1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.241
    33+5, денес на редовна контрола кај Ќаев. Добро е се, бебињата се пораснати, резултати од хемостаза и д димери се добри, протоци измери и се супер и ми потврди дека официјално НЕМА ВЕЌЕ БОЦКАЊЕЕЕЕЕ :party::party::party:

Се прерадував :inlove: од пред трансфер се боцкам, едвај чекав да ги прекинам.

Инаку бебињата се околу 2 и 2,3 кг. Нема потреба за инекции за зреење, не гледа можност за порано породување, дури и мисли 38-39 дека ќе закажеме….
    Тоа се уште 4-5 недели, како ли ќе се издржи? :worried:
    Стомакот веќе ми е доста голем, високо се двете, постојано имам киселини, како оган да ми гори во уста…
    Ќе видиме за 2 недели како ќе биде прегледот, можда и цтг ќе почнеме..
    Само нека си биде се добро, ќе се издржи :sun::sun:

На tigree.., Kitanova77, Nela_21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.039
    Допаѓања:
    9.983
    Ќаев секогаш гледа да се износат бебиња колку може повеќе. Ќе се обиде макс да извлече, да си пораснат бебињата. Ама тешко со близнаци, порано ќе биде. Секако во сигурни раце си.:sun:

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.241
    Дааа секако ќе си го слушам како ќе каже така, не се сомневам во него, само малку да си ја олеснев душата :D
    А што викаш, не се знае никогаш, може брзо да се смени ситуација и сепак да добијам болки и порано или да пукне водењак, ќе видиме :)
    Важно добри се они, што вика и утре да дојдат, безбедно е, така што не се секирам :sun::sun:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.323
    Девојки во која недела се прави трет скрининг? И кога се почнува со цтг?

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    801
    Од 36та ако има потреба и од порано ....
    Не сфаќам зошто трет скрининг ...Зарем на секое ехо не се гледа ...Јас не направив мене ми рекоа демек нема потреба иначе 32 недела

6. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    409
    Кај мене имаше потреба за трет скрининг ради намален проток кај папчаникот, ајде како за второ мислење да не ми е на мисла, но во други нормални бремености стварно и јас не гледам потреба од тој трет скрининг

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.323
    Прашувам затоа што на скоро секои два месеци одам на приватно, а секој месец кај матичен па да знам од прилика кога да си закажам на приватно. Благодарам за одговорот.

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    196
    Како се чувствувате при крајот на последниов триместер? Јас сум 32+2 и се потешко и потешко ми станува, не знам како ќе издржам до крај. Одкога почна бебе да расте нагло, се помалку имам здив, ме потиска по органите па дури и на најмали активности по дома се задишувам, пулсот и во мирување до кај 100 знае да ми се качи

9. Vedraaa

Vedraaa Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    47
    Здраво јас сум 38 недела и бебето го осеќам дека мрда ама сосем по малку докторот вели дека тоа е така бидеќи е големо и нема место мн ама сепак некако мислам баш сега би требало да. се познава повеќе кога мрда малку ме плаши вашите искуства ако може

10. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    1.486
    Реално нема место кај да мрда , само ќе се тегне и толку, само мене ми рекоа и секој преглед ми потенцираат пошто веќе и над термин сум по 10 пати барем во денот да промрда, значи да осетиш дека е будно што се вика

На Bejb15, Autumn Love и xxx-ba им се допаѓа ова.
  11. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.276
    Јас сум 38 недела нормално е како докторот што ти вика. Сега повеќе осеќаш како несто да се тегне ама не како во 25/26 недела пример кога клоца сега е поретко сум приметула после јадење и се испапчува едната страна па другата па над папокот.

На Vedraaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mimics

Mimics Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    31
    Ве молам за совет, пред една недела бев хоспитализирана во систина поради контракции што јас не ги осекав а цтг ги регистрираше, примав инекции за зреење и атосибан, скратено и омекнато грло 2цм, пуштена дома на строго мирување, денес на преглед во Ремедика кај др Афродита ми кажа дека грлото не ми е 2цм туку 3цм и дека нема потреба од никакво мирување. Претходниот совет ми е даден од др. Дракулевски, со тоа што докторот не ми го измери грлото со вагинална сонда туку со прсти. Дали да одам на трето мислење :sweat:

13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    3.111
    Како со прсти го измерил хмм.. која недела си? Јас редовно одам на 7 дена кај Др Афродита баш е внимателна го мери може 4-5 пати грлото не само еднаш... во Систина бев за тоа и само две мерки ми даде Др Панчевски.
    Дали пиеш но спа? Јас редовно го земам мислам мн ми помогна ја опушта матката да не се стега и грлото.

14. Mimics

Mimics Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    31
    32 недела…. Не знам ништо не ми е јасно, еден вика не станувај од кревет друг ништо не ти е

15. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    3.111
    Мислам дека со сонда мерењето нема некоја грешка, сепак се гледа во должина убаво, не е малку еден сантим е во прашање разлика. Мене кај Афродита кога беше 2.2 и кај матичниот другиот ден иста должина имав.

16. Pilka87

Pilka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    41
    Јас сум 32+2 и осеќам сега за сега и по малку клоцање и тегнење/ вртење како што опиша Бејб. Прашање: од која недела да очекувам само тегнење/ вртење да осеќам? Многу ми е страв дури и сега кога вака го осеќам, иако знае со јаки удари 5-6 пати дневно да изненади, многу се вознемирувам кога послабо го осеќам.

17. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    2.807
    35 недела , настинка фатив и мислам се потешко ми е , апетит и онака немав цела бремност и плус сега насинката.Бебушот многу повеќе е активен ме испотепа поготово кога ке се раскивав го вознемирувам.

18. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    171
    Дали е можно во 31 недела бебето да удира одприлика тука, како на сликата.. Повремено осеќам како удари таму ама не знам дали можи да е од бебето или нешто е друго и дали е нормално.

Прикачени фајлови:

• IMG_4545.jpeg
      IMG_4545.jpeg
      Големина на фајлот:
      242,3 KB
      Прегледи:
      29
  19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.610
    Допаѓања:
    17.412
    Која недела се прави трет скрининг и што се гледа на тој скрининг?
    Последно бев на преглед во 30та недела, матичната ми рече дојди и во 33та да те видам, после 35та за брисеви и после дека ќе ми даде упат за на ГАК таму да продолжам до крај.
    Не ми спомна ништо за скрининг :^)

Не памтам со првото како беше :|

20. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    1.544
    Мене Симонида ми кажа од 30-32 недела за трет скрининг. Ама мислам дека повеќе е како обичен преглед, со оглед на тоа што и така го наплаќаат

На pamelche, happygirl и Ladyme им се допаѓа ова.