Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    5.384
    Малку е појако да ама мене ми е ок. Од секогаш така сум ја пиела. Кога ја правам "поретка" ништо не ми помага а вака одма ми поминувала киселината

2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.247
    Допаѓања:
    17.714
    Вмимателно, често ако пиеш толку концентрирано може да ти ја надразни слузницата на желудникот.

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    1.596
    Ви благодарам за советите. Ќе пробам од најслабо, па ќе видам ако има потреба да појачам малку на сода.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Moon2021

Moon2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    14
    Zdravo da prasam za vo gak imam preoriteten upat za utre prvpat odam ceka li se nogu od sabajle planiram da odam od kolku pocnuvat

5. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    569
    Мајки јас сум 28+5
    Немам киселини ништо само имам болки во половина и тешко ми е да станувам... За спиење исто тешко спијам на страна ама нема заспивање ако не станам и од што се вели од седење да спијам.. Имам грчеви во нозете пијам магнезиум.. Исто така Утрогестан од 200 навечер, Метилирана фолна и Прегназон а воедно и фраксипирин бидејќи сум со тромбофилија.. Сакам дс сменам прегназонот и сакам знам дали некоја од вас конзумира Витамин Ц или други витамини ... Што е со минералите смееме ли нешто од нив? Хемоглобинот ми 111... Ферозомал пијам кесички.. Имам голема мака со хемороиди ама еве веќе 4ти ден изгледа поднастината имам дијареа со болки. Кога ќе се олеснам веднаш поминува... Малаксна сум посебно вчера главата многу ме болеше и бев како воз да ме прегазил.. Мака мачам со забите непцата и многу ја гризам устата и моментално ми е ренде... Прашав матичниот ми рече се можам во граници на нормала... За устата и усната слузница ќе земам пантенол.. Ве молам доколку има некоја мајка да користела од нешто од овие препарати подолу да каже искуство што да земам..
    Screenshot_20250910_201545_com.microsoft.emmx.jpg Screenshot_20250910_200254_com.microsoft.emmx.jpg Screenshot_20250910_200220_com.microsoft.emmx.jpg Screenshot_20250910_083147_com.microsoft.emmx.jpg

Прикачени фајлови:

6. CupcakeMuse

CupcakeMuse Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2025
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    21
    Дали и што пиете за железото? Мене ми е многу ниско 10, а пред месец дена ми беше 12.
    За сега земам две дози на Хемовит плус, со витамин Ц. Тек за две недели треба да проверам крвна слика а веќе сум 32ра недела, па ме фаќа страв ако пак ми е спуштено.

7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.354
    Допаѓања:
    19.172
    Тотхема земи

На CupcakeMuse му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Secret.women

Secret.women Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    1.534
    Дали уреаплазма може да биде причина за царски?

9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.851
    Допаѓања:
    7.811
    Мислам не би требало. Јас ја инав на последен брис минатиот пат пред да се породам, пиев една доза антибиотик, се си беше ок со бебето. Овој пат пак ја имав, со кандида заедно и не можам да се ослободам од кандидата веќе 39+ сум, спомнав на докторката за тоа и за уреаплазмата дека ја имав, спомна нешто за давање антибиотик на бебето ако треба кога ќе се роди, ама царски не. На ГАК ова.

10. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.018
    Допаѓања:
    1.600
    Kaj mene se pojavj ureaplazma vo 28ma nedela i piev eritromicin apcinja pa posle vaginaleti eritromicin pa uste edni vaginaleti za obnova na vaginalnata flora i vo 34ta nedela pak napraviv brisevi i pak bese prisutna. Se porodiv prirodno nemase problem na bebeto. Doktorot Palcevski od Sistina mi kaza stom si primila terapija tolku dosta e ne ti davam nisto plus. Posle 3 meseci od porajgaj proveriv pak i negativna bese. Ako imas vreme da pies terapija posle nemas problem za porajgaj

11. Secret.women

Secret.women Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    1.534
    Piev sumamed 2 dozi pa sega stavam vaginaleti polygynax. 39 nedela sum

12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.851
    Допаѓања:
    7.811
    Уреаплазма е најлоша од аспект што може да предизвика предвремено породување, тоа не ни се случило, фала Богу. На крај на ден докторите ќе одлучат за се, ама 39 недела големи се шансите да ти почнат болки, ако планирале царски сигурно ќе знаеше.

На Secret.women му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    35
    Здраво

Дали некоја се соочила со забрзан пулс и потешко дишење, не трае долго но ми се повторува 4 до 5 пати на ден. Денес влегувам 30та недела

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    569
    Еве ме... Не се плаши нормално е мислам јас расте бебе... Јас денес пазарев (30+4 сум јас) мачно денес и сега се истурширав па галам меше... Ноќеска пукнав во тоалет бев како на маратон да сум била... Ама се смирува... Не паничи длабоко воздух и прекинува..