Da isto vikaat I urmi da se jadat ama toa ne deluva na site zeni da znaes plus cajot predizvikuva kontrakcii pa moze i porano da se porodis jas ne bi rizikuvala
Мене ми е уште рано, сега во 31 ќе влагам. Пиши ако го најдеш... Не е лошо да се проба за некоја недела. Мн важно е дека не смее да се претерува. Неколку шољи неделно
Доколку одлучиш понатаму секако без претерување До 3 шољи неделно од чајот. А урми јадат цела бременост И јас имам јадено на почеток на бременост немав никаков проблем. Урмите се здрави, чајот исто така Но, треба да се знае дека со некои намирници умерено. Магдонос, ананас тука спаѓаат..
Болки во долен дел на стомакот нормални ли се? Си мислам може и од ешерихијата да боли, ама баш како добиено да имам се осеќам.
И јас деновиве така, и како грчеви во стомак. Па и pelvic pain… гледам од тежината на бебе е. Доста често за оваа недела.
Даа исто, не можам убаво позиција да најдам, и ме боли и кожата некако коа ќе легнам… па одвај наоѓам позиција да заспијам.
И стомак и бидежи во анус како да осеќам. Па ако не отидам одма во тоалет, неможам два чекори да направам од болка. Ќе завршам работа, ќе се смири, па пак исто и така во круг. Овие денови ептен тешко ми стана. Ама доста беше се совршено 9 месеци, вака на крај да осетам малце тешко.
Исто е и кај мене. Капацитет за одење ми е до преглед и назад и веќе сум прекршена во буквална смисла. Вчера така кога бев абе после накај дома долу ниско стомак боли на одење притисок осеќам, бодежи во вагина и препони. Едвај гаќи успевам нога да кренам да си ги облечам.
Здраво женски, од кои бебешки постелнини со оградици сте задоволни од квалитет? Гледам на повеќе места но не можам да се одлучам.
Јади си и не се замарај и не читај. Ако за се што е напишано се фатиме како слеп за стап, треба комплет Бардовци да го резервираме.
Спиењето станува потешко, си тежи бебе. Заспав, па се разбудив еве и како и да се свртам не бива. денес кречевме, средувавме, подолго на нозе бев и половината ме заболува и нозете сега. Утре малку ќе одмарам, деновиве со генералки претерав. 28ма недела, си оди времето, само се да биде ок.
истражи малку, ќе прочиташ дека го омекнуваат цервиксот (заедно со ананасот) и стварале стегање на матката и као се препорачува по 6 на ден трет семестар за полесено породување. Дали е точно не знам.. Ова од што сум слушала и читала.
Што мислите за папочната врвца замотана,ќе мора ли царски,да барам уште едно мислење,да знам ако биде царски психички да се спремам,некој со такво искуство