni so gadenje i kako nesvestica da me fakja tonam. Ne mozham da funkcionir vekje 3 dena sum zakovana za krevetov... krvna slika ok, pritisok ok jas uzhas... dali ima nekoj iskustvo? Preplashena sum nekako, mnogu neubavo chuvtvo...
Jas sum 39ta nedela i moevo e skros gore do gradi.. Ama i prvoto dete taka go rodiv ne bese voopsto spusten dolu nisko, taka da sigurno nema pravila deka mora da se spusti nadolu.. Do pred nedela dve se cuvstvuvav kako da ne mozam da disam duri nekogas, sega veke e malce polesno, iako nozinja po cel den me mavat vo rebra seuste
Има шанси за природен пораѓај кога е толку високо бебето? Првото ми е царски родено во 41ва недела ама од причина што не се отварав ни со провокации. Сега не ми е баш јасно дали имам шанси за природен.Ти благодарам на одговорот
Женски помош .. 36недела вчера јадев камен ладна лубеница вечерта, почна после неколку саати да ме боли малку грло .. сега станувам грлото ренде ми е, глас фатен .. сега на крај најде, а гледам и маж ми се жали на грло него па и затнат нос .. дали има некој вирус нешто што е ова ??