Bev da, cepot bil i ne bilo nevoobicaeno da projde tolku vreme. Odam dva pati nedelno na ctg, a naredna nedela ocekuvam i pocesto bidejki 30ti mi e kraen termin pa ke vidime
A normalno li e da ne odam na ctg do sega bev ednas i doktorot mi rece tek na terminot da dojdam osven vo slucaj na krvarenje bolki pritisok i slino???
A koga ti e terminot? Iskreno ne znam sto da ti kazam, a da si pobaras vo megjuvreme pak da ides na ctg? jas od 36ta nedela navaka odam 4 pati vekje
31 juli mi e maticnata mi kaza deka toa bilo sosema normalno zosto ic ne sum bila otvorena i plodovata voda bila super ama koga ve citam deka odite pocesto se zamisluvam sto e popametno kako e da e fala ti
Мене ми е 07.08 термин, бев денес кај матичниот исто ми кажа дека се е во ред имам доволно вода и дека нема потреба повеќе да доаѓам освен ако немам потреба или пак ако имам болки да си одам во болница на пораѓај.
@simona_darijan и јас на контрола на 12 не бев отворена, немав контракции, уредно цтг, докторот ми кажа 100% нема во брзо време да се породам, па на 18 сепак се породив А за чепот баш читав дека може да падне, но и да се обнови пак, зошто тој има највеќе заштитна улога
Jas sum 30,5 I vekje so kerka mi si imame smisleno imence za bratceto. Ke se vika Teo, zdravje sve da bide Kako sto treba
Од кога почнавте на цтг и колку често идевте ? треба нешто закажување ??? и дали од тогаш почнуваат редовно и вагиналните прегледи ?
Денес бев на контрола и сум мн исплашена..Имам многу бело прање го прашав докторот зошто или ако може да ми даде нешто..А тој ми рече Дека мозе да дојде до предвремено породување и Дека не може ништо да ми даде бидејки сум веке девети месец..Инаку 36 сум веке и до сега ни еднаш ми нема направено цтг..Незнам дали д одам некаде на приватно дали знаете која цена е дали е скапо..
Е кaкo предвременo пoрoдувaње кoгa си веке 9 месец? Не знaе и тoј штo збoри. Бaшкa штo имa врскa белoтo прaње, ти зеде брис, кaкo дoјде дo тaкoв зaклучoк Цтг нз дaли ќе ти нaпрaвaт пo привaтниве aкo не вoдиш бремемoст тaму, ниту плaнирaш тaму дa се пoрaѓaш тешкo...
,Не ништо Ама баш ништо не ми зеде..Па мозе немало да си го износам до крај Дека уште ова недела мозело да се породам..Незнам навистина што да правам ме фака паника и страв
Во 9ти бебето си е целосно развиено и спремно за живот , не е предвреме родено и не сите ги износуваат до кеај. Опушти се и уживај