Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.323
    И јас сега влегов 31 и го осетив на два пати да удри тука кај шо ти е обележано. Денес еве нема место кај шо ме нема удрено. Ми мрда низ цел стомак на моменти како да вибрира стомакот дури

На An43 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavitaebella

Lavitaebella Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    15
    32 гн сум , вчера и денес имав ептен малку некој зеленкаст секрет али многу малку. Дали е нормално ? Секако на следен преглед ке се консултирам со гинекологот, но чудно ми дојде сега од нигде

3. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    801
    Брисеви имаш направено ??

4. Lavitaebella

Lavitaebella Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    15
    Сега скоро не , пред некој месец. Ама сигурно ќе правам и сега чим се јави исцедоков да не е случајно инфекција некоја не знам..

5. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    16
    Дали е нормално да осеќам ненормална жештина? 38 недела сум

6. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    16
    Здраво, мене истото ми го направија, задржана бев поради наводно истекување на плодпва вода од високо песната водење, лежев 5 дена ми собраа пари, сум имала божем инфекција ми даваа антибиотици и зреење, после излегување отидов на контрола кај матичната никаква руптура ни инфекција, отидов на уште две мислења истото го потврдија, по тоа се одјавив од систина и сменив дестинација за пораѓај. На маж ми му беше кажано дека ќе се породам секој момент абер немав од контракции а потоа ради наводната инфекција дека ќе треба царски. Пројдоа 3 недели ниту инфекција иам ниту контракции ниту плодовата вода е намалена напротив зголемена

На Cvetce_ и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    16
    И мене исто ми кажаа у систина патолошка ме напраи а нишо сум немала така да за пари почнале неетички да работат само незнам као мислат дека идеме само таму на гинеколог, јас лежев додека не сфатив дека е фарса цел тој,муабет шетам се движам пазарам и нишо не ми е

8. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    801
    Даа и тоа на моменти е кај мене а сум 36+ дури и со ладна вода се мијам

На LadyKlara му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    3.147
    Не да е нормално. :D Синоќа таков еден склет ме фати 5-6 пати станав во текот на ноќта од што ми беше претопло.

10. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    98
    Дали ќе сакате да споделите кој доктор ве водеше ?
    Во Систина ми е план за пораѓај па би сакала да слушнам од кој доктор ви е вашето искуство.

11. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    118
    Девојки како сте со спиење вие што сте пред пораѓај јас само да ставам глава на перница готово заспана сум кај вас како е ситуацијата денес сум 37+2 и на моменти јајнициве ме здоболуват ама нека си поседи уште малку има времњ за надвор :D

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.810
    Допаѓања:
    21.481
    Спиј и наспиј се. Од мене толку хахахха
    Спиј , сега ти е шанса да се изнаспиеш.
    Ќе ми памтиш зборививе хахахахха

На Трагедијаупмм и Butterfly009 им се допаѓа ова.
  13. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    50
    Девојки кога се прават последни брисеви? Бев кај матичната во 29та недела, ми рече брисеви и следен и воедно последен преглед кај неа во 36та недела, во меѓувреме само во систина да си одам затоа што одам паралелно и кај неа и во систина од сам почеток. Малку доцна не е 36та за брисеви?

14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.371
    Допаѓања:
    6.101
    И мене во Систина тогаш ми рекоа.
    А според матичната во 28 требало.

15. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    2.126
    Јас минатиот пат се породив во 18та недела сме збореле, го узгубив бебето со пукнат водењак … болките на крај последниот час беа големи ама кога ќе ми дојдеа само гледав да дишам и да издржам, се сеќавам дека на сестрите им викав да ми стават нешто за болките па ставија нешто во инфузијата. Бидејќи имав болки и на пат до болница само осеќав како телото природно регира на секоја контракција и соработува со мене. Овојпат читам и учам за типови дишења на пораѓај и мислам дека тоа е многу битно за да си олесниме. Овојпат денот на пороѓајот го чекам како ден на триумф, спремна сум на болки и сакам да го доживеам природно секој момент и на крајот да си ја гушнам и да и се израдувам најмногу на свет. Боли многу … ама за здраво и живо детенце кое ќе дојде на овој свет од љубовта меѓу мене и човекот што го сакам најмногу би издржала се! Наместо на болките да се гледа како нешто негативно да гледаме на тоа како еден чекор понапред со секоја контракција до првиот поглед со нашите бебиња :l:

На Marge, milicka12, Ladyme и 2 други им се допаѓа ова.
  16. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    171
    Јас правев во 33та и некој ден брис. За преглед во 8 месеци еднаш ме виде матичната…

На Autumn05 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    171
    Ти посакувам лесна бременост ❤️❤️❤️

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    2.126
    Леле сега гледам дека сум пишала во скроз друга тема а во труднички збориме за болки на пораѓај јас тука сум реплицирала :D:x нема везе

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    3.111
    те читам секако ❤️ исто правам читам, гледам видеа како би можела да искористам сила кон правилно дишење и напон, да се соочи човек со болка. Ако е спонтано здравје :wasntme:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    6.397
    Samo sto vlegov vo treti semestar i energijata kako da mi ostana vo vtoriot, znaci nema nok da legnam i da pospijam. Na sabajle sum kako zombi, ajde drugoto rabotam kako mozam i kolku mozam ama najkrivo mi e sto edvaj mozam da pominam kvalitetno vreme so drugovo. Iskreno mi se place ..ako sega vaka nemozam sto li ke bide koga ke dojde i drugoto.