Малку е појако да ама мене ми е ок. Од секогаш така сум ја пиела. Кога ја правам "поретка" ништо не ми помага а вака одма ми поминувала киселината
Ви благодарам за советите. Ќе пробам од најслабо, па ќе видам ако има потреба да појачам малку на сода.
Zdravo da prasam za vo gak imam preoriteten upat za utre prvpat odam ceka li se nogu od sabajle planiram da odam od kolku pocnuvat
Мајки јас сум 28+5 Немам киселини ништо само имам болки во половина и тешко ми е да станувам... За спиење исто тешко спијам на страна ама нема заспивање ако не станам и од што се вели од седење да спијам.. Имам грчеви во нозете пијам магнезиум.. Исто така Утрогестан од 200 навечер, Метилирана фолна и Прегназон а воедно и фраксипирин бидејќи сум со тромбофилија.. Сакам дс сменам прегназонот и сакам знам дали некоја од вас конзумира Витамин Ц или други витамини ... Што е со минералите смееме ли нешто од нив? Хемоглобинот ми 111... Ферозомал пијам кесички.. Имам голема мака со хемороиди ама еве веќе 4ти ден изгледа поднастината имам дијареа со болки. Кога ќе се олеснам веднаш поминува... Малаксна сум посебно вчера главата многу ме болеше и бев како воз да ме прегазил.. Мака мачам со забите непцата и многу ја гризам устата и моментално ми е ренде... Прашав матичниот ми рече се можам во граници на нормала... За устата и усната слузница ќе земам пантенол.. Ве молам доколку има некоја мајка да користела од нешто од овие препарати подолу да каже искуство што да земам.. 
Дали и што пиете за железото? Мене ми е многу ниско 10, а пред месец дена ми беше 12. За сега земам две дози на Хемовит плус, со витамин Ц. Тек за две недели треба да проверам крвна слика а веќе сум 32ра недела, па ме фаќа страв ако пак ми е спуштено.
Мислам не би требало. Јас ја инав на последен брис минатиот пат пред да се породам, пиев една доза антибиотик, се си беше ок со бебето. Овој пат пак ја имав, со кандида заедно и не можам да се ослободам од кандидата веќе 39+ сум, спомнав на докторката за тоа и за уреаплазмата дека ја имав, спомна нешто за давање антибиотик на бебето ако треба кога ќе се роди, ама царски не. На ГАК ова.
Kaj mene se pojavj ureaplazma vo 28ma nedela i piev eritromicin apcinja pa posle vaginaleti eritromicin pa uste edni vaginaleti za obnova na vaginalnata flora i vo 34ta nedela pak napraviv brisevi i pak bese prisutna. Se porodiv prirodno nemase problem na bebeto. Doktorot Palcevski od Sistina mi kaza stom si primila terapija tolku dosta e ne ti davam nisto plus. Posle 3 meseci od porajgaj proveriv pak i negativna bese. Ako imas vreme da pies terapija posle nemas problem za porajgaj
Уреаплазма е најлоша од аспект што може да предизвика предвремено породување, тоа не ни се случило, фала Богу. На крај на ден докторите ќе одлучат за се, ама 39 недела големи се шансите да ти почнат болки, ако планирале царски сигурно ќе знаеше.
Здраво Дали некоја се соочила со забрзан пулс и потешко дишење, не трае долго но ми се повторува 4 до 5 пати на ден. Денес влегувам 30та недела
Еве ме... Не се плаши нормално е мислам јас расте бебе... Јас денес пазарев (30+4 сум јас) мачно денес и сега се истурширав па галам меше... Ноќеска пукнав во тоалет бев како на маратон да сум била... Ама се смирува... Не паничи длабоко воздух и прекинува..