Богами неможеш да објасниш, јас само велам леле да издржи бебе уште една недела дека имам симптоми. Тој така ме гледа и се подсмева Демек јас лажам, преувеличувам хаха. Со првото дефинитивно не осеќав ништо како сега, ноќеска ми беше една од најтешките ноќи. Дали имам спиено 3-4 часа и тоа неповрзани. Имав болки незнам како да ги објаснам. Ама дефинитивно нема нема па ќе ме ковне во половината и ментруални. Позиција да се најде беше тешко. Станував неколку пати и едвај чекав веќе да се раздени... Таман почни ти со вежби ене кај е петок, ти поскувам убаво и лесно да ти биде.
Не стигнав да почнам со вежби. Се роди мојата убавина. Мојата среќа и најголема ѕвезда. Брз и лесен пораѓај на сите ви посакувам како мојот.
Лелее Бибиии браво многу ме израдува Жива и здрава да ви биде лепотата мала, секогаш да ве радува. Побрзо опоравување на тебе и те чекаме во породилни.
Здраво девојки. Ве молам за инфо кога го правевте првото цтг? Јас имам упат за 36 + 5 дали е тоа веќе доцна?
Некои прават од 36та, некои ако имаат потреба и порано. Скоро имаше пишано членка дека 2 недели пред термин и е закажано првото цтг. А, некој како мене воопшто и не оди Не сум во Мк затоа. Инаку сметам дека твоето не е касно, освен ако осеќаш некои болки па да одиш порано да не ти е премисла.
Јас 37+5 денес, здравје за недела време имам закажно царски. И мене ме фаќа страв искрено. Јас како влегов во 36та си имам некои менструални болки, ноќеска и во половината осеќав. Само се молам да додржи бебе до закажаното, дека тука не ни имам веќе контроли.
Здраво феминки, 37+5 сум, скоро од половина бременост почнаа да ми се покачуваат леукоцитите, а денес и седиментацијата ми е 30. Докторката ми рече дека некои трудници така ги носат леукоцитите ама ова со седиментацијава ме загрижи денес. Дали некоја имала ист проблем да сподели, веќе не знам што да правам
И тие ми се малку покачени, и ми кажа матичната дека е нормално, ништо страшно. Баш и другарка што се породи, истиов период и биле покачени леукоцитите, исто и рекле дека е нормално. Не се страшно покачени, малку ми се.
Скоро 20мин осеќам мрдање на бебе, па можам да кажам без прекин. До сега ќе мрднело и толку кратко. 29та недела сум, нормално е? И повратив пред малку.
Здраво девојки, веќе 37ма недела сум ,често имам боцкање доле вагинално како со нож, но денеска на секои 30 минути се повторува , дали се тоа лажни контракции или што може да биде ?
Па контракции болат, не се како боцкање. Ама иди нека те видат. Кај мене почна со болк како воспалена бешика, па после баш контракции беа.
И јас ги имам истите веќе некое време (сега сум 37+3), обично навечер ми се случува да ме боли и да ме разбуди дури болката, ама не ми се повторува на 30 мин, повремено боли па престанува. Кога се консултирав со др ми рече нормално било дека бебето растело и пристискало. Ама ако ти се повторува и не престанува со менување позиција, оди кај др да те види