Jas zaminuvam denes na bolnicake mi stavat provokacii lele sum se uplasila kako da neznam kakva e bolkata.drzete mi palci.
си бев на лекар нема контракции , си ужива бебушо само ми рекоа повеќе да лежечка положба да бидам не во седечка така да нема појќе на работа да се оди
Тука сум уште јас ме следат, денес со помалку болку па чекаме уште ако сака бебуш да се спушти, ако не се среди за брзо ќе биде царски веќе 2 дена поминаа од термин, вие до каде сте? Фала што ме мислите
Ме фака страв..Еве веке во рок од Еден час го осекам долу како ме клоцка мислам како надвор да е веке с Навистина незнам што да мислам..од синока на секој 5-10мин идам у вц а немам никакви болки што мислите вие дали има место за паника а сеуште ми е рано 33+6 сум..
И мене ми се случуваше истото во 32г.н бев на др и ми даде само утрогестан да ја смири матката се друго беше во ред. Без паника се мести бебето и ако е поголемо веќе притиска ми препорачаа повеќе мирување ! Поздрав
@Верче4 со лесно да поминеш, кој доктор те следи бидејќи Кристинка сеуште е на одмор? И јас треба да одам на преглед деновиве се двоумам кај кого да закажам
Кoлку пaти нa ден ви се стврднувa стoмaкoт? Мене oвие денoви кo пoчестo, викaм дaли мoже oд бебетo штo е aктивнo дoстa пoштo сaмo тoј предел oкoлу пaпoкoт кaј штo мрдa ми е тврд другoтo е мекo. Петoкoт бев нa кoнтрoлa дoбрo е се, примaм прoгестерoн уште, мaгнезиум стaндaрднo, се плaшaм кoнтрaкции дa не се, бoлки немaм никaкви.
И јас мислев дека се контракции ама па не може само кога мрда бебето да имам контракции, а бебево ми е многу активно и постојано ми се стврднува стомакот и ми се оптегнува каде што мрда бебето. Болки исто немам.
Мислам дека постојано ми е стврднат стомаков, малово мава десно во ребра нема милост, а и веќе почна да се спушта надоле и мислам дека карлицата секој момент ќе ми се распадне, лигментите ќе се искинат. Ако префорсирам малце одма се ме боли, али ќе се издржи уште малце, за убаво е
И мoевo е мнoгу aктивнo, ме издишувa oд мaвaње, штo ли прaви не знaм, не беше дo сегa вoлку aктивнo, не мoжaм ни дa спијaм некoгaш, oд сите стрaни мaвa, се превртувa
@alisijad @Asiana @Smizzy кога ви ги читам постовите како јас да сум пишала бебето не застанва доста е ниско веќе и ноќеска осеќав скоро пола саат на 5-10 мин како сечење долу си мислев готово ќе тодам пред време 35г.н сум. На преглед бев во понеделникот , затворена 3см цервикс ама веќе не знам што да мислам др. Ми препорача повеќе одмарање нон стоп сум дома и лежам . Ајде се надевам ќе истуркам уште 9 дена па после што сака нека прави синко. Иначе стомакот ми е доста често тврт но на преглед немаше контракции ! Убав ден женски
И моево исто, нонстоп активно, ми се чини дека стомакот ќе ми го раскине. До толку ми е болно клоцањето, а денес сум полни 30 недели. Не се сеќавам со првото вака да ми беше, а многу порано го осетив и воопшто не престануваше да мрда. Ова сега кога мрда, мрда за сите пари, да надокнади за моментите кога не го осеќав толку изгледа. Не можам соодветна положба да си најдам, на грб кога лежам немам воздух, а на било која страна, кога клоца, го осеќам на двете страни истовремено или пак во ребра и на бешика, башка што на страна кога лежам ме боли стомак во пределот на папокот, а стомакот не ми е тврд... веќе не знам каде не осеќам. Ама си викам, само нека клоца, ќе издржиме, се за малото. Имам уште месец дена до одмор, ама се потешко ми е, поради грчевите кога ми вибрира цела карлица, дури и језиво ми е.
Znam deka veke negde se pisuvase za cepceto ama pak da si prasam sabajle zabelezav malku krv ama nekoja matna sluzava takva, i posle nekoe vreme pak. Ne znam cepot li e ili drugo.... 37 nedela sum, a i bebus pritiska celo vreme dolu.