Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Да не ги притискате градите да лачат колострум бидејќи тоа предизвикува контракции . Ако си течи тоа нека биди само од себе. Јас имав од 7ми месец !

2. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    дајте ми совет што да праам :( матичната не ми даде никаков упат за на гинекологија кога ми виде протеини во урина... имам и отоци огромни али притисокот ми е во ред ... направив и уринокултура и чиста е ... и сега веќе незнам што е :sweat: вчера пулсот 130 ми отиде... тромбоцитите на горна граница а она ми вика ај ќе ги следиме 10 дена... зашто за 10 дена влагам у 9ти и ќе се отараси од мене ... и не ме глеа на ехо никако :@
    Се плашам да не се гестози иако притисокот фала богу ми е нормален :( иако сум медицинско лице еве за мене сеа паничам и незнам што да напраам... матичниот општ лекар ми вика ова ти е за третирање во државна а гинекологов абер нема упат да даде :( и сега чекам 1 саат да дојде да отидам пак до кај неа ... ако сте имале слично искуство пишете зашто јас полудев дома ;(

3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Дoбрo кoјa будaлa ти е мaтичнa? Oди привaтнo немaш друг избoр пo се изгледa.

На DigY и Smizzy им се допаѓа ова.
  4. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543

5. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Др.Кузмановска ми е матична да си знаете и ич да не почнувате кај неа водење на бременост ... демек ми ја фалеа :@

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Мешиња убави денес ја почнувам 39та недела, синко мој клоца мава ама од излегување како абер да си нема :D а јас нестрплива чекам, само за тоа зборам дури мислам и се опседнав со тоа да се породам што побрзо :x Вие што сте при крај како се осеќате? Кај мене во средата кога бев на контрола докторката ми кажа дека сум еден прст отворена, а веќе петокот ми падна и чепот гледам што повеќе да се движам демек да го убрзам процесот и да ми биде полесно:). Од болки осеќам само во грбот и срамната коска, повремено и благи менструални во долниот дел на стомакот.

На Lorins, DigY и Smizzy им се допаѓа ова.
  7. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    леле не ме плаши со слабиве менструални болки :D цела ноќ ги осеќам :D уште тоа ми фали денес и да се отрујам :P 34 недела сум и рано ми е :(

8. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Не душо не се секирај и јас ги осеќам уште од 32 недела:*, тоа е сега се шириме, се спрема телото за пороѓај само со позитивна мисла. Јас цела бременост се плашев од предвремено породување па сега ми како што тргнало има шанси и да го надносам

На Lorins, Smizzy и l.e.o.n.a 31.07 им се допаѓа ова.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Oo и мене ми е мaтичнa сo гoдини aмa ништo не знaе. Јaс сaмo зa упaти идaм не ми прaви прoблеми, секoј месец д димери хемoстaзa испитувaв, се штo бaрaм дaвa, aмa штo не е стручнa не е.

На DigY и l.e.o.n.a 31.07 им се допаѓа ова.
  10. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Паметно си направила ти ;)

На DigY и alisijad им се допаѓа ова.
  11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.416
    Lele isto i jas nestrpliva sum i na sekoja bolka aha ete pocnav da se poragjam haha pa ke se smiri i razocarana haha.

На Lorins и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  12. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Многу си го сакам 9тиов месец од бременоста, многу лесна се осеќам, ко да не сум трудна. Вака ми беше и со првото дете.
    Прво тромесечие малце гадење колку да се навикнам дека сум трудна, второ тромесечие песна, полна со енергија, 8ми месец малце болки и 9ти пак уживање и чекање :)

На Abeja, Santaa, Lorins и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    :hug:

14. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    A jas pak znam od vreme na vreme da go pravam toa ama kontrakcii nema...izgleda kaj sekij razlicno :D

15. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Последните два дена менструални болки осекам Ама појаки и не само долу се по страна и странично на стомакот толку ми е тврд..Синока цела вечер имав болки менструални имам па ке поминат после 5-10мин пак исто..Искуство некоја? И уште нешто брадавиците почнаа да ме болат посебно едната и како да ми се разранува немозам да ја допрам..Прашав во аптека ми ддоа Еден крем но нема никаков ефект..дали некоја од вас користила некоја крема за брадавиците ☺

16. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Mene koga.me bolea bradavicite gi mackav so kantarion na pamukce ke stavev malku i ke gi namackav, i mi projde za dva dena. Probaj moze i tebe ke ti pomogne

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Dali vi se cini deka mnogu brzo letna vremeto od bremenost ?:D ne mi se veruva deka za brzo ke si go vidam mockoto mal sto me kloca sekoj den vo rebra :D kolku sto mi e strav tolku nemozam da docekam eve 31 nedela sega :D:l:

На Baby Baby, Lorins, Abeja и 6 други им се допаѓа ова.
  18. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    пребрзоооо :D:D:D:D уште не мо се верува дека за недела дена влагам у 9ти :inlove::inlove::o:o

На Lorins, Smizzy и LadyIvvy им се допаѓа ова.
  19. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    A poslednite nedeli i denovi uste pobrzo :D

На l.e.o.n.a 31.07 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.416
    bas naprotiv poslwdnite najsporo pominuvaat, bar kaj mene, deka se vo iscekuvanje si da bidne nesto i najsporo pominuva.

На Lorins и Smizzy им се допаѓа ова.