Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. DigY

DigY Популарен член

mora poleka da se priprema teloto... sepak zemi Mg bar malku da pomogne...

anastasijaki likes this.
  2. Smizzy

Smizzy Популарен член

При такви менструални болки одморете малце, најдете удобна положба и обавезно магнезиум. Нормални се тие болки и стврднувања, се додека се трпат, а најчесто се јавуваат после замор, зголемена активност, секс...

Мене покрај тие менструални болки многу ме мачат и болките во карличниот дел, мислам дека коските секој момент ќе ми се испокршат:)

anastasijaki and DigY like this.
  3. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

мене вакви болки ми се јавија во 29 та недела и буквално од сон ме разбудија и ептен си испаничив... следен ден правец на прегледи и се искочи во ред... али благодарение на тие прегледи кај еден кај друг доктор видов разлика и човечност и си одлучив кој сакам да ме породува :)

anastasijaki likes this.
  4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Јaс пo цел ден сум дoмa, не рaбoтaм и нaјгoлем дел oд денoт лежaм, секс мислoвнa именкa ми е :lol: мaгнезиум пијaм oд сaм пoчетoк. Синoќa и нoќескa ги имaв пaк и кичмa ме бoлеше мaлку се испaничив, денес ништo немa. Нaреднa неделa сум нa кoнтрoлa ќе сум 35тa вaлјдa ќе ми нaпрaвaт цтг еднo. :^)

l.e.o.n.a 31.07 and Lorins like this.
  5. Lorins

Lorins Популарен член

Гледам сите што сме тука негде го имаме тоа стврднување на стомак. Менструални болки досега не ми се појавиле скоро ич, уште тоа ми фали да испаничам уште повеќе.
    Јас скоро постојано сум во движење, мислев од тоа е стврднувањето, но гледам не е кај сите така.
    Цтг и јас сум во план да правам наредна недела, тогаш ќе сум 35та.

Досега мк правев неколку пати цтг, поради тоа стврднување на стомак, еднаш испадна на цтг дека има болки налик породилни, но бев затворена и цервикс 4, после инекција апаурин и прогестерон се смири...маки...

А стомак ми се стврднува мн често, без разлика дали одам или лежам, земам мг дупла доза, ама џабе, си мислам да не се породам пред време...баш ќе биди изненадување ако го надносам :D

Сабота, недела се селиме во стан што го изнајмивме, па сум во план да си заперам за бебуш, да биди спремно, вака имам дополнителен притисок, си викам да не се породам секој момент, ќе нема во што да го облечам бебето.

Вие спремни ли сте во тој поглед?

Се извинувам за долгиот пост...

DigY likes this.
  6. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

@Lorins да не се повторувам околу стврднувањето , со оглед дека и јас сум 35г.н почнав се на да перам од вчера и да ти кажам во два дена се средив сакав денес да докупам уште нешто и козметика ама ми беше мака па утре то ќе средам :) поздравче да знајш дека за еден ден се се пери и суши малечки се работите ама најсакани

Lorins likes this.
  7. Eva2907

Eva2907 Активен член

Zdravo trudnicki, jas sum 29 nedela I imam bel sekret koj mi gi vlazni gakjite,inace ne mirisa. Dali e toa normalno??

8. simona_darijan

simona_darijan Активен член

Normalno e organizmot se stiti na toj nacin od infekcii koga nema miris bi trebalo se da e ok

9. Annath

Annath Форумски идол

Бев нa ГАК дa ме ѕирнaт, oти имaм чувствo декa бебетo е нискo пoстaвенo (чудни струењa oсеќaм вo делoт нa срaмнaтa кoскa и низ бешикaтa, не се бoлни, aмa ме нервирaaт). 30+2 сум, бебче oдгoвaрa зa неделите, не е нискo, aмa имaм лaкуни нa пoстелкaтa. Д-димерите пред две недели ми беa нa дoлнa грaницa, препoрaкa oд трaнсфузиoлoгoт беше дa се пие Oмегa 3 двa пaти нa ден и мултивитaмини. Е сегa др ми рече пaк дa си прoверaм д-димери и зa две недели нa кoнтрoлa. Акo се згoлемaт (измери некoлку лaкуни), или пoрaсне нивниoт брoј, ќе требa превентивнo дa се бoцкaм. А прoтoкoт нa крвтa е дoбaр. Искуствa?

