Здраво девојки Во петок сум полни 34 недели од 31 мирувам поради скратено грло..брисеви напраавено сето е уредно. Од Синоќа чувствувавм како некоја нелагодност вагинална како нешто да ми стој на врво кај вагината кај усните , па кака да ме пецка , па како да ме боли .. едноставно нелагодно се осеќам .. Четврток сум плодност на контрола чисто дали нркоја имала нешто слично
Дајте идеи како девојче да изнесеме од болница, за аутфит прашувам, има мноогу извор, не знам за што да се одлучам, споделете некои слики од аутфити ако имате одбрано што да носи на ден на доаѓање дома. Фала ви.
Здраво, 37+1 сум денес, бев на ЦТГ мирно беше, ама после прегледот со рака ми рече 3 прсти отворена… Не осеќам ништо од болки. До кога би можела да седам вака отворена? Како да знам дали уште се отварам или не? Страв ми е едино да не отидам прекасно во болница да не се отворам 6/7 прсти без да осетам и да не не ми фати епидуралот… Ми рекоа дека ако не фати може да ми стават light spinal. Има некој искуство со таа анестезија?
Кога си пак на контрола? И кај ќе се пораѓаш? Јас не бев отворена ама скроз скратено грло и главата на бебе и рамења во карлица ептен спуштени понеделникот 37+0. Утре сум па на контрола. Грчења, контракции нерегуларни имам па со недели... Инаку тоа може за тргне за час, а може и денови и недели да затера. Ич нема правило...
Пиша во 15 групи. Ова е тема за трето тромесечие, уште жените не се породени и немаат искуство. Во соодветна тема е доволно еднаш да пишеш, ако некој ја има ќе ти сподели искуство.
Izvini molim te devojko, ne znaev deka si redar, a i deka ima limit na brojot na grupi vo koi smeam da se obratam. I pisav vo 3 grupi, ako veke brois, izbroi ko sto trebal. Vo site grupi ima i trudni i porodeni zeni pa si pomagaat na razlicni temi. I da mozebi grupata e treto tromesecie, a toa e bas ona koga site se spremaat za bebe, gledaat i kupuvaart. Olabavi malku.
Жени 28 сум цел ден ме болат јајници дали расте малово се тегне или нешто др. Е, пиев магнезиум ама не ми мине, што можам др да се напијам? Смеам ли крпче со ракија да ставам или нешто др. А планирав да одам некои ден за Грција што мислите или да не ризикувам
37+5 сум денес, отворена 2 цм ама дома сум си, на бришење и на мочање приметив како црвено-кафени партали, и при мокрење како да паѓаат мали такви. Дали има некиј искуство, дали се ближи пораѓај? Да напоменам вчера имав преглед со рака
Дали некогаш имате чувство на треперење во градите или поинаку да опишам, како прескокнување на срцето? Кај мене се почесто се јавува, особено во лежење. Многу нелагодно чувство
Јас хаха сите скоро. Палпилации се, најнормално нешто во бременост. Од зголемен доток на крв е. Измери си притисок ако е оке, тоа е.
Некако наеднаш ми дојде пред некој ден и се поинтензивно е притисокот иначе патос, не знам како постојам
Нормални се, и јас стално ги имам, поготово кога лежам. Најизразени се, па станувам да се средат па ќе легнам пак.
Дали некој на 28ма недела има сеуште бел исцедок?сега е малку зголемен, без мирис но јс имс повеќе. На ехо се во ред, се е добро фала богу но имам постојано секојдневно, безмирис бел како мрсул дури(изв на израз) дали е нормално овса дали и вие сте имале или? Се плашам од предвремен пораѓај
34 та недела и уште имам. И нема да ти се намали како за утеха. Нормално е да го има, се додека нема мирис или боја.
Прва бременост не знам што е како е и како треба да биде... Не ми смета менувам веш, само ме плаши секое одење вц дали е нормално викам или па да не е џепот пусти страв
И мене ми е прва, ама ми рекоа нормално е. Брисеви ми се чисти. За чепот од што пишувале членки, како кремаст е тој.