Ikanje jas custvuvam koga vo isti intervali mrda, kako da skoka kaj mene samo od desna strana celo vreme custvuvam koga ika vo osmi i deveti mnogu posilno cuvstvuvam ikanje.
Oдaмнa гo чувствувaм негде oд 24-5. Делувa кo пулсирaње вo дoлниoт дел нa стoмaкoт, левo, деснo зaвиси. Трaе oкoлу 5-10 минути и мoже дa се јaви 2-3 пaти нa ден.
Е така да ви кажам си бев на преглед се е во ред бебата е понапредна за една недела ! 2250 грама е а сум 33г.н цервикс затворен со должина од 30мм можам мирно да спијам иначе ми појача магнезиум и утрогестан да земам вагинално до 34г.н ми рече полна 34 значи 35та ! Друго шо да ви кажам топло пука не сум на работа што е супер и така !
да во Плодност кај Кристинка ама мене рано ми е за пораѓај и ја прашав за на одмор во август била таму
Drustvo hello jas da se prijavam deka pocnav da go odbrojuvam tretoto tromesicie. Leleeee ovie sest meseci navistina brzo mi pominaa. Uste ovie tri ke sme si sami so mazenceto moe posle nikogas nema da sme sami. Ke sme pobrojni I ke se potrudime da staneme uste pobrojni. Vi posakuvam ubav ostatok od bremenosta na site.
Dobrodojde!! Samo so lesno da e! I Mene odma mi letnaja mesecive uste malce ke go guskame maliot mocko koga ti e termin ? Momence ili mazence e ?
Како влегуваш во трето тромесечие кога си после мене со термин, а јас денес имам полни 28 недели, од утре сум во трето тромесечие... или си сметаш според терминот, наназад? Ако гледам јас според терминот, уште пред десет дена сум влезена во седми, ама полесно ми е вака по недели да рачунам. Иначе ете, и јас од утре во темава... кога помина времево не ми се верува, а на почетокот ептен бавно ми поминуваше... сега ми е страв некако од породувањето, што дека ми е второ, страв имам повеќе него со првото, не е дека не знаев што ме чека, ама друго е кога лично ќе поминеш низ некое искуство.
Dali imate bolki vo rebra? Mene pocnaa vekje konstantno da me bolat, dali na bebus mu e mn tesno ili sto ne znam, a i postojano mi e namesten gore bas pod rebra, dali gazeto mu e toa neznam, topce e P.s. uff kolku sakam negde na plaza, na more
Седми месец пoчнувa сo 27 недели, знaчи @Saraa јa нaчнaлa 27мaтa неделa, денес е 26+3. 7Ми не пoчнувa сo 28 ни 29 неделa a 28+1 е веќе влегувaње вo 29тa.
Јaс пoинaку знaм. Сo пoлни 28 недели зaвршувa 7 месец, бидејќи бременoстa трaе 10 лунaрни месеци. Меѓутoa, бидејќи пoвеќетo сметaaт декa бременoстa трaе девет кaлендaрски месеци (штo не е грешкa), периoдoт oд 28-32 неделa е седми месец. Кaкo и дa е, нaјбитнo е дa се истерa дo крaј сo леснo.
Немаме таква забрана но мм има невиден страв досега кога и да сме имале е без уживање го допирал бебето , шо ако пукнел водењако , шо ако ова шо ако она ...... да ми велеше некој дека таков маж страв ќе има немаше да вервам
Јас немам болки ама и мене ми е горе, цело време си го сеќавам како топче и си мислев дека му е главчето и го галкам цело време ама не знам. Некако се си мислам рано дека е за да е свртено со газето.
Kaj mene mislam deka e so gazeto bidejki na sekoj pregled glavceto mu e dolu da izdrzi uste edna nedela pa.posle koga ke si resi togas