Kako izgledaat kontrakciite? Pocnav da osekam dole pritisok kako za po golema nuzda te go ima te ke go smena. Inace mnogu mi e strav,glupo zvuci, da ne ne gi poznaam bolkite t.e simptomite za da trgnam vo bolnica. Sum izdrzala golem raspon na menst. bolki i mislam nema da poznaam koga toa e toa, neznam, osven da mi pukne vodenjak ili krvarenje jas nema da znam koga vo bolnica da otidam najseriozno. Kako izgledaat tie bolki? Mozno li e da sum pocnala da se otvoram a da ne osekam nisto?
Mislam deka moze da pocnes da se otvaras a bez bolki no pak iskusnite neka kazat.Jas sum so visok stepen na izdrzlivost i duri na ctg koga me stavija 2 pat osetiv grsenje steganje i bolki.vo stomakot i.mi rekoa deks imAm golemi kontrakcii za poragaj.Zatoa ako.e mozno pravi si ctg sekoj den drugo neznam kako da ti pomognam
До која недела планирате да одите на работа? Како поминува време, сите се радуваат само мене ме фаќа паника страшна и нервоза, не знам дали само јас сум ваква
jas do sega dva pati bev na ctg i nemase nisto. Ete ponekogas osekam slabi menst bolki ili nekoj pritisok dole ama ke pomine po nekoe vreme i gi nema so denovi pa posle pak. Neznam, doktorot mi rece koga ke te fatat bolki ili da prsne vodenjak togas da dojdes, a jas neznam kako treba da boli ajde valjda koga ke dojde denot ke stignam na vreme vo bolnica nema da se porodam doma haha
и јас осеќам притисок доле ептен ... а бебево уште си е наместено горе и попречно и еве ме така ди паничам
Dali navistina 8mi mesec e najtezok? Mene veke mi e tesko nemozam da disam nemozam da lezam da jadam a pocnav da pagjam i vo depresija so site se karam mislam nikoj ne me razbira..uuhh nemam fala mu na boga bolki ama psihata me tepa i toplinata j sve !
И јас сум осми и досега, од цела бременост почна да ми биде жешко внатрешно и да ми отечат стапалата па морам да ги кренам на повисоко. Друго ништо па ќе видиме понатаму.
Јaс немaм некoи пoсебни тегoби, и зa чудo спијaм без прoблем целa нoќ, oсвен зa мoкрење штo стaнувaм.
Jas nemav nikakov problem vo 8mi mesec, kaj sekoj individualno e. Mene mi e samo problem toploto navecer za spienje ama klimata e tuka )) i sto mislam na 5 min stanuvam za u wc si pravam smeski na moja smetka po doma ))))
јас имам колострум уште сега и баш така се изначудив и испаничив кога видов 34+4 сум ... има ли некаква врска тоа со породување у брзо време ?
Мене ми се појави колострумот многу рано уште во прво тромесечие мислам дека беше и сеуште го имам 36+4 сум. Така да сигурно не е поврзано со породување во брзо време
Kaj sekoj se pojavuva vo razlicen period, kaj nekoi duri i posle poroduvanjeto, taka da ne se sekiraj ne e povrzano toa so poroduvanje vo brzo vreme od pojavuvanje. Jas go imam od 24-25 nedela sega sum 38ma i si cekame
леле одвај чекам следен преглед дури на 25 ти јули ми е ... а воедно и последен кај матичнава ... баш сакам да знам колку е порасната , како е наместена ... ич не мл се чека вака
Здраво мешиња Како се справувате со топлото. Имам проблем целото тело ми се исфрли со брунчиња ситни и премногу ме чешаат дали тоа е резултат од топлото време ве молам за помош