Zdravo na site, sakam da prasam, aspirin mi e prepisan da pijam do 32 nedela i od ginekolog i od transfuziolog no, mnogu se bunam so nedelite bidejki sega bebeto odgovara nedela ipol plus.Dali da si gi racunam nedelite kako sto si gi racunam ili da se vodam po goleminata na plodot? Ova mi e samo radi prekinuvanje na aspirinot
Ќе си водиш по неделите од кога си останата бремена. Бебе варира . Еднаш ќе е назад, па напред и така додека да се роди.
Јас купив само едно од philips avent стаклено, ако требаат повеќе понатаму ќе докупам според потребите
И јас земав едно philips avent стаклено мало, па понатаму ќе се докупи ако треба ова да се има дома за секој случај.
Zdravo na site , dali e normalno 34ta nedela od bremenost , cel den menstrualni bolki da imas ne mnogu jaki ama se osekjat . Od vreme na vreme mi se stega stomakot pa mi se pusta , neznam dali se lazni kontrakcii ili vistinski … Vo kicma seuste nemam nikakvi … Vtornik sum na kontrola neznam dali pred toa da odam ili nema mesto za panika?
Мене ми беше така. Можно е матката да се шири и бебето да расте. Немој да работиш физички многу додрка да дојдеш до 36та недела. Плус болките ти се лажни контракции според мене ама ако сметаш дека те боли повеќе оди си на преглед не е на одмет. За лажни контракции гледај да се движиш или смениш поза на лежење, доколку те фатат во таква позиција. Тие се случуваат во нередовни интервали. Разлика меѓу лажни и вистински колку што сфатив е вистинските што и да направиш нема да прекинат и се на интервал од 5 мин. Ако е вистинска контракција од мала болка ќе ти се зголеми повеќе.
Колку често ги чувствувавте движењата во 32/33-та недела? Го чувствувам често, ама помалку од пред некоја недела и почесто се како бранови.
И мене ме фатија баш вчера, до сега немав ништо, 35 недела. Испив МагнезанБ6 и NO SPA две апчиња, па еве денес барем до сега сум добра.
Majki ve molam za pomos , koj doktor da izberam za poragaj i vo koja bolnica da odam na GAK ili vo CAIR .. Treba do Vtornik da imam doneseno odluka , prvo dete mi e i pojma nemam kogo da odberam …