Женички ферозомал 2 кесички на ден смее ли? За еден месец дупло намалено ми е железото, 6ка ми е а ми беше 13ка, хемоглобинот 9.9 а ми беше 10.5. Пиев цел месец ферозомал по една кесичка ама излеа џабе. Ми рече докторот да пијам и фолна и б12 да појачам. Препорачајте ми што да земам фолна и б12 и препорака за некое појако железо ако има..
Хеферол ако е многу ниско, џабе ферозомал има 30 мг железо, хефорол има 350 мг. Барем два месеца после јадење со вит ц 1000ка и метил б12 1000ка од now.
Искуство некоја бебенцето да заостанува со 10 дена во мерките? Во врска со терапијата што сте земале? Мене ми дадоа само клексани, но цело време си е така, си расте но цело време за 10 дена.
Ако ти е од почеток така, може си имала поразлична овулација месецот кога си останала бремена. 10 дена се толерира, не паничи ако си е во ред се со бебушка.
Не сега почна така да заостанува, друго се е во ред сите прегледи анализи супер поминаа. Можеби и генетски ние сме си поситни.
Здраво женски, сабајлево приметив додека се бришев дека имам малце крв мислам ми падна муколозниот чеп. Дали треба веднаш да одам во болница? Моментално сум 39+1 и имам тапи болки во долниот дел како да ќе добием менструација но е издржливо. Совет?
Прати како ќе имаш болки. Нема да ги утнеш болките. Прати како се движат болките, на кој временски интервал.