Малку е појако да ама мене ми е ок. Од секогаш така сум ја пиела. Кога ја правам "поретка" ништо не ми помага а вака одма ми поминувала киселината
Ви благодарам за советите. Ќе пробам од најслабо, па ќе видам ако има потреба да појачам малку на сода.
Zdravo da prasam za vo gak imam preoriteten upat za utre prvpat odam ceka li se nogu od sabajle planiram da odam od kolku pocnuvat
Мајки јас сум 28+5 Немам киселини ништо само имам болки во половина и тешко ми е да станувам... За спиење исто тешко спијам на страна ама нема заспивање ако не станам и од што се вели од седење да спијам.. Имам грчеви во нозете пијам магнезиум.. Исто така Утрогестан од 200 навечер, Метилирана фолна и Прегназон а воедно и фраксипирин бидејќи сум со тромбофилија.. Сакам дс сменам прегназонот и сакам знам дали некоја од вас конзумира Витамин Ц или други витамини ... Што е со минералите смееме ли нешто од нив? Хемоглобинот ми 111... Ферозомал пијам кесички.. Имам голема мака со хемороиди ама еве веќе 4ти ден изгледа поднастината имам дијареа со болки. Кога ќе се олеснам веднаш поминува... Малаксна сум посебно вчера главата многу ме болеше и бев како воз да ме прегазил.. Мака мачам со забите непцата и многу ја гризам устата и моментално ми е ренде... Прашав матичниот ми рече се можам во граници на нормала... За устата и усната слузница ќе земам пантенол.. Ве молам доколку има некоја мајка да користела од нешто од овие препарати подолу да каже искуство што да земам.. 
Дали и што пиете за железото? Мене ми е многу ниско 10, а пред месец дена ми беше 12. За сега земам две дози на Хемовит плус, со витамин Ц. Тек за две недели треба да проверам крвна слика а веќе сум 32ра недела, па ме фаќа страв ако пак ми е спуштено.