Болките се нормални, ама строго мирување ако имаш нидка постелка и цервикс толку краток. Ти препорачав да одиш на друго мислење, на гак не се ослобувај многу на итната. Може и да не ти е толку цервиксот. Стажанти се тие, вежбаат на тебе.
Imam mnogu zgolemen iscedok bukvalno izgleda kako mukozen cep da padnal dva dena vise go ima zoltenikavo svetlo kafeavo takva nekoja boja i toa e gusto bremena sum 27 ma nedela ..dali ima mesto za panika bev minatata nedela na kontrola vo red bese bebeto samo sto imam skraten cerviks 25mm dali e normalno neznam
Ти имаше крварење колку што памтам, се средува кај и да е ќе прекине. Постелката ти беше ниско и цервиксот многу краток. То дадоа ли да пиеш нешто? Мораш да мируваш, значи мораш. Со постелка ниско и цервикс вака ниско, мораш.
nee maticnata mi prepisa sumamed i polygenyx nekoi vaginaleti ama znam kako prevencija demek za skratuvanje ama znam i toa i toa za infekcii se antibiotici ,mene se mi e cisto i brisevi i urinokultuta ..neznam dali sa gi zemam tie mi rekoa da pobaram vtoro mislenje za nivno koristenje kako prevencija ama eve seuste ne sum stignala da zakazam na dr mesto
Па закажи, тие помагаат многу. Тоа е за инфекции антибиотици што ти дала. Оди на уште едно мислење, ќе ти дадат таму сигурно.
Како ги чувствувате бебињата 34та недела сум и некако ептен слабо ја чуствувам. Пред 2 дена бев на преглед баш и кажав провери вода и протоци се беше во ред. Имале постелката ми е созреана на 32ра недела ми кажаа дека одговара за 37ма. Се боцкам со клексани.
Денес бев на Гак кај докторката што ме води за пораѓај,ја прашав за последни брисеви што се прават 35 недела,ме праша дали приметивам исцедок или мирис викам исто цело време од циклогестот што го ставам.Ми рече нема потреба да правам пак може и да непокаже на брисот превентивно ми даде Макмирор вагиналетки.Ми кажа и да има нешто со нив кеси бидам чиста скроз
Мислам ти ќе бидеш царски колку што знам? Во глобала и не им ни зимаат на тие со царски. Е сеа убаво што ти дала вака за превентива. И мене ми дадоа така. И стварно некако како посвежо доле се осеќам од нив. Иако веќе две недели поминаа од коа ги ставав.
Во систина доктор ми кажа дека веќе прикрај помалку ќе се осеќаат зашто немаат толку простор, ама појак ќе биде ударот или мрдањето бидејќи се поголеми. И дека е доволно 10 пати дневно да го осетиш.
Битно да ја осеќаш барем 10 пати дневно. Некогаш и они се помрзливи. Мојава па навечер некогаш се журка, некогаш пола вечер ја нема. Како е расположена, 32ра терам.
Да со царски ќе сум,за две недели сум пак ми кажа тогаш може ке треба инекции за зреење да примам ке бидам 31 недела,досега е све ок.И затоа ми кажа боље е сеа да небрцаме подобро превентивно да ставам сега од вагиналетите и да има нешто ке исчисти
Јас во 30та ги ставав. Баш заради тоа, ако има нешто превентивно да се исчисти. Ми прекина тогаш и утрогестан и ферона. И еве веќе две недели не пијам нит ставам.
Јас уште ставам циклогест,ми кажа насабајле циклогест навечер мак мирор.Незнам кога кеми ги прекинат циклогестот највероватно уште 2 недели па може кеги прекинат,превентивно уште ги ставам дека со близнаци
34 nedela od denes I vekje nekolku dena ne mozam na grb nikako da spijam osekjam steganje kaj zeliludnikot I pritisok na belite drobovi kako da se gusam spijam samo na leva I desna strana na desna me bolat racete a na leva site zabi od leva strana I levoto uvo... uzas
34ta od ponedelnik sum i bukvalno istoto i kaj mene i bas togas e najaktivno bebevo so udari , so vtorava bremenost nekako porano kako da pocna tezinata so si ja ocekuvav vo 9ti mene od 8mi pocna
На грб воопшто и не се препорачува да се спие веќе од трето тромесечие. На страна треба. Не е заради родилката, туку заради бебето.