Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Carebear28

Carebear28 Истакнат член

И мене цело време ми е 2 недели напред со главчето ама они секако не се пропорционални сега во однос на стомаче така да немај гајле не е тоа воопшто страшно :)

Брускетка likes this.
  2. Twinkle.

Twinkle. Истакнат член

Здраво,

Некој со што има искуство со докторката Ирена Шуплиновска од Систина.
    Првото дете ми е природно родено.
    Трудна сум со второ дете и имам индикација за царски рез поради карлична поставеност.

Следнава недела сум кај неа на преглед, ако ми закаже термин за царски рез океј, ама ако се сврти бебето пред терминот, сакам природно да се пораѓам.

Некој со слично искуство како мене?

3. Amellie

Amellie Истакнат член

Девојки, како сте со отекување и болка во дланки во трет триместар? Од пред неколку дена за бележав дека станувам со болки и трнење на дланките, буквално не можам во тупаница да ги свиткам од болка, потечени ми се прстите... И во текот на денот ми се случува, особено кога ќе прошетам се спуштени рацете покрај тело да почнат да трнат и да ме болат. Други отоци немам, поправена сум 15 кг во бременоста (34н 5д), со 60 кг останав бремена, сега 75 имам.

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас сум 22+ и сега ми е така. Од топлото е. И со првата бременост исто во лето бев бремена, исти скроз отекував летото. Дури папучите мали ми беа:drunk:

Amellie likes this.
  5. st-el

st-el Популарен член

Јас сум 38 недела, исто кај мене само стапалата ми отекуваат, 15кг имам качено, прееска и грч на десната нога ме фати ...
    Кога имам можност одмарам и отокот се повлекува :)

Снегулк@23 and Amellie like this.
  6. Amellie

Amellie Истакнат член

Веќе кога си се пожаливме - триење бутки исто така :^) Не можам да носам фустанче без да го буткам меѓу нозе да не ми се прави проблем. Бебешка пудра работи првите неколку минути, после тоа мачи се и оди ко шеф со мевот напред :D