Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Jas zaminuvam denes na bolnica:sweat:ke mi stavat provokacii lele sum se uplasila kako da neznam kakva e bolkata:worried::mm::worried:.drzete mi palci.

На vitamina, DigY, kristince51 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    So lesno :*

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Со лесно душо, и со позитивна мисла, ќе биде се во ред!

4. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    си бев на лекар нема контракции , си ужива бебушо само ми рекоа повеќе да лежечка положба да бидам не во седечка така да нема појќе на работа да се оди :)

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    chekam petok za ovde da si dojdam :rock:

На Santaa, Lolipop23, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    со лесно само , кај мене се бројат денови почнаа стравв да ме фака.

7. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
  8. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Тука сум уште јас ме следат, денес со помалку болку па чекаме уште ако сака бебуш да се спушти, ако не се среди за брзо ќе биде царски веќе 2 дена поминаа од термин, вие до каде сте? Фала што ме мислите :)

9. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Јас немам никакви болки а наредна недела ми е тремин.

10. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Ме фака страв..Еве веке во рок од Еден час го осекам долу како ме клоцка мислам како надвор да е веке с
    Навистина незнам што да мислам..од синока на секој 5-10мин идам у вц а немам никакви болки што мислите вие дали има место за паника а сеуште ми е рано 33+6 сум..

11. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    И мене ми се случуваше истото во 32г.н бев на др и ми даде само утрогестан да ја смири матката се друго беше во ред. Без паника се мести бебето и ако е поголемо веќе притиска ми препорачаа повеќе мирување ! Поздрав

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maneli

Maneli Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    73
    @Верче4 со лесно да поминеш, кој доктор те следи бидејќи Кристинка сеуште е на одмор? И јас треба да одам на преглед деновиве се двоумам кај кого да закажам :|

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Кoлку пaти нa ден ви се стврднувa стoмaкoт? Мене oвие денoви кo пoчестo, викaм дaли мoже oд бебетo штo е aктивнo дoстa пoштo сaмo тoј предел oкoлу пaпoкoт кaј штo мрдa ми е тврд другoтo е мекo.
    Петoкoт бев нa кoнтрoлa дoбрo е се, примaм прoгестерoн уште, мaгнезиум стaндaрднo, се плaшaм кoнтрaкции дa не се, бoлки немaм никaкви.

14. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    И јас мислев дека се контракции ама па не може само кога мрда бебето да имам контракции, а бебево ми е многу активно и постојано ми се стврднува стомакот и ми се оптегнува каде што мрда бебето. Болки исто немам.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Мислам дека постојано ми е стврднат стомаков, малово мава десно во ребра нема милост, а и веќе почна да се спушта надоле и мислам дека карлицата секој момент ќе ми се распадне, лигментите ќе се искинат. Ако префорсирам малце одма се ме боли, али ќе се издржи уште малце, за убаво е :)

На Asiana, alisijad и blessed.an им се допаѓа ова.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    И мoевo е мнoгу aктивнo, ме издишувa oд мaвaње, штo ли прaви не знaм, не беше дo сегa вoлку aктивнo, не мoжaм ни дa спијaм некoгaш, oд сите стрaни мaвa, се превртувa (facepalm)

На Smizzy, Asiana и Lorins им се допаѓа ова.
  17. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    @alisijad @Asiana @Smizzy кога ви ги читам постовите како јас да сум пишала :) бебето не застанва доста е ниско веќе и ноќеска осеќав скоро пола саат на 5-10 мин како сечење долу си мислев готово ќе тодам пред време 35г.н сум. На преглед бев во понеделникот , затворена 3см цервикс ама веќе не знам што да мислам др. Ми препорача повеќе одмарање нон стоп сум дома и лежам . Ајде се надевам ќе истуркам уште 9 дена па после што сака нека прави синко. Иначе стомакот ми е доста често тврт но на преглед немаше контракции ! Убав ден женски

На alisijad, Asiana и Smizzy им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    И моево исто, нонстоп активно, ми се чини дека стомакот ќе ми го раскине. До толку ми е болно клоцањето, а денес сум полни 30 недели. Не се сеќавам со првото вака да ми беше, а многу порано го осетив и воопшто не престануваше да мрда. Ова сега кога мрда, мрда за сите пари, да надокнади за моментите кога не го осеќав толку изгледа. Не можам соодветна положба да си најдам, на грб кога лежам немам воздух, а на било која страна, кога клоца, го осеќам на двете страни истовремено или пак во ребра и на бешика, башка што на страна кога лежам ме боли стомак во пределот на папокот, а стомакот не ми е тврд... веќе не знам каде не осеќам. Ама си викам, само нека клоца, ќе издржиме, се за малото. Имам уште месец дена до одмор, ама се потешко ми е, поради грчевите кога ми вибрира цела карлица, дури и језиво ми е.

На alisijad и Smizzy им се допаѓа ова.
  19. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Znam deka veke negde se pisuvase za cepceto ama pak da si prasam :) sabajle zabelezav malku krv ama nekoja matna sluzava takva, i posle nekoe vreme pak. Ne znam cepot li e ili drugo.... 37 nedela sum, a i bebus pritiska celo vreme dolu.

20. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Фала ти душо, инаку доктор Влатко ме следи сега да закажиш кај него нема да згрешиш, со лесно и тебе :)