1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.612
    Јас сум 30 недела и мислам дека овој 7 месец ми беше најтешко.
    Почнаа да ми отекуваат потколениците и стопалата а стомакот почна да ме боли површински. Никако не можам да најдам позиција за лежење и спиење, странично некогаш ми одговара ама на бебињата изгледа не. И кога легнувам или се преместувам од лева страна на грб или на десна, стомакот ме боли и како да е карпа, плус и оптегнат, добивам чувство како да ќе се расцепи. И порано тешко дишев ама сега дури се гушам. Често заспивам во фотелја. Веројатно е нормално тоа со тежинава. Преглед имам дури другиот петок. И веќе нема шетање за мене до пораѓање. Пред некој ден прошетав 2-3 саати во ГТЦ и цркнав. Кога ќе застанам неколку минути во место, ме кине половината, стомакот стврднува и земјината тежа ме влече, ми доаѓа да се струполам и седнам долу на земја ако нема столче.

2. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Jas sum 29 I nemam nekoja golema maka osven sto me boli mnogu levata noga koga se dvizam (stapalo to) kako nekoja zilicka da e izmestena I poteceni mi se race noze ... za spienje teskoo naogjam polozba sheta stomakot Levo desno se stvrdnuva na mockovo moj nekoja polozba ne mu odgovara:D I Toa e :D I Denes si se zalam od karlicata

3. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    E d
    Da se nadovrzam Mene mi e strav od toa sienje I secenje dolu pri priroden poragaj... dali tolku boli kolku sto si zamisluvam jas ??

4. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Сечењето не го ни осетив, шиењето уште помалце бидејќи ми ставија анестезија за тој дел. Таа си везеше гоблени долу, јас синко си го држев во раце, си го бацував ништо не осетив.

На LadyIvvy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    A dali se vrati kako so si bila porano dali ima nekoja razlika tamu dolu I za kolku vreme zazdravuva?

6. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Ох не грижи се за тоа, се се враќа во нормала, разлика нема, не се ни познава ништо, а и тоа е мало сецнување, не е како што ние си замислуваме огромен рез.

На LadyIvvy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Настинка ме фати на ова време, некни два дена ме болеше грлото сега два дена носот ми тече како чешма и само си кивам. Пред тоа дишев тешко сега бетер, уште потешко, ајде нека пројде само побрзо. @Lorins каде е ја снема целосно?

8. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Imav cela nedela kafeav uscedok i sega izcezna...jas rekov ke dibiljam bolki ama dur ne e rozevi ili crveno nema mesto za panika

На Jokiiniki и blessed.an им се допаѓа ова.
  9. Baby Baby

Baby Baby Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Jas sum 30ta nedela i veke edna nedela cuvstvuvam bolki vo dolniot del od stomakot kako menstrualni bolki I bolki vo rbetot.Bebeto go nosam nisko mnogu.Dali moze da e nesto opasno

10. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @ivi78 кога ти е термин?

11. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Terminot mue 15 juli ama budejki ne mi pravat carski ke odam dr nedela so provikacii nemam drug izbor...bar da me farat sega vikendov bolki

12. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Па ти си и онака пред крај, зашто не сакаат царски да те породат? Па ти го раѓаш, имаш право сама да одлучиш:|
    Ајде само храбро, се ќе биде во ред ;)

На ivi78 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Фала што ме мислиш :)

Немам мн време да ве читкам, а и нет, но ми фалите... Еве денеска тро послободна сега.
    Јас сум горе долу арна, мн растрчување, мн стрес, тешко е, нз дали само почетокот ќе биди ваков или...радо би си се вратила во мк :D
    Од нула да почнеш мн е тешко, нз како одат работите овде, нема кој да ти помогни...
    Тоа од негативна страна, а од позитивна, мило ми е што сме заедно со мм :inlove:
    Ве поздравувам сите :*

На danichap, Asiana и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  14. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Баш ми е мило што си успеала да заминеш и што си заедно со сопругот, уживај сега. Се надевам дека ќе имаш можност да ни пишеш кога ќе се олесниш. Поздрав до тебе :*:@

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  15. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Ме интересира дали е добро да се бањаш во базен 33недела сум...што мислите дали е добро или не

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Нaјлoшo е вo бaзен.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Jas ne se kapev nekako mie nesigurno a gledam polno trydnici se kapat.tvoja odluka.mie strav od infekcii mene

18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Овие два Дена многу често ми се иде во вц мислам ке пукнам ке отидам ниишто..после две мимутки пак исто..Еве веке два Дена мака мачам..некој слично искуство имал или дали е период стварно незнам

19. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Денес влегвам во 35г.н е бебушот е многу активен последниве 3часа осеќам дека ми се кочи ногата и стандардно тврт ми е стомакот што можи да биди ?

20. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Odi neka ti napravat ctg edno mozda imas lazni kontrakcii a i ne mora da znaci deka se lazni.eve inmene denes osekam poleka bolki