Да не ги притискате градите да лачат колострум бидејќи тоа предизвикува контракции . Ако си течи тоа нека биди само од себе. Јас имав од 7ми месец !
дајте ми совет што да праам матичната не ми даде никаков упат за на гинекологија кога ми виде протеини во урина... имам и отоци огромни али притисокот ми е во ред ... направив и уринокултура и чиста е ... и сега веќе незнам што е вчера пулсот 130 ми отиде... тромбоцитите на горна граница а она ми вика ај ќе ги следиме 10 дена... зашто за 10 дена влагам у 9ти и ќе се отараси од мене ... и не ме глеа на ехо никако Се плашам да не се гестози иако притисокот фала богу ми е нормален иако сум медицинско лице еве за мене сеа паничам и незнам што да напраам... матичниот општ лекар ми вика ова ти е за третирање во државна а гинекологов абер нема упат да даде и сега чекам 1 саат да дојде да отидам пак до кај неа ... ако сте имале слично искуство пишете зашто јас полудев дома
Др.Кузмановска ми е матична да си знаете и ич да не почнувате кај неа водење на бременост ... демек ми ја фалеа
Мешиња убави денес ја почнувам 39та недела, синко мој клоца мава ама од излегување како абер да си нема а јас нестрплива чекам, само за тоа зборам дури мислам и се опседнав со тоа да се породам што побрзо Вие што сте при крај како се осеќате? Кај мене во средата кога бев на контрола докторката ми кажа дека сум еден прст отворена, а веќе петокот ми падна и чепот гледам што повеќе да се движам демек да го убрзам процесот и да ми биде полесно. Од болки осеќам само во грбот и срамната коска, повремено и благи менструални во долниот дел на стомакот.
леле не ме плаши со слабиве менструални болки цела ноќ ги осеќам уште тоа ми фали денес и да се отрујам 34 недела сум и рано ми е
Не душо не се секирај и јас ги осеќам уште од 32 недела, тоа е сега се шириме, се спрема телото за пороѓај само со позитивна мисла. Јас цела бременост се плашев од предвремено породување па сега ми како што тргнало има шанси и да го надносам
Oo и мене ми е мaтичнa сo гoдини aмa ништo не знaе. Јaс сaмo зa упaти идaм не ми прaви прoблеми, секoј месец д димери хемoстaзa испитувaв, се штo бaрaм дaвa, aмa штo не е стручнa не е.
Lele isto i jas nestrpliva sum i na sekoja bolka aha ete pocnav da se poragjam haha pa ke se smiri i razocarana haha.
Многу си го сакам 9тиов месец од бременоста, многу лесна се осеќам, ко да не сум трудна. Вака ми беше и со првото дете. Прво тромесечие малце гадење колку да се навикнам дека сум трудна, второ тромесечие песна, полна со енергија, 8ми месец малце болки и 9ти пак уживање и чекање
Последните два дена менструални болки осекам Ама појаки и не само долу се по страна и странично на стомакот толку ми е тврд..Синока цела вечер имав болки менструални имам па ке поминат после 5-10мин пак исто..Искуство некоја? И уште нешто брадавиците почнаа да ме болат посебно едната и како да ми се разранува немозам да ја допрам..Прашав во аптека ми ддоа Еден крем но нема никаков ефект..дали некоја од вас користила некоја крема за брадавиците ☺
Mene koga.me bolea bradavicite gi mackav so kantarion na pamukce ke stavev malku i ke gi namackav, i mi projde za dva dena. Probaj moze i tebe ke ti pomogne
Dali vi se cini deka mnogu brzo letna vremeto od bremenost ? ne mi se veruva deka za brzo ke si go vidam mockoto mal sto me kloca sekoj den vo rebra kolku sto mi e strav tolku nemozam da docekam eve 31 nedela sega
bas naprotiv poslwdnite najsporo pominuvaat, bar kaj mene, deka se vo iscekuvanje si da bidne nesto i najsporo pominuva.