Iskustvo so glavobolka? Me boli samo na leva strana, glava, oci, sinusite, vrat, ramo…. Ne pomaga paracetamol. 36+ sum
Мене само кока кола ми помага за главоболка, ама ова ко настинка ми личи твоето. Топла супа, цеден лимон, едра сол на синуси да ставиш.
Во 8ми месец колку често ви се контролите? Јас последно бев во 31ва недела, а следна контрола ми рече дури после 5 недели, ќе бидам веќе 36та.. се мислам дали да си отидам и на 3 недели во 34+ гн или што мислите? До сега цела бременост идам на 3 макс 4 недели
Јас исто бев претходниот преглед на 31+ и следно ми закажа на 35+. После 35та ми кажа дека еднаш неделно ќе идам на ЦТГ. Во било кој момент ако осетам нешто необично, да и пишам или директ да идам во болница. Ако ти е толку шубе замоли ја да идеш и порано, ама не е нешто страшно за една недела, посебно ако се осеќаш добро и бебуш си мрдка нормално
Иначе не ни треба нешто посебно да прашувам кога да одам, ќе си закажам и ќе отидам тоа не е проблем, секако нема да ме врати ама баш ми се виде многу некако , сега рачунам скоро 6 недели ќе се поминати и веќе ќе влезам во 9ти, во 8ми испаѓа без ниедна контрола. Сепак ќе си отидам пред нова година еднаш па здравје после ќе се договараме.. и нели треба контролни брисеви околу 34та недела да се прават па таман ќе си завршам и тоа