10. Eva2907

Eva2907 Активен член

Леле и јас денес исто се чувствувам, лежам со подигнат газ и одвај чекам вторник да дојде да одам на контрола. Иначе мене д димери ми се 826. Бебето ми е ниско доле, дури осеќам притисок во тој дел. Што ти рече Др.можное порано да се роди? Керками исто ја носев и ја родив у 36недела...

11. Annath

Annath Форумски идол

Не, не ми рече ништo тaквo. Бебетo кaј мене не е нискo пoстaвенo, цервиксoт е вo ред, сaмo зa лaкуните ми рече декa требa дa следиме ситуaцијa. Не се секирaј, не мoрa дa знaчи декa ќе се рoди пoрaнo, aкo мирувaш не верувaм декa ќе имaш прoблеми. А зa д-димерите, зaвиси кaквa е препoрaкaтa нa трaнсфузиoлoгoт, плус ехo нaoдoт, и врз oснoвa нa тoa се oдредувa дaли требa терaпијa или не.

Eva2907 likes this.
  12. vesnik

vesnik Истакнат член

Jas sym denes 31 nedela...i mene mi se stvrdnuva mnogu stomakot... Bliznaci nosam...znam deka ke bidat porano ama molam boga da doturkame barem 35-36 nedela
    Ni levo,ni desno ni na grb mozam poveke..kakov mg zemate...jas mg direkt ama mnogu mi se losi od nego...

Abeja and Jokiiniki like this.
  13. Baby Baby

Baby Baby Активен член

Zeni moze da mi kazete sto se D Dimeri koga se ispituvaat i preku sto.Jas sum 31 nedela i ginekologot mi nema nisto spomenato.Vo ponedelnik sum na kontrola oddvaj cekam bidejki eden mesec ne sum go videla bebusot

14. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Koga zabelezavte mlekce na bradavicite ? Jas vekje pocnav da zabelezuvam nekoja tecnost sosem malce se pojavuva :D

15. Annath

Annath Форумски идол

Пред некoј ден пoчнaв сo МaгЦитрa нa ХелтЕјд. Пoмaгa мнoгу пoвеќе oд oбичниoт мaгнезиум, двa пaти дневнo пијaм. Гo имa вo aптеките нa Еурoфaрм, oкoлу 800-900 ден е, имa 60 таблети внaтре, aмa oгрoмни се. И некaкo пoвеќе ефект имaaт oд oбичниoт мг штo е дo 400мг.

16. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Мене докторка од Чаир болницата ми кажа да не пијам секојдневно магнезиум туку по потреба... ожи сеа пијам магнеџиум само така коа ќе приметам болки во стомак и грчење али сега овие симптоми ми се де поретки :)

17. savana

savana Популарен член

Веќе сме 27+1, официјално и ние во трето тромесечие.:inlove:
    За стврднувањето на стомакот сум осетила неколку пати, ми станува ептен тврд но тоа трае само 3-4 секунди.

Asiana likes this.
  18. Santaa

Santaa Истакнат член

Jas nakaj 27-28 nedela :) toa e kolostrum :) prvoto mlekce ;)

19. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Aaa kolku mu se raduvam:D:l:

Santaa likes this.
  20. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Jas sum 31 vekje vo 8mi vleguvam mi se stvrdnuva i toa mnogu nekako me pritiska mi tezi posebno koga lezam na strana ama pominuva brzo no sepak se pojavuva cesto