Како ги осеќате бебињата во 9ти месец ? Мојава е активна ама само како тегнење осеќам, таму кај што и се нозете и газето се испапчува на моменти ама клоцање не осеќам. Два пати на цтг и преглед до сега се е океј ама не знам дали оваа активност е доволна. Болка осеќам некогаш само во ребра кога се поместува дека ептен е горе. Океј е вака да ја осеќам? Можда мирно бебе ќе биде
Исто, најчесто тегнење осеќам кај што му е газето. Удари понекогаш кај што му се нозете. Доле со главчето знае да удира во мочен меур Туку, колку често одите на цтг? Јас првото го направив пред некој ден, 36+2 бев, наредно ми рече да одам за две недели. Ок е или треба секоја недела да одам? Некако многу ми се виде дури после две недели.
Мислам зависи од ситуација и ако се е во ред дека нема потреба толку често.. Мене првото во 28ма недела ми беше, па 30та, 33та и сега наредна недела во 35та. Ама јас сум со серклаж и затоа од толку рано почнавме.
Јас одам точно на една недела, така ми рече Котларова. На 35 полни бев, па на 36 полни, следно ќе бидам 37 полни. Точно на 7 дена
29 та недела сум, денес од десната страна на стомак како сечење со нож осеќам, кога сакам да станам од лежење а матичната ми рече ако случајно крвариш тогаш да се јавиш на дежурен не знам дали е ова нормално за таа недела
Caj od lovorov list da si napravam sama doma i da piam moze li imam nepodnosliva suva kaslica procitav deka pomaga 37 nedela sum od denes
Мене на почеток на бременост ме фати ужасно кашлање и не ми дозволи матичната ловоров. Ми рече некој сируп да земам, што беше дозволен за бремени, ама не ми текнува кој беше.
Zemav sirup kontra mi napravi dali za isfrlane za iskasluvanje bese partal me napravi uste tolku i go frliv a zosto da nemoze lovorov dali znaes
Не се препорачува, можеш чај од камилица или лимун и мед, пантенол за грло да не дразни, земи сируп од исландски лишај хербифит или бел слез од иститот може да се дава кај трудници. Што сируп пиеше што се раскашла?
Мајки кажувајте нешто за киселини..партали сум,вратот ме пече дури од нив,нелагодност имам страшна во хранопроводот,грб ме жеже....млеко не ми помага ниту гастрогард
Тој смирува сува кашлица, ако си немала секрет. Ако имало тоа може да искомплицирало. Иди направи црп да видиш дане треба антибиотик да се земе. Да не направиш некој бронхит.
Исто вчера и денес посебно, не ми излага како киселина во уста ама ме гори во хранопровод, синоќа мислев ќе се угушам како некои напади осеќав едвај воздух земав,дури мислам и срце ми се убрзува... @BellaBibi знам повеќе пати имаш пишано за магнезиумот, може слика каков пиеше
Здраво девојки, Што се купивте за бебето во 3 триместар? Што се е потребно освен количка, седиште, креветче, пелени…? Колку алиштенца се потребни? Страв ми е да не претерам
Vlazni krema samponce bodenca 5 6 para spikozni hulahopki corapcinja skafander ako planiras da go setkas dodeka e pomalo od 0-3m zemi si za sega da ti e taman posle sekako kje zatopli relaksator alista mnogu ne zemaj bidejki kje se iznenadis kolku brzo kje gi izrasne a i kje ti donasaat sigurno