1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. u_prolazu

u_prolazu Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    137
    Iskustvo so glavobolka?
    Me boli samo na leva strana, glava, oci, sinusite, vrat, ramo…. Ne pomaga paracetamol.

36+ sum

2. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.206
    Мене само кока кола ми помага за главоболка, ама ова ко настинка ми личи твоето. Топла супа, цеден лимон, едра сол на синуси да ставиш.

На u_prolazu му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.353
    Во 8ми месец колку често ви се контролите? Јас последно бев во 31ва недела, а следна контрола ми рече дури после 5 недели, ќе бидам веќе 36та.. се мислам дали да си отидам и на 3 недели во 34+ гн или што мислите?
    До сега цела бременост идам на 3 макс 4 недели

4. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    4.366
    Јас исто бев претходниот преглед на 31+ и следно ми закажа на 35+. После 35та ми кажа дека еднаш неделно ќе идам на ЦТГ. Во било кој момент ако осетам нешто необично, да и пишам или директ да идам во болница. Ако ти е толку шубе замоли ја да идеш и порано, ама не е нешто страшно за една недела, посебно ако се осеќаш добро и бебуш си мрдка нормално :)

5. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.353
    Иначе не ни треба нешто посебно да прашувам кога да одам, ќе си закажам и ќе отидам тоа не е проблем, секако нема да ме врати:rofl: ама баш ми се виде многу некако , сега рачунам скоро 6 недели ќе се поминати и веќе ќе влезам во 9ти, во 8ми испаѓа без ниедна контрола.
    Сепак ќе си отидам пред нова година еднаш па здравје после ќе се договараме.. и нели треба контролни брисеви околу 34та недела да се прават па таман ќе си завршам и тоа

На Hygge-girl му/ѝ се допаѓа ова.