Исто и мене ми рече дека е нормално кога бев на контрола пред 4 дена но сепак страв ми е дека денес почесто се повторува
Кога беше на контрола правеше цтг? Ако си од Ск оди до ГАК нека ти направат цтг сега, кажи дека имаш болки
Некоја од вас со карлично бебе во 36+ недела? Ми рекоа ако остане така ќе мора со царски во 38ма, а ич не сакам, страв ме фаќа од се што не е природно и можна компликација
Majki dali e normalno bolki vo i okolu papokot? 35ta nedela sum vekje 10dena imam posebno na dopir, utre sum na lekar ama vekje me zagrizuva. Da napomenam prva bremenost i sum nemala nikakvi hirurski zafati vo stomakot
Папокот цела бременост ми беше осетлив и веќе последни недели и језива болка кога ќе се пипнам. Растегнат ти е стомакот. Влегуваш во 9 ти за кратко. Нормално е. Се ќе се среди.
Ti blagodaram. Duri i na stanuvanje koga sum legnata imam bolka , nekogas i na odenje, na posledno eho se bese vored fala mu na gospod, se nadevam se e vored.
Не се плаши. Може бебе е таму некако наместено и да бутка. Мојата со газето беше таму и цело време се издигнуваше.
Мене ова ми го кажаа на преглед. Дека помалку ќе се осеќаат од вообичаено, заради што немаат простор. Докторката ми кажа доволно е 10 пати дневно да го осетиш. Пошо снемуваат веќе простор.
Zenski od sinokja imam bolki slicni ko menstrualni malku po jaki , i polovinata me boli mnogu na sekoi 15-20 min bolkata se povtoruva no trae 1-2 minuti, mislam deka i cepot mi ispadnal denes … neznam dali da se javam vo bolnica ili da pocekam uste
од која недела се влага во 7ми месец, 27 и 28ма? моментално сум 27+1 последниве неколку дена имам на периоди во денот како менструални болки во долниот дел од стомакот, бев до гак во саботата ништо не ми рекоа да си продолжам со терапија утрогестан и магнезиум по 2пати дневно др ништо. цервиксот ми е преку сила 25 mm и ниско поставена постелка . Пред некоја недела на преглед во чаир ми спомна доктор дека најверојатно ќе требало со царски да се пораѓам. Некоја со слично искуство какви се можностите за природно пораѓање и дали овие болки се нормални
Од 28 полна е 7 месец до 31 недела.За цервиксот нети кажаа да мируваш строго и постелката.Мој совет колку можеш максумум мирувај