Досега сите што споделиле паѓање на чепот го опишале како безболно, односно случајно виделе на гаќите дека е паднат, но не и физички да го почуствувале моментот. А од паѓањето може да е саати, може да е денови до големиот момент. Кај секој различно. Мене не ми падна чеп.
me bolese dole kako da me sece a i preponi epten, se mislam vreme e torbica da spremam, neka e spremna.
Кај мене лично породилните болки беа типични менструални болки. Појак интензитет и на точни временски интервали. 20 мин, па 15 мин, па 10 мин... Половината болеше, стомакот болеше, како кога треба да ти иде. Само беа со поголем интензитет и со секое намалување на временското растојание помеѓу истите се зголемуваше и интензитетот. Она типично сечење како со нож кое највеќе ме плашеше во 7ми месец фала богу го немаше при породилните.
Спремајсе , чепот ти паднал но треба да добиеш болки кога ќе завземат интервалски на 5мин оди на болница , иако од паѓањето до потодување можат да поминат ден два со лес
A dali od vas nekoj ke se poroduva vo Remedika? znaete li sto treba za tamu da nosam so mene vo torbica?
Fala najmnogu jas vo ponedelnik sum na ctg ama denes igleda cepot padna pa moze i nema da docekame ponedelnik tebe koga ti e termin?
opaaa, ajde so lesno neka e samo imash odbrano doktor ili koj e na smena toj?? ako ti padnal chepot nema mnogu da te chekaat, op provokacija op epidural i brzo kje e. mene rano mi e za dva dena vlagam vo treto, na zakazan carski kje odam )
fala mila, so lesno i tebe cela bremenost da ti projde Kaj dr. Efremovski sum, celo vreme i kaj nego si odam na pregledi, iskreno ti go preporacuvam
ako srcka, so lesno neka e samo, super e doktorot. jas sum kaj jovanovski od sam start, isto ko tebe. pishi kako si proshla ako odish. vchera mislam vtora beshe on.
Гледaм зa стврднувaњетo нa стoмaкoт сте збoреле, и мене ми се стврднувa пoчестo, a дa ве прaшaм дaли ви се јaвувaaт бoлки нaлик менструaлни? Денес ми се јaвијa некoлку пaти пa мaлце се зaгрижив
Мене завчера така, ама не налик туку буквално ко да имав циклус, со болки во стомак,кичма и лошење.Како и секогаш за време на циклус. Се напив Мг и Б комплекс малце се подсмири и заспав,викам ај да издржам до сабајле на лекар сум. И испадна се си е ок само сум се ширела. Еве денес стомакот поголем преку еден ден ми стана. вајда од што се растегнуваме.