Мореее како сакав да е таму, иако пребрзо и прелесно се породив. Нека види како се раѓа детето негово.
Не знам многу но ако можеш прекини го на неколку дена домашниот лек,не се сеќавам како се викаше шурупот што го пиев ама имаше коприва Можеби и од тоа да ти е,пробај неколку дена не пиј да се исфрли од организмот ако престане чешањето значи е од него
Da vekje nedela dena ne konzumiram,se stivna malce no seuste trae,pa Sega probav malce so dietalna ishrana da vidime dali ke se podobri situacijata zasto pocnuva da stanuva nepodnoslivo..Vo 24h spijam samo po 3 do 4 h maksimum ne se izdrzuva vekje
Ти верувам оти го имам истото осетено,нервоза прави страшна,чим се намалува можно е да од него,само треба време додека се исфрли од организмот
Daj Boze se nadevam barem malce da se odmoram,zasto posle ke ki treba maximata od mene kako novo pecena mama.
Периодов чувствувам зголемена потреба за мочање. Бебче е свртено надолу со главата и некогаш буквално осеќам како да ми притиска нешто и тоа нешто ми се спушта надолу (не знам како да објаснам ). Од вчера без разлика колку сум испила течност кога одам да мочам многу споро мокрам и како да треба да се напнам за да истече уште урина, не ми е јасно од што е така, дали од што притиска на нешто или нормално е
Да нормално е, од што притиска. Ми се има десено да мочам, излезам од вц и уште не сум стигнала до спална пак ми се моча. Мометално истово ми се дешава, 4 пати мочав во пола саат.
Нормално е и јас така а малце ќе измочам хаха. Се бришам станувам од шоља се облакам и пак осеќам дека ми се моча, а ништо не излага
Девојки 39+2 сум ама што приметив, стомаков под папок (баш тој дел) ми е многу мек, мање више како сало а нагоре баш тврд? И движењево на бебево го осеќам погоре , ваљда тука е со нозете и газето бидејќи одамна е поставено главично. Не знам од кога е вака, сега приметив . инаку цтг е мирно сеуште..
Здраво мешиња. јас сум 33+3 нед. Петок на контрола се добро со бебо, само од септември на тука се сум со висок притисок ( само кај гинеколог ) од некни ми дадеа апчина за притисок оти ми се беше качил и дома 150/90. Почнах да пијам добро беше се намалува, ама тие денови сега се ми е 146/70 со 80, еднч до 150/80, 140/70, а јас се осеќам добро, а примеќам да не ми е добро да качен е, ама така ништо немам и па висок. Мислам оти се возбудувам ного пред да мерам, зимам апарато и толку е. Направена крвна слика нема прееклампсија, нема нешто шо може да ми стваре висок притисок. Не знам совети некои да се смирам или кога да реагирам да одам на гинеколог пак ли, шо да правам не знам ...