Мене ми се појавуваа тие лажните контракции уште од 29та недела ама јас не им обрнував мн внимание. Два дена пред да се породам беа малце појаки ама ми поминаа повторно не се вознемирив. Се породив во 35+5 затоа што ми пукна водењакот и кога ме ставија на цтг исто покажуваше контракции кои јас не ги чуствував, и исто бев отворена некои 2 цм. Ако бебе во моментов има килажа која одговара на неделата немој да се грижиш и да дојде до пораѓај, ние поминавме супер живи и здрави двете Ти посакувам да поминеш лесно кога и да биде, и ако може бебе нека поседи уште малце подолго во меше кај мама
Здраво, бремена сум 29 недели и денес во текот на целиот ден чувствувам некое стегање/затегнатост ниско во стомакот, отприлика кај јајниците. Не е силна болка, туку повеќе чудно чувство на затегање и повремено пецкање. Бебето е доста активно. Дали некоја имала слично чувство во 29. недела и дали е нормално?
Изгледа ти се лажните контракции...ги имав и јас тие недели, само не ми беа болни за разлика од минатата бременост. Сигурно и бебето доста се тегне штом е така активно, и моево е исто, многу ретко мирува.
Како што пишав и погоре, мене од таа недела почнаа, првиот пат бев негде 29+4 и буквално ги осеќав цел ден мене ми помагаше топол туш, доста течности особено вода и магнезиум два пати на ден од 400 мг и лежење на страна кога ќе осетев
Трудници, во дилема сум, дали да пијам дијазепам од 2мг, дома имавме несреќен случај денес, се вознемирив некако.... Од друга страна 40 недела+1 ден сум, секој момент очекувам да почне процесот, дали таблетата би му наштетила на бебето.... Пиев бедоксин предмалку, ако не заспијам пак може, знам дека е дозволен во бременост....бебе си мрда, активно е... Имала ли некоја слично или вакво искуство?