Каде сакаш да се пораѓаш? Протоколот налага да се чекаат спонтани болки ако немаш индикација за царски.
Каде не ти даваат ? И кога планираш ти царски ?? И стварно доколку се работи за страв иди си приватно доколку имаш можност, пример во поефтиниве приватни и готово... или еврнтуално да си прашаш кој доктор ќе земе некој денар за царски... зашто да не де лажеме и такс можеш да пробаш...
Vo germanuja sum srcka tuka se mnogu pretpazlivi i kaj da baram privaten nemam ni pojma.vo stranstvo e taka.stvarno se specijalisti vo bolnicite ama tek id 39 nedela.ke probam nema da cekam.psihicki sum nula.
Тоа е, со среќа и со лесно. Немој да се плашиш, ама ќе го поминеш ова успешно. Кај нас да беше, ќе се најдеше некој да те оперира, ама таму тешко тоа. Само со позитивна мисла!
Претпоставувам дека беше на арзговор во 36та недела. При тој разговор мене ме прашаа каков пораѓај сакам. Изборот беше мој. Во цела болница, од тие 10-15 родилки, само јас бев природно тааа недела(болницата беше мала, само за пораѓаи, па имав добар увид). Сите други си имаа одлучено да бидат царски и не им правеа проблем. со договорен термин. Психичката состојба на идната мајка им беше многу важна, па не правеа проблеми. БАбиците покажуваа огромно разбирање.
Оф тоа е веќе друго ... Ништо друго не ти преостанува освен да чекаш . Ајде без негативни мисли ќе си истераш уште недела-две...
Jas sekoj den vekje osekam kako me sece stomak vo linija na papok i trae nekolku minuti pa posle vo tekot na denot pak. Valda se lazni kontrakcii . Na kontrola i ctg sum za dve nedeli
Јас лично немав паѓање на чепот. Многу девојки тука го споделиле тој момент како случајно откривање на ``флеката`` на гаќите или при бришење со тоалетна хартија. Но не и дека почуствувале физичка болка.
Исто како @danichap и кај мене немаше паѓање, туку како зголемен секрет последниот период, како да се топеше чепот постепено. А болки од тоа никакви.
Не се осеќа, всушност чепот е слузеста материја па ќе го видиш во форма на исцедок со мала количина на крв, може и розевкаста да биде.
Ви благодарам многу на советите..јас во последно време имам како кафеав исцедок и се мокрам цела лом станува затоа и прашав..минатата Нед бев на контрола докторот ми рече Дека се е во ред..дечак ви благодарам многу
Zdravo devojki!! Od Denes pocna nekako da me boli karlicata osobeno koga stojam na noze dali e normalno toa 29 nedela sum....
@LadyIvvy баш тие недели имав страшни болки во целиот карличен дел, кичмата, нозете ми се кочеа, мислев ќе се породам од што осеќав притисок доле. Но сега е подобро. А и други членки се жалеа на истите симптоми во тие недели.