здраво женски Како се чувствувате околу 30тата недела ? Јас сум 29+3 и наеднаш како да ми стана поголем и потежок стомакот, доста е тврд. Имам болки во нозете особено од колена надоле во мускулите и стапалата, на препоните и задниот дел од нозете ми се јавија некои како поткожни влакненца и целите места се модри точки незнам зошто така, не се депилирам одвреме навреме користам бикче.
Здраво идни мамички Јас сум 37+5 денеска, бев за цтг и ехо, бебето е скроз на десна страна собрани нозе пред лице. Во оваа позиција е цела бременост. Главата и е скроз горе до желудник ( затоа имам голема мака со желудникот ). Се одлучивме за царски следната недела. Но тоа што ме загрижува е дали позицијава на бебето е нешто ризично за бебето? Си мислам дали после може да има проблеми со нозе дека и се цело време така собрани пред телото? докторката вика нешто и смета во матка , може формата на матка и смета. многу се секирам дали позицијава може да има последици кај бебето? Имала ли некоја вакво искуство?
До сега цело време е собрано? Немам искуство ни да ти помогнам ни утешам. На еден доктор беше или повеќе мислења?
Вака расте све како што треба, 3кг и 200гр денеска, одговара све на 37+5 Докторката не ми рече ништо негативно, но ете јас си размислувам свашта
Ајде уште малку додржи со позитивни мисли за да не западнеш. Штом рекле наредна недела царски подобро ќе е за бебето, секако веќе и килажа има и со неделите е ок чим си напредува не би требало да е нешто. Верувам и они ќе ти кажеле
Првата бременост мене ми беше со глава горе а ноџиња доле, исто со договорен царски се породив. На преглед во 36 недела дури ми открија некој израсток горе на постелката голем колку тупаница рака. И на царскиот докторот едвај ја извади многу лошо била поставена, раката и била заглавена, кога се роди една недела, едната рака и беше модра од лакт до доле ама и помина. Јас од памет се извадив кога ја видов така ама не беше ништо страшно. Никаков проблем не сме имале со рачето а баш страшно изгледаше. Штом до сега не ти кажале дека нешто не е во ред, не се секирај ќе биде добро, мое мислење ако имало нешто ќе виделе до сега на ехо. Ти посакувам лесен пораѓај!
Прочитав на интернет, се викало frank breech position , коментари имаше дека кај некои случаи заради тоа што бебето се навикнало со таа позиција можно е после пораѓај така исто да ги држи нозете, се викало како displagia na noze ама за неколку недели со некои вежби ке и се наместат надоле. Некои викаа дека имале ист случај и бебето се родило без проблеми .