1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    6.583
    Мислам дека е нормално,се шири матката.Колку повеќе мислиш толку повеќе ќе се стреситаш и ќе те боли стомакот.Опуштено и се ќе биде во ред (fingers)

На kristi23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TweetyBird

TweetyBird Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    115
    Здраво на сите. Млментално сум 29+5 и веќе 4 дена имам болка како бодеж од нож вагинално, кај цервикс и срамна коска. Болката ја имам некое време па се повлекува,но е остра многу што ме прекинува во секоја активност. Бев на ургентна
    , се во ред, должина на грло 4. За секој случај бев и на уролог за камења или песок евентуално, нема ништо...Бебе мрда долу ниско дури болки имам при движења во тој период..И чувство како тежина, менструална болка кратка...
    Дали сте имале искуатва со ваква болка? Што ви помогнало?
    Земам б6 и магнезиум ама ништо посебно ефект..Фала ви:)

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.293
    Допаѓања:
    26.519
    Многу нормално, притиска надолу и си се зазема позиција таман за таа недела, до крај ќе бидат болките во срамна коска може и појаки. Не помага ништо, нормален процес

На TweetyBird и CupcakeMuse им се допаѓа ова.
  4. ElenaLizzie

ElenaLizzie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    43
    Ништо не ми помогна мене освен да прилегнам да страна да се намали притисокот долу неколку минути.

На TweetyBird му/ѝ се допаѓа ова.
  5. p.ilievska

p.ilievska Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    71
    Истата ситуација е и кај мене 29+5 сум.. лудува долуу :?:

6. CupcakeMuse

CupcakeMuse Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    24
    И јас ја имам таа болка од 30та навака како некој да те пресекува секундарно трае, но баш како бодеж. Почесто кога лежам, а неколку пати и при одење. Болката е иста и сега 37ма, не се грижи, ми рекоа дека е нормално, мене ми помага само кога ќе сменам позиција од лежечка на грб, на страна и сл. Бебето притиска со главата доле, ниско... :)))

7. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    150
    Здраво девојки, последнатс недела , не секој ден но знае да ми се случи преку ден да ми се заврте во главата и после тоа ја осеќам главата како тешка и матна и како видот да ми е малку матен. Инаку 27 недела сум и не знам дали е можно тоа од притисокот да ми е, овие денови го мерам почесто и се ми е 100 со 55, или 105 со 55-60, инаку тоа за мене е низок мене секогаш ми бил 120 со 80, или 125 со 80 сега не знам дали е тоа мн разлика па ми се случува ова, иначе крвта ми е проверувана пред 10 дена и хемоглобинот ми беше 12.8 мислам не е толку низок, или нешто сосем друго ми се дешава? Позз

8. I.Ta

I.Ta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    и мене така во третото тромесечие кога бев мислам осми месец бев ми се имаше свртено во глава во две недели едно четири пет пати, на кратко како вртоглавица мала, јас бев цело време со низок притисок, и мене ми рекоа да го мерам притисокот три пати на ден ама ништо не ми дадоа да пијам
    може и од промена на времето да било, а и сега види какво е сонце-дожд

На kika.dragan му/ѝ се допаѓа ова.