1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Болките се нормални, ама строго мирување ако имаш нидка постелка и цервикс толку краток. Ти препорачав да одиш на друго мислење, на гак не се ослобувај многу на итната. Може и да не ти е толку цервиксот. Стажанти се тие, вежбаат на тебе.

2. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    51
    i maticnata 27mm mi go izmeri pa 2 mm gore dole ne e golema razlika posekako e skraten

3. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    51
    Imam mnogu zgolemen iscedok bukvalno izgleda kako mukozen cep da padnal dva dena vise go ima zoltenikavo svetlo kafeavo takva nekoja boja i toa e gusto bremena sum 27 ma nedela ..dali ima mesto za panika bev minatata nedela na kontrola vo red bese bebeto samo sto imam skraten cerviks 25mm
    dali e normalno neznam

4. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Ти имаше крварење колку што памтам, се средува кај и да е ќе прекине. Постелката ти беше ниско и цервиксот многу краток. То дадоа ли да пиеш нешто? Мораш да мируваш, значи мораш. Со постелка ниско и цервикс вака ниско, мораш.

5. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    51
    utrogestan i magnezium 2 pati dnevno.

za se i sesto panicam

6. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Ферона не ти дадоа за цервиксот? Мора и за тоа нешто да ти дадат.

7. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    51
    nee maticnata mi prepisa sumamed i polygenyx nekoi vaginaleti ama
    znam kako prevencija demek za skratuvanje ama znam i toa i toa za infekcii se antibiotici ,mene se mi e cisto i brisevi i urinokultuta ..neznam dali sa gi zemam tie

mi rekoa da pobaram vtoro mislenje za nivno koristenje kako prevencija ama eve seuste ne sum stignala da zakazam na dr mesto

8. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Па закажи, тие помагаат многу. Тоа е за инфекции антибиотици што ти дала. Оди на уште едно мислење, ќе ти дадат таму сигурно.

9. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    14.396
    Како ги чувствувате бебињата 34та недела сум и некако ептен слабо ја чуствувам. Пред 2 дена бев на преглед баш и кажав провери вода и протоци се беше во ред. Имале постелката ми е созреана на 32ра недела ми кажаа дека одговара за 37ма. Се боцкам со клексани.

10. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.528
    Допаѓања:
    2.516
    Денес бев на Гак кај докторката што ме води за пораѓај,ја прашав за последни брисеви што се прават 35 недела,ме праша дали приметивам исцедок или мирис викам исто цело време од циклогестот што го ставам.Ми рече нема потреба да правам пак може и да непокаже на брисот превентивно ми даде Макмирор вагиналетки.Ми кажа и да има нешто со нив кеси бидам чиста скроз

11. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Мислам ти ќе бидеш царски колку што знам? Во глобала и не им ни зимаат на тие со царски. Е сеа убаво што ти дала вака за превентива. И мене ми дадоа така. И стварно некако како посвежо доле се осеќам од нив. Иако веќе две недели поминаа од коа ги ставав.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Во систина доктор ми кажа дека веќе прикрај помалку ќе се осеќаат зашто немаат толку простор, ама појак ќе биде ударот или мрдањето бидејќи се поголеми. И дека е доволно 10 пати дневно да го осетиш.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    14.396

Да да и и реков ај сигурно нема место па можи заради тоа. А не ми вика има уште место 34та си

14. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Битно да ја осеќаш барем 10 пати дневно. Некогаш и они се помрзливи. Мојава па навечер некогаш се журка, некогаш пола вечер ја нема. Како е расположена, 32ра терам.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.528
    Допаѓања:
    2.516
    Да со царски ќе сум,за две недели сум пак ми кажа тогаш може ке треба инекции за зреење да примам ке бидам 31 недела,досега е све ок.И затоа ми кажа боље е сеа да небрцаме подобро превентивно да ставам сега од вагиналетите и да има нешто ке исчисти

На u_prolazu и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Јас во 30та ги ставав. Баш заради тоа, ако има нешто превентивно да се исчисти. Ми прекина тогаш и утрогестан и ферона. И еве веќе две недели не пијам нит ставам.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.528
    Допаѓања:
    2.516
    Јас уште ставам циклогест,ми кажа насабајле циклогест навечер мак мирор.Незнам кога кеми ги прекинат циклогестот највероватно уште 2 недели па може кеги прекинат,превентивно уште ги ставам дека со близнаци

18. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    815
    34 nedela od denes I vekje nekolku dena ne mozam na grb nikako da spijam osekjam steganje kaj zeliludnikot I pritisok na belite drobovi kako da se gusam spijam samo na leva I desna strana na desna me bolat racete a na leva site zabi od leva strana I levoto uvo... uzas

На blackdeath, nikja и Indi96 им се допаѓа ова.
  19. Indi96

Indi96 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    543
    34ta od ponedelnik sum i bukvalno istoto i kaj mene i bas togas e najaktivno bebevo so udari , so vtorava bremenost nekako porano kako da pocna tezinata so si ja ocekuvav vo 9ti mene od 8mi pocna

20. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.172
    Допаѓања:
    7.275
    На грб воопшто и не се препорачува да се спие веќе од трето тромесечие. На страна треба. Не е заради родилката, туку заради бебето.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.