Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Мoевo кoгa не сaкa дa мрдa ни блaгo ни гaзирaнo пoмaгa, некaд и прoтресувaње нa стoмaкoт не пoмaгa.
    Тaкa беше вчерa. И пoсле некoе време пoчнa дa мaвa пo мaлку. Еве и денес е кo зaспaнкo мрднa, икaше и тoлку. Некoи денoви не им е пo ќеиф мрдaњетo, не се грижи.

Stasija likes this.
  2. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

@kristince51 дали можи да ми објасниш какви се контракциите никако да сватам што да очекувам сите нешто пишат ама не детално :) иначе јас сум 32г.н утре влегвам во 33та и така ме сечи понекогаш и ми се стврднува стомакот јас се си мислев тоа се лажни контракции ! Фала многу

3. Santaa

Santaa Истакнат член

Jas imam od medicus help edno se koristi za ladni oblogi i.mi pomaga. Ponatamu moze da se koristi i za topli.oblogi (grcevi kaj bebe) bidejki.ima dvojna funkcija

4. Santaa

Santaa Истакнат член

Mesinja cel den me boli grb i me sece stomak, ne mozam ni na levo.ni na desno a ni na grb da legnam, pa se mislam b6 dali da se napijam.
    I nemam poima kako izgledaat tie lazni.kontrakcii

5. kristince51

kristince51 Популарен член

@fs-fs-fs Што да ти објаснам кога кај секој е различно потoа ке мислиш дека те лажам, јас со првото немав лажни контракци, кога ми падна чепот јас не бев сигурна и пред да ми падне чепот чуствував менстуални болки, те сече стомакот ама многу кратко и не толку често ама во текот на цел ден кога ми падна чепот почуствував појако стегање доле ама веке на интервали на 15мин тогаш знаев дека нешто не е во ред односно дека можеби почнал процесот кога отидов на брза помош ми кажаа дека сум 3прста отворена и веднаш накај ск со болничка кола исто сегање имав сечење во долниот дел на стомакот али не боли толку ама зависи кај секој е различно, кога бев од 5- 7прста отворена беа болките појаки , ме сечеше доле но исто и како стегање грчеви имав и на 3-4мин е од тогаш па натаму имав стварено јаки болки како со нож екој да ме бодеше јако и беа на секој 2мин па на мин ама барем јас ги почуствував 30мин го следев тој саат никако не пминуваше како цел век да беа тие 30мин плус кој што стигне бркне ко да злато има таму доле а тоа плус боли и така, лижни контракции е мали болки ко менстуални ке те секнат од еднаш ама после 15мин ги немаш или понатаму во денот ке се изгубат, или половината ке те сече па ке нема , или ке ти се причинува како стомакот да те влече надоле па се стврднува ама потоа е мек не одма ама после саат два, или како грчеви ама се тоа ако не го имаш низ текот на денот нонстоп се вели дека матката се згрчува и поопушта и така се шири.Па незнам колку ти објаснив нека пише и друг кој има искуство.

Last edited: Jun 18, 2016
    ivi78, LadyIvvy, Santaa and 2 others like this.
  6. ivi78

ivi78 Истакнат член

Jas denes otidov na bolnica mi rekoja ne si otvorena samo toa kafeavo sto tece e stara krv.jas si mislev deka e cepot....neam veke pojma si spremav tasna rekov ke ostanam tamu ama nisto.a stvrdnuvanje na stomak imam pocesto.

7. @macence@

@macence@ Истакнат член

Zenicki od koga pocnuvaat da gledaat vaginalno I dali voopsto gledaat pred da imas simptomi za poragaj. Jas sum 38+4 Ama na pregled me gledat samo na eho obicno I ctg

8. simonka93

simonka93 Форумски идол

Мене ме прегледа само кога цтг покажуваше болки. Изгледа и кај тебе ќе е така,не е убаво постојано да брцаат :)

9. Верче4

Верче4 Популарен член

Јас сум 38+1 и само на ехо пак ме виде денес ме праша дали имам болки и кажав дека не и не ме прегледа вагинално ниту пак на цтг сум била до сега.

10. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

А боли ли кога проверуваат вагинално колку си отворена?

simonka93 likes this.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Ако лекарот е малце груб може да боли.
    Проверува со рака :)

12. danichap

danichap Moderator Staff Member

Мене цела бременост ми брцаа.
    Секој доктор си има свој начин работа, најважно е да имате доверба во него и да биде се во ред.

simonka93 likes this.
  13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Па повеќе е непријатно,и зависи колку си толерантна на болка. Ако се стегаш повеќе боли

joy1 likes this.
  14. kristince51

kristince51 Популарен член

@ivi78 sto napravi te nema .....

15. Asiana

Asiana Истакнат член

Ви помага б комплекс за киселини? Ме убија киселините...

16. Верче4

Верче4 Популарен член

Пробај гастро гард мене тоа ми препорачаја од б комплекс тешко.

Asiana likes this.
  17. simonka93

simonka93 Форумски идол

@Asiana Мене ни гастро- гардот не ми помогна. Пробај напиј се ладно млеко(кај мене беше успешно),или пак неварени неколку зрна ориз голтни(ова ми беше совет од гинекологот,но не го пробав) Исто,навечер спиј на лева страна и на повисоко

Asiana likes this.
  18. ivi78

ivi78 Истакнат член

Tuka sum uste e rano...☺kafeavo po malce tece i cekam cetbrtok druga kontrola.

kristince51 likes this.
  19. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Fala bogu ovie dva Dena zivna kloca se vrti bev i na pregled super da ne zarekuvam pak me budi so kloci sonce Malo

ivi78 likes this.
  20. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Kako go osekjate ikanjeto? Jas izlea nemozam da razlikuvam hehe od koja nedela se cuvstvuva ?