Znam deka ne smee, ama nekogas vo spienje ke se svrtis pa ke se razbudis ili na grb ili na stomak toa ne mozes da go kontroliras
Здраво жени, Денеска сум 35та полна недела, вчера бев на контрола, цервикс ми мереше докторката ми беше 2.7цм…ми даде утрогестан да ставам..и од кога почнав со ставање осеќам како грчеви долу, Мислење?
Pa na kraj cerviksot I treba da pocne da se krati, jas sum 34 nedela pa ne planiram da go meram ic do kraj, imase ti indikacija za merenje ili problem opsto vo bremenosta so cerviksot?
Веќе треба да се скратува се повеќе и повеќе, за да дојде до степен веќе во 9ти да се отвараш. Мене во 30та заради тоа и ми го прекинаа утрогестанот.
Една недела немам повратено и сум без киселини и еве ме вечерва имам гадење, нагони за повраќање без киселини. Вчера вечерта исто. Најверојатно тежи бебе веќе, а толку ми беше опуштен денот и шетав и се и еве сега сон не ме фаќа.
Da,jas so prvata bremenost se porodi porano, pred vreme i zatoa mozebi, preventivno mi dade da stavam do 36ta..
Девојки пиете ли нешто за нагони на гадење? Јас сум 33+5 и последниве денови секоја вечер ги имам и како да ми гори цел хранопровод се осеќам
тоа се киселини пиј ладно млеко, кисела вода, зелено јаболко или пак гастро гард мене само ова ми помагаше за нив
Жени 29 + 5 денес. Дали е нормално болка доле како притисок кога се движам? Ако ми се моча дури мислам и појака е болката. Веќе почнувам како пингвин да се движам. Кога ќе седам ја немам болката
Баш вчера за друго бев на контрола и докторот ми рече дека е нормално како ќе добива на килажа бебче така притисокот да се зголемува и дека во вертикала кога сме т.е одиме стоиме самата гравитација дополнително влече надолу и прави притисок.
Devojki 32 nedela,tret skrining,Bebe e super,2150 ,protoci super,namesteno so glava nadole,papocnata e megu nozinja,srce super,e sega zabeleza kalcifikati I lakuni na postelkata,odma mi dade didemeri da proveram,malku se ispaniciv,sega na kraj li ke se iskomplicira
Ако ти е за утеха, јас сум со лакуни што се појавија уште во 11 недела и правам хемостаза и д-димери секој месец, досега сите резултати биле уредни и покрај тоа што ги има. Досега фала богу ништо не ми пречеле, постелката и плодот се како што треба. Само редовно одам на контрола на 2 недели да ја пратиме постелката. И да излезе нешто вон граници, ќе ти дадат терапија со клексани и ќе биде добро. Со калцификати немам искуство.
Jas pijam antimetil i Denes mi prepisa za kiselini famosan od 20 mg po potreba da gi pijam.Od 28 nedela partal me pravat kiselini,od niv povrakam ,sto I da kasnam ,povrakam .Sega so famosanov ke vidam Kako ke bide
35та недела утре, бебе мрда ли мрда дури без прекин. Ама движењата се поинакви од претходно, не толку силни туку како забрзани како да ми вибрира цел стомак. Нормално ли е?
Стврднување на стомак без болка, траеа и по неколку минути. Некогаш ме оставаа без здив, многу непријатни ми беа.